ΤΟ Αζερμπαϊτζάν ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ Αζερμπαϊτζάν ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΑ “ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ” ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Ο ΥπΕξ Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απειλεί να βομβαρδίσει το πυρηνικό εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μετζαμόρ της Αρμενίας

Η απειλή του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν να βομβαρδίσει τον πυρηνικό σταθμό του Μετσαμόρ μαρτυρεί για το επίπεδο απελπισίας της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα που διαδίδεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΡA.

«Οι ενέργειες αυτές από το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου εν γένει, ιδίως του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Γενεύης.» «Καταδικάζουμε έντονα τις πυρηνικές απειλές του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες μαρτυρούν για την απόλυτη έλλειψη ευθύνης και ανευθυνότητας. Τέτοιες απειλές αποτελούν άμεση εκδήλωση της κρατικής τρομοκρατίας, εκφράζουν τις γενοκτονικές προθέσεις του Αζερμπαϊτζάν», γράφει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Η δήλωση του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν καταδικάστηκε επίσης και από τον Συνήγορο του πολίτη της Αρμενίας Αρμάν Τατογιάν, ο οποίος επεσήμανε, ότι μια τέτοια δήλωση αποτελεί σαφή πρόθεση διάπραξης εγκλήματος πολέμου. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή όχι μόνο στην Αρμενία, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή», – γράφει ο Αρμάν Τατογιάν. https://el.armradio.am/2020/07/17

……….

Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να χτυπήσει έναν πυρηνικό Σταθμό της Αρμενίας

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι δυνάμεις του θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα ακριβείας εναντίον του πυρηνικού σταθμού Metsamor στη δυτική Αρμενία, εάν το Ερεβάν αποφάσιζε να χτυπήσει τις στρατηγικές εγκαταστάσεις του Αζερμπαϊτζάν.

Σε απάντηση στις αρμενικές απειλές να χτυπήσουν τη δεξαμενή νερού Mingshir στο βόρειο Αζερμπαϊτζάν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, συνταγματάρχης Waqif Darganjali, δήλωσε:

“Η Αρμενική πλευρά δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα πιο εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει ο στρατός μας είναι σε θέση να χτυπήσουν στον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Metsamor με υψηλή ακρίβεια, και θα μετατραπεί σε μια μεγάλη τραγωδία για την Αρμενία.”

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν από την περασμένη Κυριακή,κατά την οποία οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για την πρόκληση.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη επιβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ Μπακού και Ερεβάν, ενώ η Τουρκία, σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, δεσμεύτηκε να κάνει την Αρμενία «να πληρώσει το τίμημα» της διαμάχης της με το Αζερμπαϊτζάν. dimpenews // https://el.armradio.am/2020/07/17

……………………………………………………………

Τα σχόλια είναι κλειστά.