ΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ! “δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.” ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Λ.Σ…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
https://mykonoslive.tv/kai-tetarto-alieftiko-emfanisthke-na-psarevei-sta-anoixta-ths-mykonou/

ΑΛΦΕΙΟΣ: “…Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.” ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ …

… ΕΜΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.marinetraffic.com/  ΟΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:25.468/centery:37.429/zoom:13 ΟΠΟΥ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΞΙ ΣΚΑΦΗ ΤΗΝ 2020-07-15 ΚΑΙ ΩΡΑ 11-47-01

ΕΝΩ ΣΕ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΝ 15-07-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 12-59-27 ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ… ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ !!!

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:25.468/centery:37.429/zoom:13 … 2020-07-15 12-59-27

… ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ…

2020-07-15- ΩΡΑ 16-40-00

… ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
Τι λέει το Λιμενικό για τα τουρκικά πλοία ανοιχτά της Μυκόνου
  13-07-2020

Τι λέει το Λιμενικό για τα τουρκικά πλοία ανοιχτά της Μυκόνου

“Τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα έξω από τη Μύκονο δεν είναι τουρκικά αλιευτικά. Αλλά μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη Μεσόγειο με προορισμό τη Τουρκία. Και η παραμονή τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχει να κάνει με τον καιρό”.

Αυτό απαντά ο Λιμενικό Σώμα μετά τον σάλο εδώ και λίγες ώρες. Αυτός προκλήθηκε από  βίντεο που δείχνει τουρκικά αλιευτικά ανοιχτά της Μυκόνου, της Πάρου και κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου.

Τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντοπίστηκαν να ψαρεύουν σε μικρή απόσταση (2-3 μίλια) από τις ακτές της Μυκόνου, με τα τουρκικά πλοία να φαίνεται πως εισέρχονται συχνά το τελευταίο διάστημα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

“Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.”.

………………………………………………………………………………………..