ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ !!

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι για το κρούσμα στον Κορυδαλλό: «Είχαμε προειδοποιήσει από τις 4 Μαΐου»

Από τις 4 Μαΐου τα υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης και ο ΕΟΔΥ, είχαν λάβει την προειδοποιητική επιστολή των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος των Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος κάνει λόγο για ενδεχόμενη ορμητική διασπορά της νόσου, αφού όπως είπε σε συνέντευξή του στο Open, ο ο 33χρονος Λίβυος κρατούμενος στον Κορυδαλλό που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό δεν ήταν νεοεισερχόμενους και κυκλοφορούσε εντός της φυλακής κάτι που κάνουν καθημερινά όλοι οι κρατούμενοι.

«Ένα κρούσμα κορονοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από κρατούμενο που βρισκόταν ήδη και κινούταν μέσα σε μία πτέρυγα έχει δημιουργήσει αναστάτωση αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δημιούργησε διασπορά του ιού», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Σε ερώτηση για το αν θα βρεθεί στις φυλακές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, απάντησε: «Δεν έχω καμία ενημέρωση εγώ προσωπικά. Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως είχμε στείλει σχετικό έγγραφο από τις 4 Μαΐου και στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασία και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ και στην υπηρεσιακή μας ηγεσία ότι η σταδιακή άρση των μέτρων στις φυλακές πρέπει να συνοδευτεί με μία σειρά από συγκεκριμένα μέτρα όπως την υποχρεωτική κίνηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στα καταστήματα κράτησης που θα λαμβάνουν τακτικά δείγματα από κρατούμενους. Αυτό το αίτημά μας δεν εισακούστηκε και να που βρισκόμαστε σήμερα, τέλη Ιουνίου σε μία τέτοια περίπτωση».

Εντός της ημέρας αναμένεται και δεύτερο τεστ στον Λίβυο κρατούμενο.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ COVID-19 vs Ελληνικές Φυλακές. Γράφει ο Σπύρος Καρακίτσος – Πρόεδρος Δ.Σ Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ)