Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΦΕΚ Α2 1833 ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΦΕΚ Α2 1833 ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Α 2 ΤΟΥ 1833 ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ  “..ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΤΤΟΜΕΝ ..”
ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΨΕΥΤΟΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΟΦΕΡΤΟ ΨΕΥΤΟΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝ
“ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟ  Η ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Η ΟΠΩΣ ΕΙΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΤΕΛ “ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ¨,  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ.”
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΟΡΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. Α 2 ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1833.
ΦΕΚ Α 2 / 1833
 

ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ Φ.Ε.Κ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΟΡΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ.

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ 
 
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΥΠΑΚΟΗ (ΩΣ ΥΠΗΚΟΟΣ);
‘Η ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ; 
ΤΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
……………………………………………………………………….
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ: