Θεοδωρικάκος: “Όσοι θέλετε να αποκτήσετε Ελληνική Ιθαγένεια ελάτε να σας την δώσουμε εύκολα και γρήγορα”

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.05.2020 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος παραλαμβάνοντας την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) από τον Διοικητή της Άγγελο Μπίνη, ανακοίνωσε πόσο χαρούμενος είναι που ο δημόσιος τομέας θα οργανωθεί ώστε να δίνει ελληνική ιθαγένεια εύκολα και γρήγορα σε όποιον την ζητήσει!

Ο δε Aθανάσιος Μπαλέρμπας (Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας) στην τελετή παράδοσης της έκθεσης δηλώνει το ανεκδιήγητο: “Αυτό ανοίγει νέους δρόμους για το ελληνικό δημόσιο και προσωπικά θεωρώ ότι κάπως έτσι δικαιώνουμε κι αυτούς που έφτιαξαν αυτήν εδώ τη χώρα πριν 200 χρόνια, όταν ήθελαν ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, αντάξιο των παραδόσεων και της ιστορίας μας.”

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ Aθανάσιε Μπαλέρμπα ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ πριν 200 χρόνια ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΓΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ?
ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑ(Ρ)ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ- ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ!

Κατά την τελετή παράδοσης της Έκθεσης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Aθανάσιος Μπαλέρμπας (Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας): «Εκπληρώνεται το μνημόνιο συνεργασίας που είχαμε υπογράψει το Νοέμβριο του 2019 ως Υπουργείο Εσωτερικών διά του υπουργού Εσωτερικών με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), και παραλαμβάνουμε την έκθεση αξιολόγησης κινδύνων για τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας, θεωρώντας ότι αυτό θα μας δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τη χάραξη πολιτικών που αφορούν αυτόν τον κρίσιμο τομέα άσκησης της κρατικής εξουσίας, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.
Θεωρούμε κ. Υπουργέ και κ. Μπίνη, ότι αυτή η έκθεση θα θεμελιώσει μία νέα διοικητική κουλτούρα στο Δημόσιο. Έτσι δικαιώνεται η επιλογή του υπουργού Εσωτερικών να είναι η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας ο πρώτος δημόσιος φορέας, ο οποίος θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις μεθόδους της ΕΑΔ. Αυτό ανοίγει νέους δρόμους για το ελληνικό δημόσιο και προσωπικά θεωρώ ότι κάπως έτσι δικαιώνουμε κι αυτούς που έφτιαξαν αυτήν εδώ τη χώρα πριν 200 χρόνια, όταν ήθελαν ένα κράτος σύγχρονο, ευρωπαϊκό, αντάξιο των παραδόσεων και της ιστορίας μας.

Άγγελος Μπίνης (Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας): Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία και είναι μεγάλη μας χαρά όλων των στελεχών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας  να παραδώσουμε σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση αξιολόγησης κινδύνων και ευκαιριών για την ενίσχυση των δομών διακυβέρνησης και τη βελτίωση των διαδικασιών που ολοκληρώνει η ΕΑΔ και ειδικότερα η Γενική Διεύθυνση Ακεραιότητας και Λογοδοσίας που αποτελεί τον πυλώνα της πρόληψης για την Αρχή μας. Η έκθεση αυτή εισάγει ένα καινοτόμο εργαλείο για πρώτη φορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση, με το οποίο εντοπίζουμε κρίσιμα πεδία πολιτικής, αναλύσουμε τις διαδικασίες και τις δομές και προτείνουμε στην πολιτική ηγεσία τεκμηριωμένες δράσεις μεταρρύθμισης με τον σκοπό βελτίωσης τόσο των διαδικασιών και των διαδικασιών και δομών διακυβέρνησης όσο και τον μηχανισμό εποπτείας και ελέγχου της διοικητικής δράσης. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν πιλότο και για τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς που θα ενστερνιστούν το όραμά μας και θα γίνουν κι αυτοί συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια παραγωγής δημόσιων πολιτικών στηριζόμενων σε πραγματικά  στοιχεία και σε ολοκληρωμένες θέσεις αξιολόγησης. Ευχαριστούμε κ. Υπουργέ.

Τάκης Θεοδωρικάκος (Υπουργός Εσωτερικών): Ένα μήνυμα προς τους πολίτες: Βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών από την πρώτη ημέρα ήταν και είναι η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας με όρους αντικειμενικότητας, ταχύτητας και διαφάνειας.
Για τον σκοπό αυτό κ. επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είμαστε αποφασισμένοι τα συμπεράσματα, που περιλαμβάνονται στη μελέτη που επεξεργαστήκατε, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε από κοινού και με τον κ. Γενικό πριν από περίπου 4,5 μήνες, να αποτελέσουν βασικά σημεία της νομοθέτησης του Υπουργείου Εσωτερικών και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε πράξη. Όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους, επαναλαμβάνω, αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας.
Θέλω να σας συγχαρώ για την εργασία που κάνατε. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της ΕΑΔ και του Υπουργείου Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας, για την πολύ σημαντική και ποιοτική δουλειά την οποία θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΟΣΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
…………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………….