voucher της ντροπής. Η στενή σχέση Ηλείου υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ με μία από τις πλατφόρμες

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΤΟΝ… “ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ 33.807 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!! ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ… ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΗΛΕΙΟ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ… Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ !!!

Ω ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΦΕΚΑΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ… ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΕΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΡΙΒΑΤΕ ΕΝΩ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΝ ΔΙΝΑΤΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΨΗΦΟΔΟΣΙΑΣ !!! ΚΑΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΙ ΤΟ… 800ΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ… ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΑ ΚΕΚ ΚΑΙ ΙΕΚ !!!

………………………………………………………………

Η στενή σχέση Ηλείου υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ με μία από τις πλατφόρμες των voucher της ντροπής

Και νέα στοιχεία αναφορικά με μια από τις εφτά πλατφόρμες οι οποίες λειτούργησαν ως μεσάζοντες με τα ΚΕΚ προκειμένου να μοιραστούν τα 193 εκατομμύρια ευρώ και τη σχέση τους με τη Νέα Δημοκρατία

και πιο συγκεκριμένα με τον Λευτέρη Βαρουξή ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr.

Πιο συγκεκριμένα μια από τις επίμαχες πλατφόρμες, η Platform.elearning-seminars.gr ανήκει στην εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε, στης οποίας το ΔΣ είναι μέλος ο Λευτέρης Βαρουξής. Πρόκειται για τον γιό του Λεωνίδα Βαρουξή, ιδιοκτήτη της καθημερινής εφημερίδας του Πύργου «Πατρίς». Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερα δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc, τόσο η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., όσο και άλλα ΚΕΚ που διαχειριζόταν η οικογένεια Βαρουξή στον νομό Ηλείας εκατομμύρια ευρώ κατά το παρελθόν για την εκπαίδευση ανέργων. Κι όλα αυτά ενώ σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν τότε σε εξώδικό τους –το οποίο δημοσιοποίησε το HotDoc-, πέντε καταρτιζόμενοι, «Όλα αυτά που έπρεπε να μάθουμε έμειναν μόνο στα χαρτιά».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Το γεγονός ότι η Platform.elearning-seminars.gr ανήκει στην εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε, πιστοποιείται από τη σύζευξη παρόχου κατάρτισης που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να διαχειρίζεται την πλατφόρμα Platform.elearning-seminars.gr. Άλλωστε και σε απόφαση της επιτροπής Επιμελητηρίου Αργολίδας στις 9 Απριλίου 2020 αναγράφεται ρητά ότι η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε. διαθέτει και διαχειρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα την πλατφόρμα Τηλεκατάρτισης με url:https://platform.elearning-seminars.gr.

Ο Λευτέρης Βαρουξής, που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, είναι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., από τις 22 Ιανουαρίου 2014. Από τον Ιανουάριο του 2018 ο κ. Βαρουξής διατελεί σύμβουλος στο ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή εταιρεία του, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, όπως γλαφυρά αναφέρει και ο ίδιος στο βιογραφικό του, ότι είναι υπεύθυνος manager στην καθημερινή εφημερίδα του Πύργου, «Πατρίς», στην οποία εκδότης είναι ο πατέρας του, Λεωνίδας Βαρουξής: «Αμέσως μετά τις σπουδές μου μπήκα στο στίβο της πραγματικής οικονομίας, σηκώνοντας στις πλάτες μου βάρη τα οποία θα μπορούσαν να λυγίσουν ένα νέο επιστήμονα της ηλικίας μου, όμως πάλεψα και τα κατάφερα δραστηριοποιούμενος με δική μου εταιρεία στον τομέα της επικοινωνίας και συμβουλευτικής στήριξης των επιχειρήσεων , αλλά παράλληλα ως υπεύθυνος manager των ΜΜE του ομίλου μας».

Και σε άλλα ΚΕΚ

Το όνομα της οικογένειας Βαρουξή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο προσκήνιο. Στο περιοδικό Hot Doc, στο ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου με τίτλο «ΚΕΚ: Η φάμπρικα της διαπλοκής και των εκατομμυρίων» που κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου 2015, γινόταν αναφορά στα «οχτώ πιστοποιημένα από την πολιτεία ΚΕΚ με έδρα την Ηλεία, το CONSUL A.E., το HONESTY Ε.Π.Ε., το ΕΡΕΙΣΜΑ Ο.Ε., το ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ, το ΗΛΕΙΑΚΟ ΚΕΚ Ο.Ε., το ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΚ Ε.Π.Ε., το ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ Α.Ε. και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.», τα οποία «με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Hot Doc, έλαβαν τα τελευταία χρόνια συνολικά 21.528.168 ευρώ».

Σε κάποια από αυτά τα οχτώ ΚΕΚ συμμετείχαν τότε είτε ο Λευτέρης, είτε ο Λεωνίδας Βαρουξής, ενώ και τότε η εταιρεία ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Α.Ε., όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα του Hot Doc είχε λάβει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ:

Λεωνίδας ΒαρουξήςΣτην ίδια διεύθυνση βρίσκεται και το ΚΕΚ HONESTY Ε.Π.Ε. (έχει λάβει 3.205.889 ευρώ) με νόμιμο εκπρόσωπο τον επιχειρηματία-πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς», Λεωνίδα Βαρουξή, και διαχειριστή της εταιρείας τον υιό του, Λευτέρη Βαρουξή. Με παραρτήματα στα Καβάσιλα Ηλείας, τη Μεσσηνία, τον Πύργο και την Αττική.

Το ΚΕΚ ΕΡΕΙΣΜΑ Ο.Ε. (έχει λάβει 1.423.829 ευρώ) έχει νόμιμους εκπροσώπους την Σιαστάθη Βενετία και τον έτερο υιό (!) του εκδότη της «Πατρίς», επίσης επιχειρηματία, Λευτέρη Βαρουξή. Ένα πρόσωπο, που, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, λαμβάνει τα τελευταία χρόνια μέσω της εταιρείας του «δουλειές» από τους ΟΤΑ κλπ. με απευθείας αναθέσεις! Με παραρτήματα σε Πάτρα, Ιωάννινα και Αμαλιάδα.

Τον Λευτέρη Βαρουξή, υιό του εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς» της Ηλείας, τον συναντάμε παραδόξως να συμμετέχει και στη σύνθεση της ανώνυμης εταιρείας «Διαβαλκανικό Κέντρο Διά Βίου Μάθηση Α.Ε.», που συμμετέχει σε σχετικά προγράμματα, με παραρτήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Έχει λάβει 2.391.545 ευρώ)».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΕΚ HONESTY ανήκει ακόμα στην οικογένια Βαρουξή, αφού στις 17 Φεβρουαρίου του 2020 ο Λευτέρης Βαρουξής ορίστηκε ομόφωνα διαχειριστής της εταιρείας HONESTY ΕΠΕ μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2021.

Όπως αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο επίμαχο δημοσίευμα του Hot Doc, «Πάνω από 21 εκατ. ευρώ έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Hot Doc, τα οχτώ πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ηλεία, που ανήκουν σε τοπικούς οικονομικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Πόσα άραγε από αυτά τα χρήματα πήγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών και πόσα στην κατάρτιση των άνεργων πολιτών; Οι διαμαρτυρίες από τους κατά καιρούς συμμετέχοντες στα διάφορα προγράμματα είναι πολλές. Οι καταγγελίες, ακόμη περισσότερες. Όλοι τους κάνουν λόγο για ένα δαιδαλώδες και παντοδύναμο οικονομικά κύκλωμα διαπλοκής, που πολύ δύσκολα τα βάζει κάποιος μαζί του, καθώς αυτό καλύπτεται από επίορκους υπαλλήλους των αρμοδίων υπουργείων, υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και κατά καιρούς ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα…».

Καταγγελίες

Η οικογένεια Βαρουξή όμως είχε αναφερθεί και στο τεύχος 33 του Hot Doc, τον Ιούλιο του 2013. Όπως αναγραφόταν μεταξύ άλλων τότε στο επίμαχο δημοσίευμα (Ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου): «Τον Ιούλιο του 2011 ιδιοκτήτες μικρών ΜΜΕ στην Ηλεία καταγγέλλουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έλαβαν καθόλου η έλαβαν μικροποσά από τα 139.600 ευρώ που προορίζονταν για την προβολή του έργου «Υδρευση δήμων και κοινοτήτων Ν. Ηλείας από τον Ερύμανθο ποταμό» που κόστισε συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ (75% από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. και 25% από εθνικούς πόρους.) Με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του και το HD η εταιρεία που πήρε τη δουλειά της προβολής του έργου μετά από διαγωνισμό ήταν η Communication Effect S.Α., αλλά η εταιρεία που έδινε τις σχετικές εντολές στα ΜΜΕ της Ηλείας και μοίραζε τα λεφτά κόβοντας τιμολόγια ήταν η MULTI PRODUCTIONS που ανήκει στον Ελευθέριο Βαρουξή γιου του Λεωνίδα εκδότη της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Πύργου Ηλείας . Μετά τον σχετικό θόρυβο και τις καταγγελίες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης».

ΠΗΓΗ: https://www.documentonews.gr/

ΠΗΓΗ ΜΑΣ: https://www.ilia24.gr/index.php/hleia-epikairotita/33471-h-stenh-schesh-hleioy-ypopshfioy-eyrwboyleyth-ths-nd-me-mia-apo-tis-platformes-twn-voucher-ths-ntrophs

………………………………………………………………………………….