ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΙΣ 13/12/2019 (ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ)

ΑΡΘΡΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΙΣ 13-12-2019

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ «ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ», «ΞΕΦΤΥΛΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ»,  «ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ», «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ «Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ,, ΕΚΑΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝΟΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΨΕΛΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΤΟΣΟ ΑΘΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΣΤΙΣ 13–12–2019  Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΟΚΤΩ (8) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΕΔΙΔΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΕ.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ  Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΘΩΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΚΤΩ (8) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ – «ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ», ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΛΗΡΩΣ.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ – ΜΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ.

1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012 – 2016 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΠΔΔ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012 – 2016 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ:  ΑΘΩΟΣ

3Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΡΟΣΦΟΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΚΑΤ` ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΩΧΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙΣΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 15-5-2014 ΕΩΣ 16-06-2016 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

4Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΤ’ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012 – 2016    

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

5Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012     

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

6Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012 – 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

7Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01 – 01 – 2012  ΕΩΣ 31 – 03 – 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

8Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01 – 04 – 2016  ΕΩΣ 31 – 12 – 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΑΘΩΟΣ

9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ, ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ): ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙΣΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙAΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012  ( ;;;;;;;; ) !!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ: ΕΝΟΧΟΣ

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ., ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 28 ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΟΚΤΩ (8) ΤΕΤΟΙΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, (ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΞΙΑ 18,4 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ), ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ, ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΑΣ 1 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ, ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙΣΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΤΗΣ «ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012», Η ΟΠΟΙΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ➡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 5077/2019 ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΔΕΚΑ (10) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012 – 2016 

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 386 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Απάτη

  1. Όποιος με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με σκοπό από τη βλάβη αυτής της περιουσίας να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Αν η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.
  2. Αν η απάτη στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες. Η πράξη αυτή παραγράφεται μετά είκοσι έτη.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4619-2019/arthro-386-poinikos-kodikas-nomos-4619-2019-apati)

Άρθρο 45 – Ποινικός Κώδικας – Συναυτουργοί

Αν δύο ή περισσότεροι τέλεσαν από κοινού αξιόποινη πράξη, καθένας τους τιμωρείται ως αυτουργός της πράξης.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-45-poinikos-kodikas-synaytoyrgoi)

Άρθρο 98 – Ποινικός Κώδικας – Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση

  1. Αν περισσότερες από μία πράξεις του ίδιου προσώπου συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, το δικαστήριο μπορεί, αντί να εφαρμόσει τη διάταξη του άρθρου 94 παρ. 1, να επιβάλει μία και μόνο ποινή· για την επιμέτρησή της το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη το όλο περιεχόμενο των μερικότερων πράξεων.
  2. Η αξία του αντικειμένου της πράξεως και η περιουσιακή βλάβη ή το περιουσιακό όφελος που προκύπτουν από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση του εγκλήματος λαμβάνονται συνολικά υπόψη αν ο δράστης απέβλεπε με τις μερικότερες πράξεις του στο αποτέλεσμα αυτό. Στις περιπτώσεις αυτές ο ποινικός χαρακτήρας της πράξεως προσδιορίζεται με βάση τη συνολική αξία του αντικειμένου και τη συνολική περιουσιακή βλάβη ή το συνολικό περιουσιακό όφελος που ανάλογα με το έγκλημα επήλθε ή σκοπήθηκε.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-98-poinikos-kodikas-egklima-kat-exakoloythisi)

ΑΠΟΦΑΣΗ 1ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:

Άρθρο 117 – Ποινικός Κώδικας – Μη υποβολή έγκλησης ή δήλωση παραίτησης από δικαίωμα της έγκλησης

  1. Όταν ο νόμος απαιτεί έγκληση για την ποινική δίωξη κάποιας αξιόποινης πράξης, το αξιόποινο εξαλείφεται αν ο δικαιούχος δεν υποβάλει την έγκληση μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα που έλαβε γνώση για την πράξη που τελέστηκε και για το πρόσωπο που την τέλεσε ή για έναν από τους συμμετόχους της.
  2. Το ίδιο αποτέλεσμα συνεπάγεται και η ρητή δήλωση του δικαιούχου της έγκλησης ενώπιον της αρμόδιας αρχής, ότι παραιτείται από το δικαίωμα της έγκλησης.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-117-poinikos-kodikas-mi-ypovoli-egklisis-i-dilosi)

ΩΣ ΓΝΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΣΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΗ, ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΛΙΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΠΡΑΞΗ.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΓΚΛΗΣΗ) ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ή ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟ), ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ, ΑΛΗΘΙΝΕΣ, ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ

2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΠΔΔ ΣΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012 – 2016 

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 2ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΠΔΔ, (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΙ) ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΝΠΔΔ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΡΗΜΑ

3Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΡΟΣΦΟΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΚΑΤ` ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΩΧΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙΣΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 15-5-2014 ΕΩΣ 16-06-2016 

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 3Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 42 – Ποινικός Κώδικας – Έννοια και ποινή της απόπειρας

  1. Όποιος, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα, επιχειρεί πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη (άρθρο 83).
  2. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η κατά την προηγούμενη παράγραφο ελαττωμένη ποινή δεν επαρκεί για να αποτρέψει τον υπαίτιο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων, μπορεί να του επιβάλει την ίδια ποινή με αυτήν που ο νόμος προβλέπει για την ολοκληρωμένη πράξη, εκτός από την ποινή του θανάτου.
  3. Το δικαστήριο μπορεί να κρίνει ατιμώρητη την απόπειρα πλημμελήματος για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης όχι ανώτερη από τρείς μήνες.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-42-poinikos-kodikas-ennoia-kai-poini-tis-apopeiras)

Άρθρο 43 – Ποινικός Κώδικας – Απρόσφορη απόπειρα

  1. Όποιος επιχείρησε να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα με μέσο ή κατά αντικειμένου τέτοιας φύσης ώστε να αποβαίνει απολύτως αδύνατη η τέλεση των εγκλημάτων αυτών τιμωρείται με την ποινή του άρθρου 83 μειωμένη στο μισό.
  2. Όποιος επιχείρησε τέτοια απρόσφορη απόπειρα από ευήθεια παραμένει ατιμώρητος.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:

ΑΠΡΟΣΦΟΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΤΑΝ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ, (ΒΛΕΠΕ: ΣΕΛΙΔΑ 17 https://ikee.lib.auth.gr/record/286243/files/GRI-2016-17998.pdf)

ΑΠΟΦΑΣΗ 3ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ

 ΕΡΜΗΝΕΙΑ 3ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ Ή ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙΣΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ, ΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗΝ ΔΕΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΜΕ ΤΙΣ «ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΒΟΗΘΟΥΝ  ΤΙΣ ΔΟΥ, ΤΑ ΝΠΔΔ, (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΙ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ

4Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΚΑΤ’ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012 – 2016    

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 4Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4557 (30-07-2018/ΦΕΚ Α` ΑΡ.139). «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις»

  1. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος) συνιστούν οι εξής πράξεις: α) H μετατροπή ή η μεταβίβαση περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοια δραστηριότητα με σκοπό την απόκρυψη ή τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της ή την παροχή συνδρομής σε οποιονδήποτε ενέχεται στη δραστηριότητα αυτή για να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεών του, β) η απόκρυψη ή η συγκάλυψη της αλήθειας, όσον αφορά τη φύση, την προέλευση, τη διάθεση, τη διακίνηση ή τη χρήση περιουσίας ή τον τόπο όπου αυτή αποκτήθηκε ή βρίσκεται ή την κυριότητα επί περιουσίας ή σχετικών με αυτή δικαιωμάτων, εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοια δραστηριότητα, γ) η απόκτηση, κατοχή ή χρήση περιουσίας, εν γνώσει, κατά το χρόνο της κτήσης ή της διαχείρισής της, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα ή από πράξη συμμετοχής σε τέτοια δραστηριότητα, δ) η χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα, ε) η σύσταση οργάνωσης ή ομάδας δύο τουλάχιστον ατόμων για τη διάπραξη μίας ή περισσοτέρων από τις πράξεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις α΄ έως και δ΄ και η συμμετοχή σε τέτοια οργάνωση ή ομάδα, στ) η απόπειρα διάπραξης, η υποβοήθηση, η υποκίνηση, η διευκόλυνση ή η παροχή συμβουλών σε τρίτο για τη διάπραξη μίας ή περισσοτέρων από τις πράξεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις α΄ έως και δ΄.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΣΤΟΙΧ. ΙΗ) ΕΔ. Γ΄ ΤΟΥ Ν. 3691/2008, ΟΠΩΣ Η ΠΑΡ. ΙΗ) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 68 ΠΑΡ. 1 Ν. 4174/2013 (ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΑΝΑΡΙΘΜΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ 74 ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 Ν. 4337/2015), ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΟΥΝΤΑΙ Η ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΦΕΞΗΣ «ΒΑΣΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ», ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ Ν. 1882/1990, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Α΄ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ Η ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ.

(ΒΛΕΠΕ: ΣΕΛΙΔΑ 1 http://www.gsac.gov.gr/images/pdfs/meth/Panagiotopoulos.pdf)

ΑΠΟΦΑΣΗ 4ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ

 ΕΡΜΗΝΕΙΑ 4ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: ΟΥΤΕ Ο  ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΜΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΔΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

5Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012     

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 5Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 187 – Ποινικός Κώδικας – Εγκληματική οργάνωση

  1. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (παραχάραξη), 208 (κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (πλαστογραφία), 218 (πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (εμπρησμός), 265 (εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (βαριά σωματική βλάβη), 322 (αρπαγή), 322Α και 322 Β (αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου), 323 (εμπόριο δούλων), 323A (εμπορία ανθρώπων), 324 (αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια απαγωγή), 336 (βιασμός), 338 (κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (σωματεμπορία), 351Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), 374 (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής), 375 (υπεξαίρεση), 380 (ληστεία), 385 (εκβίαση), 386 (απάτη), 386Α (απάτη με υπολογιστή), 404 (τοκογλυφία), στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 87 και στο άρθρο 88 του ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212 Α’), όταν οι πράξεις αυτές (διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου ή της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών) τελούνται από κερδοσκοπία, όπως επίσης περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και προστασίας από υλικά που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες, καθώς και περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τη νομοθεσία για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και τη νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και περισσότερων εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τη διάταξη του άρθρου 41ΣΤ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει, όπως επίσης και περισσοτέρων εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται στο άρθρο 128Θ του ν. 2725/1999. Για τα εγκλήματα του άρθρου αυτού η ιδιότητα του ιατρού, προπονητή ή φυσιοθεραπευτή αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση. Με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπαίτιος της πράξεως του πρώτου εδαφίου, αν η εγκληματική οργάνωση επιδιώκει την τέλεση περισσότερων αξιόποινων πράξεων σχετικά με την αποφυγή καταβολής νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβαρύνσεως κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, παράδοση, μεταφορά, διαμετακόμιση, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση, εισαγωγή ή εξαγωγή εμπορεύματος ή και προϊόντος απομίμησης, παραποίησης ή πειρατείας.
  2. Όποιος παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες ή υλικά μέσα, με σκοπό να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει οργάνωση της προηγούμενης παραγράφου για τη διάπραξη των επιδιωκόμενων από αυτή κακουργημάτων, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
  3. Όποιος διευθύνει την οργάνωση της πρώτης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται το μέλος της οργάνωσης αν κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος του δευτέρου εδαφίου της πρώτης παραγράφου ήταν δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος υπό την έννοια του άρθρου 263α.
  4. Όποιος με απειλή ή χρήση βίας κατά δικαστικών λειτουργών, ενόρκων, ανακριτικών ή δικαστικών υπαλλήλων, μαρτύρων, πραγματογνωμόνων και διερμηνέων ή με δωροδοκία των ίδιων προσώπων ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία του εγκλήματος της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1 τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) έτη και με χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) μέχρι πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Όποιος στις παραπάνω περιπτώσεις ματαιώνει την αποκάλυψη ή τη δίωξη ή την τιμωρία όχι μόνο του εγκλήματος της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση της παραγράφου 1, αλλά και άλλου εγκλήματος, από εκείνα που απαριθμούνται στην ίδια παράγραφο, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.
  5. Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της παραγράφου 1, ενώνεται με άλλον για να διαπράξει κακούργημα (συμμορία), τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται ο υπαίτιος, αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της γενετήσιας ελευθερίας.
  6. Η κατασκευή, προμήθεια ή κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών και χημικών ή βιολογικών υλικών ή υλικών που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης της παραγράφου 1 ή της συμμορίας της παραγράφου 3 ή η επιδίωξη οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους των μελών τους συνιστούν επιβαρυντικές περιστάσεις. Η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση. Η απλή ψυχική συνέργεια στα εγκλήματα της συγκρότησης ή συμμετοχής κατά την παράγραφο 1 ή της συμμορίας κατά την παράγραφο 3 δεν τιμωρείται, εφόσον τα μέλη της οργάνωσης ή συμμορίας δεν επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος. Επιβαρυντική περίσταση συνιστά επίσης η τέλεση της πράξεως του τελευταίου εδαφίου της πρώτης παραγράφου με υλικό αντικείμενο το αργό πετρέλαιο ή άλλο πετρελαιοειδές ή ενεργειακό προϊόν.
  7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό αξιόποινες πράξεις τελέσθηκαν στην αλλοδαπή από ημεδαπό ή στρέφονταν κατά Έλληνα πολίτη ή κατά νομικού προσώπου που εδρεύει στην ημεδαπή ή κατά του Ελληνικού κράτους, ακόμη και αν αυτές δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέσθηκαν.
  8. Η διάταξη του άρθρου 238 εφαρμόζεται αντίστοιχα και στα εγκλήματα των παραγράφων 1 έως 4 του παρόντος.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-187-poinikos-kodikas-egklimatiki-organosi)

ΑΠΟΦΑΣΗ 5ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 5ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

6Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2012 – 2016

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 6Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 191 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διασπορά ψευδών ειδήσεων

  1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
  2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4619-2019/arthro-191-poinikos-kodikas-nomos-4619-2019-diaspora)

ΑΠΟΦΑΣΗ 6ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 6ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ, (Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ, Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΔΩΡΕΑ ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ «ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΑΞΙΑΣ 679 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, Κ.Α.)

7Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01 – 01 – 2012  ΕΩΣ 31 – 03 – 2016

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 184 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια

  1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.
  2. Με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αν με αυτήν επιχειρείται η τέλεση βιαιοπραγιών κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά της φυλής, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές, τη θρησκεία, την αναπηρία, το γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου. Στην περίπτωση αυτή δεν εφαρμόζεται το άρθρο 82 Α.
  3. Με φυλάκιση τιμωρείται η πράξη των προηγούμενων παραγράφων αν είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων.
  4. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το άρθρο 189.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4619-2019/arthro-184-poinikos-kodikas-nomos-4619-2019-diegersi-se)

Άρθρο όγδοο – Νόμος 4411/2016 – Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης

  1. Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.
  2. Εάν, στην περίπτωση των πλημμελημάτων της παραγράφου 1, ο υπαίτιος υποπέσει μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση του νόμου σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών, συνεχίζεται η κατ’ αυτού παυθείσα ποινική δίωξη και δεν υπολογίζεται στο χρόνο παραγραφής του αξιόποινου της πρώτης πράξης ο διανυθείς χρόνος από την παύση της δίωξης μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη.
  3. Οι δικογραφίες που αφορούν τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημόσιου κατηγόρου. Για την τύχη των πειστηρίων αποφαίνονται με αιτιολογημένη διάταξη, επί πλημμελημάτων ο αρμόδιος εισαγγελέας και επί πταισμάτων ο αρμόδιος πταισματοδίκης.
  4. Οι αστικές αξιώσεις που απορρέουν από τις πράξεις που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους, δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο. Η παραγραφή του αξιοποίνου και η παύση της δίωξης δεν κωλύει την επιβολή των κατά νόμο προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων στις υποθέσεις αυτές.
  5. Η κατά τα ανωτέρω παραγραφή του αξιόποινου και η παύση της ποινικής δίωξης, δεν ισχύει για τα εγκλήματα:

α) ως προς τον ποινικό κώδικα, των άρθρων 81Α, 142, 149, 154, 155, 157 παρ. 3 εδάφιο β΄, 158 παράγραφοι 1 και 2, 162, 163, 164 παρ. 1, 165 παράγραφοι 1 και 2, 166, 173 παρ. 1, 175, 177, 178, 181, 182, 192, 193 παρ. 1, 200, 201, 215, 218 παρ. 3, 220, 221 παράγραφοι 1 και 2, 222, 228 παρ. 1, 230, 234, 241, 251 παράγραφοι 1 και 2, 255, 259, 261, 286 παρ. 2, 334 παρ. 1, 337, 345 παρ. 1 περιπτώσεις β΄ και γ΄, 346 παρ. 1, 352Β, 358, 359, 360 παρ. 3, 362 για τις περιπτώσεις που τελείται δια του τύπου, 375 παρ. 1 εδάφιο α΄, 377 για τις περιπτώσεις αγοράς εμπορευμάτων με πίστωση, 389 παρ. 1, 397 παράγραφοι 1 και 2, 398 (απλή χρεοκοπία), 399 παράγραφοι 1 και 2, 403 παράγραφοι 1 και 2, 406,

β) του άρθρου 2 παρ. 11 περίπτωση β΄ του N. 2168/1993,

γ) του άρθρου 28 παρ. 1 του N. 1650/1986,

δ) του άρθρου πέμπτου του N. 2803/2000,

ε) του άρθρου 45 παρ. 1 περιπτώσεις δ΄ και θ΄ εδάφιο α΄ του N. 3691/2008,

στ) του άρθρου 6 παρ. 4 και παρ. 6 του N. 3213/2003,

ζ) του άρθρου μόνου παρ. 1 του N. 690/1945,

η) του άρθρου 28 του N. 3996/2011,

θ) του άρθρου 29 του N. 703/1977 και του άρθρου 44 του N. 3959/2011,

ι) του άρθρου 6 του N. 456/1976,

ια) του άρθρου 41ΣΤ του N. 2725/1999,

ιβ) του άρθρου 59 εδάφιο α΄ του N. 3028/2002,

ιγ) του άρθρου 13 του N. 3402/2005,

ιδ) του άρθρου 9 παράγραφοι 1 και 3 του N. 3500/2006,

ιε) του άρθρου 31 παράγραφοι 4 και 6 του N. 3904/ 2010,

ιστ) του άρθρου τρίτου του N. 1788/1988,

ιζ) του N. 927/1979.

ΑΠΟΦΑΣΗ 7ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΠΑΥΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

8Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01 – 04 – 2016  ΕΩΣ 31 – 12 – 2016

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

Άρθρο 184 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια

  1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.
  2. Με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αν με αυτήν επιχειρείται η τέλεση βιαιοπραγιών κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τα χαρακτηριστικά της φυλής, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τις γενεαλογικές καταβολές, τη θρησκεία, την αναπηρία, το γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου. Στην περίπτωση αυτή δεν εφαρμόζεται το άρθρο 82 Α.
  3. Με φυλάκιση τιμωρείται η πράξη των προηγούμενων παραγράφων αν είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων.
  4. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το άρθρο 189.

(ΒΛΕΠΕ: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4619-2019/arthro-184-poinikos-kodikas-nomos-4619-2019-diegersi-se)

ΑΠΟΦΑΣΗ 8ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΑΘΩΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 8ΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ Ή ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΔΕΝ ΔΙΕΓΕΙΡΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ Ή ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01 – 04 – 2016  ΕΩΣ 31 – 12 – 2016

9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙΣΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 120.000 ΕΥΡΩ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙAΠΡΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η 9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ.

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (ΝΟΜΟΥ) ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: ΕΝΟΧΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΗΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,  ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΔΥΟ (2) ΚΙΝΗΣΕΙΣ:

1) ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ   

ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΟΝΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ «ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

2) ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «PRESIDENT»,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΗΠΑ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/28-6-2013

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ.

ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 5077/13-12-2019 ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΘΕΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΥ 0,5% ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, (ΕΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ), ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΚΟ ΤΟΥ 0,5%, ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2019, (ΒΛΕΠΕ ΣΕΛΙΔΑ 2, ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019, ΣΤΑ «ΔΑΝΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10884663.pdf.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ:

Α) ΕΝΩ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΗΠΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΤΟΚΟ ΤΟΥ 0,5%!

Β) ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Κ.Α.), ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ 9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Η 9Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, (Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ), ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 18 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 536 ΤΟΥ Κ.Π.Δ. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΩΩΘΕΝΤΟΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Άρθρο 536 – Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – Αρμόδιο δικαστήριο και ύψος αποζημίωσης

  1. Σχετικά με την υποχρέωση του δημοσίου για αποζημίωση αποφαίνεται το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση για την υπόθεση, με ιδιαίτερη ταυτόχρονη από­φαση, ύστερα από προφορική ή γραπτή αίτηση εκείνου που αθωώθηκε και αφού προηγουμένως ο αιτών και ο εισαγγελέας ακουσθούν.
  2. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση εκείνου που αθωώθηκε, του επιδικάζεται κατ’ αποκοπή ημερήσια α­ποζημίωση συνολικά για τεκμαρτή περιουσιακή ζημία και για ηθική βλάβη, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη των οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (8,80) ούτε ανώτερη των είκοσι εννέα (29) ευρώ την ημέρα και της οποίας το ύψος προσδιορίζεται αφού ληφθεί υπόψη και η οικονομι­κή και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Το κατώτερο και το ανώτερο όριο της αποζημίωσης μπορεί να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΓΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΡΟ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, (ΒΛΕΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/693923_gia-soreia-kakoyrgimaon-dioketai-o-sorras-me-apokoryfoma) , ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ,(«ΣΩΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ» ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ), ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΥΧΙΑΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 9Η ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012, (ΒΛΕΠΕ: https://www.iefimerida.gr/tag/artemis-sorras-0 ΚΑΙ https://www.cnn.gr/news/ellada/story/200619/artemis-sorras-exi-xronia-fylakisis-gia-apopeira-apatis-se-varos-toy-dimosioy), ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ..

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΧΗΤΙΚΟ – VIDEO ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 5077 ΤΗΣ 13-12-2019.

(ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

https://www.youtube.com/watch?v=qmZmZX3bpUg)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ, (ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ), ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

ΠΗΓΗ: https://alexandrosmakedon13.blogspot.com/2020/04/blog-post_13.html

……………………………………………………