Έφεραν την αστυνομία να αντιμετωπίσει τους μαχητές των Νοσοκομείων (video)

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

https://ygeionomikoi.gr/2020/04/07/έφεραν-την-αστυνομία-να-αντιμετωπίσει-τους-μαχητές-των-νοσοκομείων/

Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν σήμερα στο πρωί, στο Νοσοκομείο  Ευαγγελισμός»,  κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των υγειονομικών, στο πλαίσιο της 7ης Απρίλη, Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, αλλά και Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Αιτία η παρουσία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, που εμφανίστηκαν και προσπάθησαν να μπουν στο νοσοκομείο και να διαλύσουν τη συγκέντρωση, κάτι βεβαίως που δεν κατάφεραν αφού τους απώθησαν οι υγειονομικοί.

“Ήρωες με τις μάσκες” αλλά αν τολμήσουν και διεκδικήσουν οτιδήποτε, τους στέλνουν επίσκεψη τους “ήρωες”με τα γκλομπ. Ντροπή ρε Video by Nikos Christofakis

Δημοσιεύτηκε από Ζα μαν Φου στις Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Η Κυβέρνηση στην προσπάθεια να συγκαλύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και να κρύψει τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό αλλά και σε μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ επιχείρησε σήμερα να αντιμετωπίσει τις δράσεις που οργανώθηκαν από δεκάδες σωματεία νοσοκομείων σε όλη τη χώρα με την παρουσία της αστυνομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν προηγηθεί αυτών των απαράδεκτων ενεργειών οι εντολές Διοικητών Νοσοκομείων που επιχειρούσαν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων για να μην αποκαλυφθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Προσπάθεια τρομοκρατίας και παρουσία αστυνομικών, που όμως έπεσε στο κενό, υπήρξαν και σε άλλες συγκεντρώσεις, όπως στο ΓΝ «Γεννηματάς» στην Αθήνα και στο «Αττικόν». (σ.σ.: ανάλογες πολύμορφες δράσεις έγιναν ή γίνονται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και της πρωτεύουσας, όπως το «Αττικόν», το «Ελπίς», το «Αγία Όλγα», το «Μεταξά»,το Κρατικό Αθήνας, το «Αγλαΐα Κυριακού», το «Σισμανόλγειο», το ΚΑΤ, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, το Λαϊκό, το Θριάσιο, στο ΓΚ Νίκαιας, το Ασκληπιείο Βούλας, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας)

Να σημειωθεί πως οι υγειονομικοί σε όλες τις περιπτώσεις τήρησαν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, απόσταση ασφαλείας κτλ.), ενώ οι συγκεντρώσεις τους αποτελούνταν από λίγα άτομα, σε αντίθεση με την… εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής, που έστειλε η κυβέρνηση σε μια νέα προσπάθεια να καταπνίξει τη φωνή των μαχόμενου υγειονομικού προσωπικού που διεκδικούν, με σκοπό την ασφάλεια και υγεία τόσο των ιδίων όσο και του λαού.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων στο ΕΣΥ,
  • χρηματοδότηση της υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες,
  • πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,
  • ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ,
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΠΗΓΗ

………………..

ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Panos Panayiotopoulos: Οι ολίγοι συμμετέχοντες, σημαντικό μέρος των οποίων είναι ξενόφερτο στο νοσοκομείο όπως ο κ. Καραθανασόπουλος, δεν αντιπροσωπεύουν παρά την αναλογική ισχύ του κόμματος που ντρέπεται κάθε φορά να χρησιμοποιήσει το όνομά του για να “καλέσει” σε κινητοποίηση.

Επιτροπές Ειρήνης, Επιτροπές Διεκδίκησης και άλλες πατέντες (χωρίς καν κατοχύρωση). Στη δίνη του ολέθρου, ειδικά εκείνου που έρχεται μετά την καραντίνα, οι συνήθεις ύποπτοι διεκδικούν το πού θα πάει το “ταμείο” εκ του ασφαλούς (μιας και δε θα πιάσουν και θα ήθελαν να πιάσουν ποτέ εξουσία για να διαχειρίζονται το “ταμείο”)… Δεν ξεχνάμε τα “Κατώτατος Μισθός 1300 ευρώ” και άλλα ανέκδοτα…. πάντα εκ του ασφαλούς.

Βέβαια, τόσο οι άμισθοι αφισοκολλητές τους (που συνεχίζουν να ρυπαίνουν την κάθε πόλη μαζί με τους αυθόρμητους ΑΝΤΙΦάδες) όσο και οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού τους που πτώχευσαν, ΔΕΝ έπαιρναν τον “προτεινόμενο” εξ αυτών μισθό. Κατέληξαν δε να πουλήσουν τη συχνότητα σε μια off shore του Κεφαλαίου εναντιώνοντας εαυτούς στον διδάσκαλο με το παχύ μούσι.

ΩΣΤΟΣΟ: Σε καραντίνα που θυσιάζει το μεροκάματό του ο κάθε Έλληνας, εργαζόμενος και επιχειρηματίας, αυτό το “ασφαλούς” είναι ΑΝΑΣΦΑΛΟΥΣ και ΑΚΥΡΟ. Ας τελειώσει η επιδημία του κορωνοϊού και ας επιστρέψουν τότε στις εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις για να δικαιολογούν τη δήθεν αγωνιστικότητά τους. Εμείς θα μένουμε σπίτι, θυσιάζοντας τζίρο (δηλαδή ΑΕΠ) γιατί σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή ανεξαρτήτως της ηλικίας του ανθρώπου. Δεν έχουμε αναλώσιμους υπέργηρους και χρήσιμους σε παραγωγική ηλικία. Αυτή είναι η αξία που επιδεικνύει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Πέραν της πειθαρχίας, της συνέπειας που εκθειάζεται από τους άλλους λαούς. Για τη διαφορετική ιεράρχηση της ανεκτίμητης ζωής του ηλικιωμένου εξίσου, δεν άκουσα σχόλιο από τα ξένα ΜΜΕ. Ας πούμε ότι είναι “τυχαίο” για να το λήξω εδώ. Καλή δύναμη σε όλους.

………………………………………………………………………………………

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ. Η ΕΝΟΧΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ newsbeast.gr

………………………………………………………….