Φυλακές: Προς άμεση αποσυμφόρηση – Επιστολή αγωνίας των Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Κρατουμένων

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Την ώρα που δρομολογείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποσυμφόρηση των φυλακών , όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη ακόμα και  εντός της βδομάδας, επιστολή προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής , απέστειλε ο Συλλόγος Υπαλλήλων Νοσοκομείου Κρατουμένων , εκφράζοντας την αγωνία του για “τις ελλείψεις μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του Covid 19 , στο Φυλακτικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων” .

Η επιστολή αναφέρει:

”Κε Υφυπουργέ, Κα Γενική Γραμματέα

Συμφωνώντας απόλυτα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Ομοσπονδία μας (Ο.Σ.Υ.Ε), στην Πολιτική Υγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Ε.Κ.Υ.Κ θεωρεί ζωτικής σημασίας θέμα, την προετοιμασία  της ορθής διαχείρισης, των υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον Ιό SARS –COVIT 19 που όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον.

Θα έπρεπε ήδη να έχει επιτευχθεί η προμήθεια στο κατάστημα μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, ειδικές αδιάβροχες φόρμες προστασίας με μακρυά μανίκια μίας χρήσεως­­­, αλλά κι η εκπαίδευση του προσωπικού δυναμικού για την αποφυγή ενδονοσοκομειακής μετάδοσης του Ιού, στους Υπαλλήλους και φυσικά στους Κρατούμενους. Οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ αναφέρουν ρητά ότι η διαχείριση του ιματισμού, των σκευών εστίασης, καθώς και των μολυσματικών απορριμάτων  πρέπει να γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες ασφαλείας.

Η άγνοια και η μη έγκαιρη εκπαίδευση του προσωπικού μας, ελπίζουμε να μην αποβούν μοιραίες για όλους μας ( Υπαλλήλους και Κρατουμένους)…

Στην περίπτωση που διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία  του καταστήματος (ειδικά στους χώρους καραντίνας) ύποπτου ή διαπιστωμένου κρούσματος, βίαιης συμπεριφοράς από την μεριά των Κρατουμένων, υπάρχει υπηρεσιακό σχέδιο αντιμετώπισης;;;

Η διαδικασία καταμέτρησης, ο έλεγχος κι η νοσηλεία στους συγκεκριμμένους χώρους δεν πρέπει κατά την ταπεινή μας άποψη να επανεξεταστεί;;;

Οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ λένε ότι ο αριθμός των επαγγελματιών υγείας  στους θαλάμους νοσούντων θα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο απαραίτητο. Δεν θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για το Φυλακτικό προσωπικό που θα απασχοληθεί στον εκεί χώρο εργασίας;;;

Η υποστελέχωση του Φυλακτικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Καταστήματος δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κατάσταση που θα διαχειριστούμε;;;

Πριν λίγους μήνες δύο έμπειροι Υπάλληλοι του Φυλακτικού Προσωπικού αποσπάστηκαν για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών όμορου Καταστήματος και αυτές τις ημέρες, ένας από τους πλέον έμπειρους Νοσηλευτές απόσπαται κι αυτός (και δεν αναφέρουμε διαχρονικές αποσπάσεις).  Επίσης δύο Νοσηλεύτριες δεν ανανεώθηκε η σύμβαση τους και οι ολίγοι γίνανε πλέον ελάχιστοι!!!

Αναμένουμε με αγωνία ολοκληρωμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης του Αόρατου Εχθρού.

Στηρίζουμε την Εθνική Προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά… να πολεμήσουμε χωρίς όπλα θα ήταν ολέθριο κι επιζήμιο για όλους μας.

…………………………………………………………………

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ. Η ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ… “Εφόσον πάρει τελικά την έγκριση, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας” ! ΕΝΩ Καταγγελία στο L&O: Μετέφεραν κρατούμενο ύποπτο για κορονοϊό σε άλλο τμήμα αντί σε νοσοκομείο αναφοράς!

Παναγιώτης Στάθης: Κρούσμα Κορωνοϊού στις φυλακές = ΧΑΟΣ

Παρέμβαση Κεχαγιόγλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων : Προτάσεις για την προστασία των κρατουμένων στις φυλακές από την πανδημία

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: “Πληροφορούμαστε ότι το μέτρο της αποσυμφόρησης των φυλακών βρίσκει εμπόδια και αντιδράσεις ανάμεσα στους αρμόδιους…”

Έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου: Ποιοι κρατούμενοι αποφυλακίζονται και ποια αδικήματα εξαιρούνται

Γιάννης Γλύκας: Φυλακές και κορονοϊός- Άμεση αποσυμφόρηση

Ο ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤ1 24-3-2020 (βίντεο)

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ COVID-19 vs Ελληνικές Φυλακές. Γράφει ο Σπύρος Καρακίτσος – Πρόεδρος Δ.Σ Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ)

Τα σχόλια είναι κλειστά.