ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 150.000€ !!! ΕΝΩ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ 150.000€ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εγγύηση 150.000€ αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 20-3-2020 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 150.000.

Ο κ. Παπαντωνίου, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ενώ η δικογραφία επιστρέφει στον ανακριτή προκειμένου να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

…………………………………………………………..
ΑΛΦΕΙΟΣ: ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!
➡ ΟΜΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 150.000€ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-3-2020 …
➡ ΕΝΩ ΤΗΝ 15-3-2019 ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 150.000€ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ !!!
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ 150.000 + 150.000 = 300.000ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
……………..

Παρήλθε το 18μηνο…

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίζεται στα τέλη Απριλίου, όχι γιατί η υπόθεση του κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών…

Προς το τέλος Απριλίου αναμένεται να αποφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Όχι, βέβαια, επειδή έγινε η δίκη του, αλλά επειδή παρήλθε το 18μηνο, που είναι το ανώτατο εκ του νόμου προβλεπόμενο διάστημα προσωρινής κράτησης…

Θυμίζουμε, τον Οκτώβριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανανέωσε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην υπουργού για να βγει από τη φυλακή.

Πρόκειται, για άλλη μία περίπτωση, που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται χωρίς να έχει διεξαχθεί δίκη όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή με άλλους κατηγορουμένους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, ωστόσο, αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, τότε, ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί.

Έτσι, ο Γ. Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………….

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 15-3-2019
Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου [εικόνες]

Εκτός φυλακής είναι από σήμερα η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, με διάταξη της ανακρίτριας Διαφοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα.

Η κ. Κουράκου, που κρίθηκε προφυλακιστέα μαζί με τον σύζυγό της τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους καταλογίζουν οι ανακριτικές αρχές, βρίσκεται εκτός φυλακής μετά την αποδοχή από την ανακρίτρια της αίτησης αποφυλάκισης που υπέβαλε.

Η κ. Ζαμανίκα έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης με περιοριστικούς όρους, δηλαδή, την επιβολή χρηματικής εγγύησης 150.000 ευρώ, τα οποία η κ. Κουράκου πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο δικηγόρος της συζύγου του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε πως «η ανακρίτρια συνεκτίμησε το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

ΠΗΓΗ