Παναγιώτης Στάθης: Κρούσμα Κορωνοϊού στις φυλακές = ΧΑΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το ερώτημα είναι ένα: Σε χώρους, εκ των πραγμάτων ελλειμματικής υγιεινής, όπως π.χ οι φυλακές, τι θα συμβεί αν υπάρξει ένα κρούσμα; Η απάντηση είναι μια και δίδεται ακόμα και από κάποιον μη ειδικό: Χάος.

Ο δρόμος είναι προφανώς μονόδρομος. Αποσυμφόρηση των φυλακών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.   Αυτό ζήτησαν ξεκάθαρα πολλοί φορείς, με την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να το ζητεί ξεκάθαρα. Η αποσυμφόρηση θα γίνει λοιπόν πράξη όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr.

Η κουβέντα που θα ανοίξει βέβαια είναι αν είναι ένας , με άλλο μανδύα, νόμος Παρασκευόπουλου. Η απάντηση προφανώς είναι όχι καθώς αν δεν υπήρχαν οι εξαιρετικά ειδικές συνθήκες της πανδημίας (που οδήγησαν  σε πλειάδα ειδικών μέτρων ) δεν υπήρχε καμία σκέψη να γίνει πράξη.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς οφείλουμε να πούμε πως αν δεν υπήρχε αυτή η υπερσυγκέντρωση κρατουμένων στις φυλακές (για την οποία ευθύνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις) , το μέτρο δε  θα ήταν αναγκαίο. Ούτε τώρα, που οι συνθήκες είναι εξαιρετικά ειδικές, ούτε όταν έκανε τον νόμο ο Παρασκευόπουλος που δεν ήταν (εξαιρετικά ειδικές) …

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………….

Παρέμβαση Κεχαγιόγλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ενωση Ελλήνων Ποινικολόγων : Προτάσεις για την προστασία των κρατουμένων στις φυλακές από την πανδημία

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: “Πληροφορούμαστε ότι το μέτρο της αποσυμφόρησης των φυλακών βρίσκει εμπόδια και αντιδράσεις ανάμεσα στους αρμόδιους…”

Έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου: Ποιοι κρατούμενοι αποφυλακίζονται και ποια αδικήματα εξαιρούνται

Τα σχόλια είναι κλειστά.