ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΑΙΟ; ΑΠΟ ΛΕΣΒΟ ΜΕ 450 Λ-ΑΘΡΟΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΤΟΥ Π.Ν. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΧΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΟΙΟ !

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΑΡΑΓΕ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ;

https://www.alithia.gr/

14/03/2020 Με κατεύθυνση το εσωτερικό της Ελλάδας αναχώρησε στην 1.00 μ. το μεσημέρι το αρματαγωγό Ρόδος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 4 Μαρτίου φιλοξενώντας 450 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στην Ελλάδα στην 1 και 2 Μαρτίου και οι οποίοι σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν έχουν δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασύλου.

Την αναχώρηση είχε προαναγγείλει σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Αυτοί που έφθασαν, τις τελευταίες 15 ημέρες, κρατήθηκαν ξεχωριστά» τόνισε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε πως «σήμερα, ξεκινάμε τις μετακινήσεις από τα νησιά όσων ήρθαν από την 1 η Μαρτίου σε κλειστές δομές στις Σέρρες και στη Μαλακάσα. Ξεκινάμε με 450 άτομα που φεύγουν από τη Λέσβο. Ήδη, το καράβι πρέπει να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι. Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι».

Για τα κλειστά κέντρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δε συνεχίζονται οι εργασίες. Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να μας προτείνουν τον ακριβή τρόπο που θεωρούν οι τοπικές κοινωνίες ότι ανταποκρίνεται στις δικές τους απαιτήσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου, θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε δυο κινδύνους που είχαμε προβλέψει. Την ένταση στη Συρία και τον κίνδυνο του κορoνοϊού».

Αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης και μεταφορά των υπαρχόντων μεταναστών – προσφύγων σήμερα από την Λάδης και το Μπούρτζι στην ενδοχώρα.

Υποθέτουμε ότι έχουν σειρά και οι της ΒΙΑΛ καθώς σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα 10.000 συν 5000, που προσδοκάμε να πάρουν έκαστος 2000 ευρώ και να επιστρέψουν στην χώρα προέλευσης τους.

…………….

Στην ΒΙΑΛ περιορίζεται ο μεγάλος αριθμός προσφύγων – μεταναστών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Μετανάστευσης έχει ναυλώσει ειδικό πλοίο, που θα πάρει από τα νησιά τους νεοεισερχόμενους από την 1η Μαρτίου, που δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ασύλου και θεωρούνται άμεσα απελάσιμοι.

Το δρομολόγιο θα γίνει από το νησί μας την Τετάρτη στις 9.00μ.μ. με άγνωστο το σημείο μεταφοράς για την αποφυγή αντιδράσεων στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

…………………………………………………………………….

Τα σχόλια είναι κλειστά.