ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Δ.Π.ΚΡΗΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ10-2-2020

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-2-2020 ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΤΑΝ : ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΛΑΟΥ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ 2 ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΠΟΥ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:
1) ΤΑ 600 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 28-9-2012 ΣΕ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
2) ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ Bretton Woods (ΦΕΚ 315 Α/27-12-1945).
ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ Η ΔΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 3 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ 7 ΕΠΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 18 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ ΚΑΘΩΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 177 ΚΑΙ 178 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ 2 ΔΥΟ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ( 67650/2013 ΚΑΙ 107376/2017 ) ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΑ 600 ΔΙΣ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΡΟΥΣΕ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΧΩΡΟΥΣΑΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΘΩΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019 ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΔΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΦΡΟΥΔΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

…………………………………………………………………..