ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ” ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΕΦΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΘΕΜΑ: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 3/1/2904 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΚΛΕΙΩ)

ΚΛΕΙΩ

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ” ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ Η ΕΦΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ 3/1/2020

ΘΕΜΑ: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.00μμ- 21.00μμ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ Η ΕΚΠΟΜΠΗ “ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ” ΜΕΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

https://www.mixcloud.com/eleysisradio/

 

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ ΤΗΝ ΕΦΗ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ. ΕΦΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΗΛΙΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΟΥ.

 Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΓΜΟΓΗ Ή ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΕΣΥ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΘΑ ΠΩ ΕΔΩ  ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΚΑΠΩΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΕΣ: “ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΤΥΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΕΔΩ ΤΟ Α. ΛΕΕΙ: “ΚΑΤ’ΕΞΟΧΗΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΥΠΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ” ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ “ΤΥΠΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ” ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ “ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ” ΕΝΩ ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ “ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ”

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΕΙ: “ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ” ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ “ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ” ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ “ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ”.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΦΗ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΜΕ “ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ” ΜΕ 3-4 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ “ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ” – ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΔΩ ΕΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ- “ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ”

– ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ

“ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”

– ΝΑ ΚΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-

“ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ”

ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ-

“ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ”.

Ε. EΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Ι.Σ. “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ…

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΥΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ,

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ… ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ FORUM ΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΥΤΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΙΠΕΣ “ΝΟΜΙΚΟΥΣ” ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ,

ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΕΚ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΟ Β. ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΟΤΙ “ΝΟΜΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ” ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ”.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ! ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΝΑΙ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: “ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟ ΝΟΜΟ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ” ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ”.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΛΙΓΟ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ, ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ “ΚΑΤ’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ” ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΟΛΟ ΝΟΜΟΥ, ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ; ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ – ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ:

Α. ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ

Β. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΦΗ ΟΤΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ 3847/2010 ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΑΠΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ε.ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΞΑ ΚΑΙ ΒΕΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ.,

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ “ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΝΟΜΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ”

Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ. ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ “ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΓΩ. ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ CAPITAL CONTROL.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 42 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΑΣΧΕΤΟ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΝΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΦΗ ΜΟΥ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ, Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΩ, “ΠΙΘΑΝΟΝ”” ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕ Ο ΝΟΜΟΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΕΦΗ ΣΤΑ ΑΤΜ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ  ΤΟ CAPITAL CONTROL ΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΠΙΘΑΝΟΝ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ: “Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΟ” ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ. “

“ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΚΑΘΎΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ”

ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΔΩ, ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΤΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΔΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ “Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ – ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ- ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ – ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΛΑΝΕ;- “ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, –ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΜΠΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΓΩ-

 ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.”

ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΔΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ SITE AYTO. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ SITE ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΛΘΕΙ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΟΜΟΣ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ  ΜΟΡΦΗ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ SITES ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΚ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1890 ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ 2004 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΩΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ Β’ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ “Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΟ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ “ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ” ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΥΑ,

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: “.ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”, ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ “ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

Ο Α´ ΒΑΘΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

“ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟΠΙΚΟΥ Ή ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΟΤΑΝ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ– ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΦΗ…

Ε.ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ Ο “ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ” ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑ. ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΛΕΕΙ, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑΔΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟΝ, ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ή ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΤΑΔΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ”.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΟΧΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: “ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ. ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ:

ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. Τ

Α ΠΡΟΕΔΡΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ”

ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΔΟΥ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ:  ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΕΦΗ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ, ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΕΚ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ..

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΜΒΑ, ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΕΙΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ..

“Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΞΕΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΙΝ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ”.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΥΤΟ HTAN KAI TA CAPITALS CONTROL ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΩΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΘΑ ΠΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ  ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΙΚΟ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΛΕΩ ΩΡΑΙΑ: “ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ”.

ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΑΙΔΑΛΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΚΡΗ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ: “ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ”.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ: “ΜΑ ΠΩΣ ΕΣΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΕΣΥ ΕΦΟΡΙΑ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, 3000 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ;

ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ;

ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ “ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΛΕΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ “Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΕΝΤΟΣ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ Ή ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ.

ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ CAPITAL CONTROL ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΟΤΙ “ΑΝ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  ΑΠΟΚΤΑ ΙΣΧΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΑΝ ΕΚΠΝΕΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΜΗΝΩΝ ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.” ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΣΑΦΩΣ. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΟΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΝΤΟΣ 40 ΗΜΕΡΩΝ Ή 3 ΜΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΟΔΟ….

Ε.  ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ Η ΟΛΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ.

Ή ΕΣΤΩ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ “Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ  “ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΕΝΟΠΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΛΗΨΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΕΦΗ. ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΛΕΩ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ  ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ -”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΤΟ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ. ΟΥΤΕ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ, ΔΗΘΕΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΦΗ ΒΑΛΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

“ΘΑ ΠΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΤΛ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ”

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΝΑ ΠΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΘΕΜΑ..

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ “ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Ή ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ…

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 2000 ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞ’ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.. -ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΕΝΩ ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΕ ΝΟΜΟ Ε!

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ “ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΦΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΩΝ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ Ή ΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ. “ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ” ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Ε.ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ .. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΥΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ. ΛΕΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, “ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  ΠΡΙΝ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ, ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ… ΤΟ ΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.. ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ “ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.” ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ…

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΤΟ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ. ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΤΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ.”

ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 108 & 123 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 110 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ.

ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΦΥΣΙΚΑ…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ: “ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ” ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥ ΦΥΤΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΦΗ ΜΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΝΑΙ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ.

ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΤΣΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΤΟ “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 ΕΝΩ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WIKIPEDIA ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ – ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ- ΛΕΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ. Η  ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ” ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ- ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 93 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΣΑΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ.

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ! ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΤΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤ ΑΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ” ΜΑΣ;

ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

 ΚΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, “ΔΙΑΧΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ” ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ “ΔΙΑΧΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΝΩ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ή ΟΧΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

“Ο Κ, ΣΩΤΗΡΕΛΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ  Κ. ΣΩΤΗΡΕΛΛΗ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;

 

– ΣΩΤΗΡΕΛΛΗΣ: ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ…”

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ….

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΠΟΙΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗ; ΔΙΚΑΣΤΗ ΕΙΠΕ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ … ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ Ή ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΤΟΤΕ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ.

ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ!!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο 3847. ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΥΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΦΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ! ΣΩΣΤΑ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ!

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ… ΔΙΑΛΕΞΗ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ: “ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡ. 3 ΛΕΕΙ: “ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”.

ΣΤΟ 25 ΠΑΡ. 1 ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 104 ΠΟΥ ΛΕΕΙ: “ΚΑΘΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ Ή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ.”

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΟ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΜΩΣ; ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΚΑΤ’ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΑΔΕ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3847, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Η Κ. ΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ Κ. ΛΕΚΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΑΜΠΑΝΟ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΗ ΚΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΑ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΓΙΝΕ!

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΤΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΛΕΓΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΤΛ ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ  ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.

ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ “ΟΡΙΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!”

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ.. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ   ΗΡΘΕ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΣΗ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΡΙΝ.

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ.

Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ. Ο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ… ΚΑΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ Κ ΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.. ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ… ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 100 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Ή ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ.

ΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΑ, ΣΑΦΩΣ!

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΜΑ ΠΩΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ  ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Η ΙΔΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ “Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ;

Ε. ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΜΠΡΑΒΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΔΙΚΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΡΑ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΕΣΥ ΟΧΙ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ, ΟΤΑΝ ΤΟ 2015 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ. ΣΩΣΤΑ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΟΧΙ ΚΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΟΔΔΗΧ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΡΚΗΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ “ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 95 ΠΑΡ. 1 ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΤΟ ΣτΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΝΑΙ, ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΡΙΝ.  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ…

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΑΥΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΟΧΙ!

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ 93 ΠΑΡ. 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 87 ΠΑΡ. 2 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 177 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ;

Ε. ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ: ΜΠΡΑΒΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ; ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟ. ΠΟΣΟ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ “ΔΙΚΑΙΟΥ” ΤΕΛΙΚΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ, ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ -ΕΚΤΟΣ ΓΝΩΣΗΣ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΚΙ ΕΔΩ ΗΛΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ,

ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΩ ΩΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΡΩΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΩΣ.. ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ- ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η MICROSOFT ΗΤΑΝ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ.

ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ, ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝΑ 15% ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ.

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΤΡΟΜΑΞΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΕΝΑ 15% ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΟ 10, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 7 Ή ΣΤΟ 8 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ 5 Ή 6;

ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

 ΚΑΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

“ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ 500.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΕΚΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΜΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ, ΤΡΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ,

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΙ,

 ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ,

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ,

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.

ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

ΟΠΟΤΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΗΛΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.

Η. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ, ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.

ΑΠΟΜΑΓΝΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ