Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 23/11/2903 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΚΛΕΙΩ)

ΚΛΕΙΩ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΤΙΣ 23-11-2019

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΕΝΕΓΗ. ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΓΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΕΝΕΓΗ. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΙΚΟ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΝΙΚΟ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΘΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ. ΑΝΑΓΝΩΣΘΗΚΑΝ ΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΘΗΚΑΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΑΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΜΟΡΘΩΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ  ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ. ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΣ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΘΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ:

“ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ; ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ;”, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΟΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ HOT-SPOTS.

“ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Ή ΜΗ ΕΛΕΓΞΙΜΗ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΜΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΝΩΣΤΟΣ.

ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Ή ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο.” ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑ.

 ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΚΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Ή ΜΗ ΕΛΕΓΞΙΜΗ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ…”

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΙΚΟ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ. ΟΙ Μ.Κ.Ο ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ.

ΑΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΡΙΣΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΕΠ’ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ  ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΠ’ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΣΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΗΔΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΤΩΡΑ ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΣΤΙΑΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ. “ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΟΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΛΥΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ:

“ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 758/19-9-2019 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

“ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.. ΤΑΔΕ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΚΟ ΓΙΑ ΔΟΜΕΣ HOT SPOT ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ (ΑΡΘΡΟ 96 ΤΟΥ Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ Α’21) ΑΡΘΡΟ 80 ΠΑΡ. 3Α ΤΟΥ  Ν. 4375/2016 (ΦΕΚ Α 51) ΚΑΙ Η ΑΠΟ 9-3-2016 ΚΥΑ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Φ.000/8/245258/Σ.37 (ΦΕΚ 630Β’) ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ Α’21)

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (HOT SPOT) ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΑ ΑΙΤΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΝΑ ΕΤΟΣ.

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΣΥΜΒΛΗΘΗΚΑΝ 55 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΨΟΥΣ 3.239.327,21 ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ Ε.Ε. ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 1.304.236, 35

                                    Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,.

ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΕΝΤΑΞΗ” ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΠΩΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΕΝΤΑΞΗ”.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ HOME 2018 ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ”

ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; “ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΥΧΟΣ Β’ 9-3-2016.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ

“ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ Φ000/8/245258/Σ37 ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΩ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ 6-

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

  1. ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ.
  2. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…”

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ.

ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Μ.Κ.Ο. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

 Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ, ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΕΧΩ ΕΔΩ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ SITE. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 400 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΙΑΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΩΣ Ο Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ. ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΣΑΜΕ.

ΟΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ.

ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΠΡΟΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΗΕ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΩΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΕΝΩ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΤΕ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΕΙΤΕ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ  ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΤΛ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΟΗΕ  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΡΥΦΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΕΙ, ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝΟΥΝ -ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ- ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ, ΧΩΡΕΣ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΤΛ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ; ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΗ, Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙ ΕΚΕΙ; ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΟΥ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥ ΚΤΛ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΤΛ. ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΕΥΓΕΙ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ  ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΤΛ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΘΩΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1970 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΝΑΝ ΤΟΤΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ;

ΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ – ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΟΜΩΣ- ΑΛΛΑ ΠΌΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΕΝΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ, ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠ’ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΛΙΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ,

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΡΓΥΡΗ, ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΘΑ ΠΩ ΤΟΥΤΟ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΦΕΚ Β’ ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 630/9-3-2016

ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ

“ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5.”

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ

 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΚΑΛΥΨΗ ΔΑΠΑΝΩΝ!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 20.000 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΟΜΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ 73.988.692 ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

 ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΠΟΣΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΣΙΤΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΤΛ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2016, 73 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ; ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΤΛ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΤΛ; ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΝΤΙΦΑ.

ΑΝΤΙΦΑ- ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.

 ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. INDYMEDIA ΚΤΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑ;

ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ; ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ; ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;;

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΣ. ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

ΕΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ;; ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ; ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ; ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ;

ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;;

ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ;

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;

ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΤΛ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΜΙΛΗΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΜΙΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΣΥΝ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Ο ΟΗΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ HOT SPOTS ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΕΔΩ ΒΕΒΑΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠ’ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΙΖΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΘΜΟΥΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ  ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙ ΟΘΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟ.

ΕΓΩ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΜΙΑ ΦΕΚ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΕΥΧΟΣ Β’ ΑΡ.ΦΥΛ. 376 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 1. 900.000.000

 ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 588. 500.000 ΕΥΡΩ

ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 2. 147.300.000 ΕΥΡΩ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΟΡΑΝΟΥΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2007, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΤΟΤΕ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΔΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΚΡΙΝΑΝ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΤΛ.

ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ;

ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΚΤΛ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ  ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.

ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2007 ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: “ΕΦΟΣΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;”

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΙ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΔΙΟΙΚΕΙ.

ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΛΗΣΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΕΣ ΑΔΡΑΝΗΣΕΣ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ; ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΨΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ!

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2017. ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ 2019 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ “ΝΕΑ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. 8 ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ HOT SPOT. “ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ 2019.”

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2017. ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΞΩ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ, Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ.

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΡΙΝ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑΝ; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ; ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ;

ΠΑΜΕ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2016. ΝΟΜΟΣ ΑΡ. 4368 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2016. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΛΗΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ ΔΗΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 95 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 94 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ- ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ή Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΑΒΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΚΛΗΣΗΣ,

Η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ Ή ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 233 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 107 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3528/2007 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΛΙΓΟ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΙ ΟΡΙΖΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ – ΔΕΝ ΟΡΙΖΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΩΘΕΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΠΑΜΕ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016. ΝΟΜΟΣ 4375

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2013/32 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΔΟΜΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΕΚ.

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: 2018 ΤΕΥΧΟΣΑ’ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 91 ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2013/33 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

 ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ 2019 ΑΣΥΛΙΑ!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2013. ΞΕΡΑΝ ΤΟ 2013 ΟΤΙ ΤΟ 2019 ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ 79 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 78 ΤΟΥ Ν . 3852/2010. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ – ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΑΡΘΡΟ 78

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ – ΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ. ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΩΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.

Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΥΓΕ! ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΑΣΕ. ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΤΩΡΑ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΦΕΚ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

(ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑ.

“ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΝΙΑ ΦΥΛΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ- ΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΟ- ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΥΣΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΚΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ: “ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΥΠΙΟΣ! ΟΧΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΥΠΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ”

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ. ΚΑΝΤΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ. ΚΑΝΤΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ.

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ UCC ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ.

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΥΦΗ Ή ΦΑΝΕΡΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.

ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ 2 ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΑΡΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΦΡΑΓΚΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!!”

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΤΙΣ ΜΚΟ, ΤΟΝ ΟΗΕ, ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΦΟ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ;

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ. ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΟΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ.

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ; ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΔΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΑ.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΚΛΕΙΝΟΥΝ 7 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ 7 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” -ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ -ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΓΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 7 ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ”.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ 25 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ 2016 ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 73.980,000 ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ.

ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ 2017, ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ 98 ΑΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΔΕΛΙ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΣ

ΠΑΩ ΜΟΝΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 4.530.283 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12  ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 98 ΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΡΑΔΕΛΙ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 36 ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΩΣ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΡΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΡΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ; ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΣΙΤΙΣΗ, Η ΔΙΑΜΟΝΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΤΛ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΗ; ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΝΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ  ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ;

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΟΗΕ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ.

ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΑΜΕ.

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

      ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΩΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΩΝ. ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΕΜΑΣ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΕΥΣΟΥΜΕ;

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ;

ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ;

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΖΕΙ! ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ.

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΨΗΦΙΖΕΙ, ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ, ΤΟΥ ΕΤΑΞΑΝ. ΟΛΑ  ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ  ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ “ΚΑΠΟΙΟΣ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ.

ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ  ΜΑΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.

ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ; ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΖΗΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ;

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ E- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ “ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ”. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΤΟ 90’ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΤΟ 547 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΟ 239 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ 10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΤΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ, ΤΟ 586 ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΝΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΧΑΡΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ HOT SPOTS ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 15-20. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΔΡΑΜΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ, ΑΡΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ …

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ -ΟΧΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ- ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ή ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΩΣ ΧΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΑΡΤΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ HOT SPOT ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ…

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ. ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΤΛ. ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΟΛΑ ΤΑ HOT SPOT ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ.  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΙΝΑΙΣ Ε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΜΟΝΟ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙΣ ΠΛΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΘΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ “ΝΑΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!” ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ STATUS ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΔΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΔΩ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.

ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ HOT SPOTS ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ 320 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.

ΕΔΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ…

Ν. ΜΕΝΕΓΗΣ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΩΡΑ ΩΡΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ, ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 325 ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΤΛ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ “ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ”.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΤΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ 2, 3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΗΔΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 49.000 ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΞΩ ΚΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Α. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ.

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.