ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΚΛΕΙΩ) 10/11/2903

ΚΛΕΙΩ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 10/11/2019

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΕΝΕΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ. ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΙ ΗΡΘΕ ΩΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ” ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΑΝ ΚΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ.

ΤΟΤΕ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ  ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΟΙ ΝΕΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, Η ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.

ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ – ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗ-, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Ή ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΙΥ ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ.

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΤΕΛΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” Ή“ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ”. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΣΕΙ.

 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014 ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015 ΣΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 91 ΕΝΑ Φ.Ε.Κ. ΤΕΥΧΟΣ Α’ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 91 22-5-2018 “ ΝΟΜΟΣ 4540 “ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ 2013/33 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 26ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

15 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2014 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014.

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 

ΑΡΘΡΟ 2 – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ-

Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ:

Α. ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΑΝΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Ή ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 1951 ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΑΡΑΓΕ ΕΔΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ, ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, ΝΟΜΙΜΩΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΑΝ ΟΡΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΛΗ, ΑΝ ΟΡΘΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΑΝΙΘΑΓΕΝΗΣ, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΑ” ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ.

ΑΡΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΤΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ.

ΟΠΟΤΕ ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.

ΟΠΩΣ ΣΤΟ Η. ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΙΔΟΣ Ή ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ Ή ΔΕΛΤΙΩΝ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΕΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΟΔΑ.

Θ. ΚΡΑΤΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Ι. ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.]

ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ. Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΣΤΑΘΟΥΝ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ HOT SPOTS ΚΤΛ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ. Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΥΤΕΨΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΤΛ.

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4540 ΤΕΥΧΟΣ Α’ 91/22-5-2018

ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 133

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4555 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.

Ο  ΝΟΜΟΣ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”.ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ.

ΤΟ ΦΕΚ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 133 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ:

ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 79.

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ  ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΟΙ “ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ” ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΗΔΗ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

 ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 79 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ 78 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010

ΑΡΘΡΟ 78

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΣΥΓΡΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;;

ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 11 ΜΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΩΣ ΜΕΛΗ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ 6 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ 5 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΔΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ή ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 5 ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Ή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΤΩΝ 5 ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

ΕΔΑΦΙΟ 3

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΗ.

ΕΔΑΦΙΟ 6

ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΑΡΑ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2018. ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΩΡΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΤΩΡΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ. ΗΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΜΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ -ΒΛΕΠΕ ΕΝΦΙΑ ΚΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ- ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ, ΡΕΥΜΑ ΜΙΣΘΟ, ΤΡΟΦΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ.

ΑΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΩ ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΡΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 19-7-2018 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

(ΒΙΝΤΕΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ)

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  “ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΕΝΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΩΣΤΕ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΦΗ ΗΤΑΝ. ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2019. ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ; ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 133 ΣΤΙΣ 19-7-2018; ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΑΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ – ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 300 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΙΣ 24-12-2018 ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡ. ΦΥΛ 218.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ.

ΑΡΘΡΟ 1

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4375/2016 ΦΕΚ Α’ ΑΡ. ΦΥΛ. 51.

Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 17 ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Ή ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΙΣΘΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

ΑΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ.

 Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΩΡΩΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ.

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Ή ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ή ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ή ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019.

 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 23 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 122/2017 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Ή ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ “ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ Ή ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ” ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ, Ή ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ Ή ΠΕΡΙΦΡΑΞΑΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ 20 ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑ.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

ΑΡΑ ΕΔΩ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΑΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΡΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ HOT SPOT ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ.

ΗΔΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ. ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ Ή ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΔΩ Ή ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΣΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΜΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΙΑ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΠΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ.

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ “ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ”

ΚΡΑΤΑΩ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ 20-6-2019.

“Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.

 ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥ.

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΑΙΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ 2016.

15000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ. 5266 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 320 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 2055 ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

1000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

95 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

 Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΝΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΔΙΕΘΕΣΕ 37 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 1700 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 15000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΑ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

“ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ” ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ο Κ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

ΤΟ Κ.Ε.Μ. ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 4 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΥΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

ΣΤΟ ΚΕΜ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2016 ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ. ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Τ.Α. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΣΤΙΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 5266 ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΕ 312 ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ 320 ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΑΥΡΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ Ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ.

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ. Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΥΧΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ.

ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ.

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ! ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΓΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΟΤΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2018. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2010.

ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΜΚΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΤΛ.

GROUP CENTER ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ THN ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.”

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν Α ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΤΛ. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΗΔΗ. ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ.

 ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΚΟ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙ ΑΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΜΑΣ. ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

“ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΝΤΙΕΡΕΣ. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ”

ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΠΑΜΠΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΔΙΧΩΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΤΛ.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΝΤΑΣ ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, “ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,  ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ” ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΝΤΙΕΡΕΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΑΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΧΩΡΕΣ ΣΥΡΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ, ΜΑΙΜΑΡ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ. ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Ο Κ. ΓΚΟΥΝΤΙΕΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΜΕ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΛΕΜΗ Ή ΟΧΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ.

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο ΓΚΟΥΝΤΙΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ

 ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΝΑ ΑΝΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΛΟΥΤΟΣ;

ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΑΝΟΙΓΩ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ 500 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ.

ΑΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Ο ΑΡ. ΛΟΓ. 151100141114 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 500 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ.  ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ COMMERCIAL BANK OF SYRIA ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 11 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ!!

ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΡ. ΛΟΓ. 76-9081-2341 ΕΧΟΥΜΕ 200 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΤΛ. ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

(ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΡΙΩΝ “ΟΙ ΜΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑ.

“ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΝΙΑ ΦΥΛΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ- ΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΚΟ- ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΥΣΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΚΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΘΑ ΠΩ ΑΥΤΟ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΠΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ: “ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΥΠΙΟΣ! ΟΧΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΡΥΠΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ”

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ!

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ. ΚΑΝΤΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ. ΚΑΝΤΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ.

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ. ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ UCC ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΑΡΚΙΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ.

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ.

ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΥΦΗ Ή ΦΑΝΕΡΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.

ΕΔΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ 2 ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΑΡΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΦΡΑΓΚΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!!”

ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΗΣ: ΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΤΑΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.

ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ  ΠΗΡΑΝ ΟΡΚΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ; ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΦΕΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, Σ ΕΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΤΥΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.

ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

“ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ – ΜΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΝΟ, ΓΕΝΙΚΑ- ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ;

ΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2013. ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Ή ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ”

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!! ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;

ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

“ΟΙ 85.000 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ HOT SPOTS ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΚΟ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ.

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ. ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΔΥΟ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ: ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΕΣΥ!

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ; ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΙΘΑΓΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ, ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΜΕ. ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝ  ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ.

ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ! ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ

ΟΜΑΔΑ: ΚΛΕΙΩ