ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ. “Να αναθέσετε άμεσα τις υπόλοιπες εργολαβίες, …ώστε να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου… και κυρίως χωρίς διόδια.”

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΡΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗ !!! ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ “ΕΘΝΑΡΧΗ” ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΧ. ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ!!! ΩΣΤΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΒΑΣΕΙ … (Μια επιστολή – κόλαφο για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, έστειλε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής Έργων Ελλάδος της εταιρίας GD Infrastruttures Srl, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, κοινοποιώντας την παράλληλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού, Mrs Margethe Vestager, με την οποία εκθέτει τον Κώστα Καραμανλή για τις προθέσεις του να μην εκτελεστεί ποτέ το έργο.) ΒΑΖΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;;;

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗ !!!

ΕΔΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ !!!

[ … Σας καλούμε

… Να αναθέσετε άμεσα τις υπόλοιπες εργολαβίες, εις τρόπον ώστε να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου το ταχύτερο και με κόστος ~4 εκ. €/χλμ και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και κυρίως χωρίς διόδια.]

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι μνημονιακή υποχρέωση η εγκατάσταση των νέων μετωπικών σταθμών». Βάζουμε τώρα διόδια στην Εγνατία αλλά θα τα ξηλώσουμε αργότερα.

ΑΡΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ… 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ…

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ !!!

ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο “ΕΘΝΑΡΧΗΣ” ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ) ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ( 1980 ) ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… “ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ” ΤΑ… “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ” ΤΑ… “ΕΣΠΑ” κλπ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ Η ΕΥΡΩΠΗ !!!

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ( ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΣΤΟ… “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΜΕ ΤΟΚΟ !!!

…………………………………………………………………

Επιστολή-κόλαφος Εμφιετζόγλου στον Κώστα Αχ. Καραμανλή για το δρόμο Πατρών – Πύργου https://www.ilia24.gr/

Μια επιστολή – κόλαφο για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, έστειλε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής Έργων Ελλάδος της εταιρίας GD Infrastruttures Srl, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου,

προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, κοινοποιώντας την παράλληλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού, Mrs Margethe Vestager, με την οποία εκθέτει τον Κώστα Καραμανλή για τις προθέσεις του να μην εκτελεστεί ποτέ το έργο. Παράλληλα κάνει ουσιαστικές προτάσεις με τις οποίες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την άμεση εκτέλεσή του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς

Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κύριον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Κοινοποίηση

 1. Πρωθυπουργόν της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριον Κυριάκο Μητσοτάκη
 2. Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής & Επίτροπο Ανταγωνισμού Mrs Margethe Vestager

ΘΕΜΑ : ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Επειδή, επί τέσσερις (4) μήνες εξετάζετε την “καλύτερη λύση” παραμένοντας άγνωστο το πότε τελικά θα καταλήξετε.

Επειδή, διαφαίνεται σαφώς από τις δηλώσεις σας ή πρόθεσή σας, άλλως η προτίμησή σας, στην διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Δημοσίου και η ανάθεσή τους στην “Ολυμπία Οδό”, παραχωρησιούχο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών (πρώην Κορίνθου-Πατρών-Πύργου- Τσακώνας).

Επειδή, οι επανειλημμένες δηλώσεις σας ότι δεν θα περατώσουμε εγκαίρως τα έργα των συμβάσεών μας, δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις και θίγουν την αξιοπιστία και την Τιμή της Εταιρείας μας.

Επειδή, έχετε αναστείλει – ήτοι δεν πληρώνετε – τις προκαταβολές των υπογεγραμμένων συμβάσεων, παραβαίνοντας αυθαιρέτως τις συμβατικές σας υποχρεώσεις και παράλληλα καθυστερείτε αναιτίως την πληρωμή των από τετραμήνου εκτελεσθεισών εργασιών, επιβαρύνοντας ασκόπως το Δημόσιο με τόκους υπερημερίας .

Επειδή, δημιουργείτε με τις ενέργειες σας αυτές, συνθήκες που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ομαλή εκτέλεση των εργασιών.

Επειδή, προσπαθήσαμε όλη αυτή την περίοδο να σας συναντήσουμε για να σας θέσουμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας και αυτό δεν κατέστει δυνατόν.

Επειδή, η θετική κατάληξη της προσπάθειάς σας για την ενσωμάτωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου στην παραχωρησιούχο Κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, ήτοι στις εταιρείες που αποδέχθηκαν την ενοχή τους και καταδικάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την σύσταση «καρτέλ στα δημόσια έργα» σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, θα αποτελέσει “εν τοις πράγμασι” επιβράβευση της παράνομης αυτής συμπεριφοράς των, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σας Δηλώνουμε ότι

 1. Η Εταιρεία μας θα εκτελέσει τις συμβατικές εργασίες των εργολαβιών των οποίων είναι Ανάδοχος εντέχνως
 1. Ανανεώνοντας την δέσμευσή μας για ενωρίτερη παράδοση των έργων, ότι η εταιρεία μας θα παραδώσει τα έργα που έχει αναλάβει 12 μήνες ενωρίτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης.
 2. Εάν παρά ταύτα, προβείτε στην διάλυση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, δεν θα συναινέσουμε επ’ ουδενί σε μία τέτοια απόφαση ανεξαρτήτως ύψους αποζημιώσεως και θα καταγγείλουμε στα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την ενέργεια σας αυτή ως καταχρηστική και επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο και την ΕΕ και αναμφισβήτητα καταστροφική για την Αχαΐα και την Ηλεία, ζητώντας την ανάκλησή της και την καταδίκη σας.
 3. Παραμένει σε ισχύ η πρότασή μας να εκτελέσουμε τις υπόλοιπες εργολαβίες “πρώην Καλογρίτσα” με τις αρχικές εκπτώσεις μειοδοσίας, ήτοι 53,05% και 50,39% περαιώνοντας τες ομοίως 12 μήνες ενωρίτερα της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Σας καλούμε

 1. Να δηλώσετε ότι οι εργολαβίες των οποίων οι συμβάσεις έχουν υπογράφει, θα εκτελεστούν κανονικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτές.
 2. Να ανακαλέσετε την εντολή μη πληρωμής των συμβατικά προβλεπομένων προκαταβολών καταβάλλοντας τες άμεσα, καθώς και να πληρώνετε τις εγκεκριμένες πιστοποιήσεις χωρίς καθυστερήσεις.
 3. Να φροντίσετε για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών σας στην ταχεία επίλυση τρεχόντων συμβατικών προβλημάτων, με πνεύμα δικαίου και σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και του νόμου.
 4. Να αναθέσετε άμεσα τις υπόλοιπες εργολαβίες, εις τρόπον ώστε να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου το ταχύτερο και με κόστος ~4 εκ. €/χλμ και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και κυρίως χωρίς διόδια. Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την από 2018 έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα, επιβαρύνθηκαν με επιπλέον ~680 εκ. € και αφαίρεση “δώρο” 163 χλμ. από το αρχικό συμβατικό αντικείμενο του έργου (αρχικό 365 χλμ. μέχρι την Τσακώνα και τελικό 202 χλμ. μέχρι την Πάτρα). Συγκεκριμένα το πρόσθετο αυτό κόστος αφορά σε πρόσθετη χρηματοδοτική συνεισφορά του δημοσίου ύψους 238,5 εκ. € (εκ των οποίων 218,5 εκ. € συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ) και 440 εκ. € σε πρόσθετες πληρωμές του Δημοσίου προς τον παραχωρησιούχο Ολυμπία Οδός. Και τέλος σας ενημερώνουμε, εάν δεν το γνωρίζετε, ότι αυτός ο αυτοκινητόδρομος που κόστισε άνω των 13 εκ. €/χλμ και που θα επιβαρύνει επί 30 χρόνια τους χρήστες με διόδια, παρουσιάζει “καθίσματα” και συνεχή “μπαλώματα” σε μεγάλο μήκος του.
 1. Να δημοπρατήσετε άμεσα ως δημόσιο έργο το τμήμα Πύργος Ολυμπία, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω ενός ασφαλούς αυτοκινητόδρομου με εύλογο κόστος κατασκευής προς το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα έχει προφανείς και σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τις οποίες θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη.

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2019

GD Infrastruttures Srl

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Γενικός Διευθυντής Έργων Ελλάδος

………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………….