ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ(2013) ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ 349 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σβήνουν τα ίχνη του σκανδάλου Εθνικής Πανγαία

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ 349 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΟ.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑΔΙΑ;
H Εθνική Τράπεζα έδωσε τα χρήματα για να την αγοράσουν! Η σκανδαλώδης πτυχή της υπόθεσης αφορά τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους η εταιρεία της Εθνικής- και μαζί 240 (!) ακίνητα της τράπεζας – δόθηκαν στην Invel Real Estate, η οποία συστάθηκε…
ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΕΒΡΑΙΟ!

………………………………………………………..

logiosermis.net/2016/06 [… Στα «χαρτιά» φαίνεται ότι θα μείνει η διακηρυχθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει την υπόθεση της Εθνικής Πανγαία, που αποκαλύψαμε τον Δεκέμβριο του 2013, η οποία πουλήθηκε με σκανδαλώδεις όρους από την προηγούμενη διοίκηση Τουρκολιά σε εταιρεία συμφερόντων του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Beny Steinmetz…

[… Η Invel συστάθηκε από τον Κρις Παπαχριστοφόρου, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank, ο οποίος και συμμετείχε στη διεκπεραίωση της συμφωνίας. Ωστόσο, είναι εταιρεία συμφερόντων Στάινμετζ. Ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε το 1956 στο Ισραήλ κληρονόμησε από τον πατέρα του τη Steinmetz Diamond Group. Το 2011 το «Forbes» υπολόγιζε την περιουσία του στα 6 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η επιχειρηματική φήμη του έχει στιγματιστεί από ένα σκάνδαλο δωροδοκιών στην κυβέρνηση της Γουινέας προκειμένου να αποκτήσει άδειες εξόρυξης στην αφρικανική χώρα.

Η ελβετική αστυνομία είχε εισβάλει και ερευνήσει το σπίτι του στη Γενεύη, ενώ ο συνεργάτης του Φρέντερικ Κίλινς είχε συλληφθεί στη Φλόριντα από το FBI, που παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του, με την κατηγορία ότι κατέστρεψε έγγραφα που αποδείκνυαν δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων σε στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης της Γουινέας. Οι βρετανικές αρχές ερευνούσαν εταιρεία συμφερόντων του -το ίδιο και δύο δικηγορικά γραφεία- ενώ πέρυσι τον Ιούλιο Γάλλος επιχειρηματίας και σύμβουλος της εταιρείας του καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Κατά φοβερή σύμπτωση(;) σχεδόν όλα τα στελέχη της Invel Real Estate προέρχονται από θυγατρικές της Deutsche Bank!…
Ιθύνων νους της εταιρείας είναι o Διεθύνων Σύμβουλός της Αριστοτέλης Καρυτινός, ο οποίος βρίσκεται επί σειρά ετών στο τιμόνι της και παλαιότερα ήταν στέλεχος της Eurobank Properties. Θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου κατέχει ο επικεφαλής της Invel Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, o οποίος προέρχεται από την PREER Opportunistic Investment της Deutsche Bank. όπως και ο Arnaud Plat, που είναι μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ.

Μπορεί να μην είναι σύμπτωση το ότι σε εταιρείες της Deutsche Bank έχουν θητεύσει και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη της Invel (Θανάσης Καραγιάννης, Alistair Dixon, Beatrice Moozolani, Francesco Molinari κλπ)….
H Εθνική Τράπεζα έδωσε τα χρήματα για να την αγοράσουν!…
Η σκανδαλώδης πτυχή της υπόθεσης αφορά τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους η εταιρεία της Εθνικής- και μαζί 240 (!) ακίνητα της τράπεζας – δόθηκαν στην Invel Real Estate, η οποία συστάθηκε γι αυτόν τον σκοπό, για να αποκτήσει δηλαδή τα ακίνητα της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.
Στα τέλη του 2013, επί διοικήσεως Τουρκολιά, το 66% της Πανγαία Εθνική πουλήθηκε στην Invel έναντι τιμήματος 653 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 73,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν με εισφορά εις είδος (ακινήτων). Το υπόλοιπο τίμημα πληρώθηκε με δανεικά. Αυτό είναι σύνηθες στα μεγάλα deals και δεν μπορεί να θεωρηθεί επιλήψιμο.
Τα σκανδαλώδη στην υπόθεση είναι ότι η Invel πλήρωσε το τίμημα παίρνοντας χαμηλότοκο δάνειο 421.000.000 εκατ. ευρώ από την ίδια την Εθνική (!) την ίδια στιγμή που η αξία της εταιρίας μετα βίας ξεπερνά τις 200.000 λίρες Αγγλίας ή 263.000 ευρώ!… ]

……………

20-Δεκ-2016 capital.gr : Συνελήφθη στο Ισραήλ ο δισεκατομμυριούχος Beny Steinmetz

[… Ο επιχειρηματίας συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Ισραήλ, ανακρίθηκε και θα βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό έως τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με τα ξένα media, ο Steinmetz βρίσκεται μεταξύ άλλων αντιμέτωπος με κατηγορίες για χρηματισμό την υπόθεση της απόκτησης – μέσω της εταιρείας του, BSG Resources – των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυχείου “Simandou” στη Νέα Γουινέα, το οποίο συγκαταλέγεται σε αυτά με τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο….

…Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, μέσω του Beny Steinmetz Group είχαν εξασφαλιστεί τα κεφάλαια προκειμένου να συσταθεί και λειτουργήσει η Invel Real Estate, η επενδυτική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στις αγορές ακινήτων και μεταξύ άλλων έχει αποκτήσει το 66% της Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση, της εταιρείας Invel, ο Beny Steinmetz ήταν ένας από τους επενδυτές (limited partner) που συμμετείχε εμμέσως στην αρχική συγκέντρωση κεφαλαίων για την απόκτηση του 66% της “Πανγαία ΑΕΕΑΠ” από την Invel Real Estate Partners.

To συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 66% της “Πανγαία” από την Invel ανήλθε στο ποσό των 653 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 234 εκατ. ευρώ συνιστούν ίδια κεφάλαια με καταβολή 161 εκατ. ευρώ σε μετρητά και εισφορά ακινήτου στην Ιταλία αξίας 73 εκατ.ευρώ.

Σε επικοινωνία του Capital.gr., κύκλοι της εταιρείας επανέλαβαν πως η Ιnvel Real Estate Partners ούτε ανήκει ή ανήκε ποτέ στον Μπένι Στάινμετζ (Beny Steinmetz), η INVEL RE (NETHERLANDS) II B.V. που έχει επενδύσει στην Πανγαία αποτελεί limited partnership της Invel. ]

…………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΟΜΩΣ…

[ Μια ετερόρρυθμη εταιρεία ( LP ) είναι μια μορφή εταιρικής σχέσης παρόμοιας με μια γενική σύμπραξη, εκτός από το γεγονός ότι ενώ μια γενική εταιρική σχέση πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο γενικούς εταίρους (GPs), μια περιορισμένη εταιρική σχέση πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν GP και τουλάχιστον έναν περιορισμένο εταίρο.

Οι GP είναι, σε όλες τις σημαντικές απόψεις, στην ίδια νομική κατάσταση με τους εταίρους μιας συμβατικής επιχείρησης: έχουν τον έλεγχο της διαχείρισης, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους, να μοιράζονται τα κέρδη της επιχείρησης σε προκαθορισμένες διαστάσεις και να έχουν αλληλέγγυα και αλληλέγγυα για τα χρέη της εταιρικής σχέσης.

Όπως και σε μια γενική εταιρική σχέση, οι γενικοί ιατροί έχουν στην πραγματικότητα εξουσία, ως πράκτορες της επιχείρησης, να δεσμεύουν την εταιρική σχέση σε συμβάσεις με τρίτους που βρίσκονται στην κανονική πορεία της επιχείρησης. Όπως συμβαίνει με μια εταιρεία γενικού συμφέροντος, «η πράξη του γενικού εταίρου που προφανώς διεξάγει κατά τη συνήθη πορεία τις δραστηριότητες ή τις δραστηριότητες της ετερόρρυθμης εταιρείας που ασκούν οι ετερόρρυθμες εταιρείες δεσμεύει την ετερόρρυθμη εταιρεία μόνον εάν η πράξη πράγματι είχε εγκριθεί από όλους τους άλλους εταίρους. ” ]

……………………………………………………………..

ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… “ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” ΕΕ;;; ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ … “ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ” (ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ) ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ… “ΑΠΑΤΑΙΩΝΑΣ” ΕΕ;;; ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ… ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600ΔΙΣ !!! 

ΚΑΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ 3691/2008 ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ !!! 

(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

……………………………….

…………………

……………….

………………….

………………….