Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ …

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κατοχή της Ελλάδας !!!

01 Οκτωβρίου 2008

“… Και χωρίς τις μεταβιβάσεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης μετά το ελληνικό δημόσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν από δωρεές ισχυρών πιστών του Μεσαίωνα.

“Oι μοναχοί του Αγίου Όρους σε… κυνήγι ακινήτων.”

Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα με αφορμή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου υπάρχει σήμερα στην Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung. Τίτλος του: “Οι μοναχοί του Αγίου Όρους σε κυνήγι ακινήτων“..
Mεταξύ άλλων αναφέρει:
. «Σχεδόν και οι 20 μονές της αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης στα Βαλκάνια, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διεκδικήσεις τους στηρίζονται σε τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι υποτίθεται ότι αποδίδονται σε βυζαντινούς αυτοκράτορες, ρώσους τσάρους, σέρβους και βούλγαρους ηγεμόνες, αλλά και οθωμανούς σουλτάνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Όρος προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία του Αγίου Όρους για να καταλήξει στην πρόσφατη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ηγούμενο Εφραίμ:
. «Το όνομά του σημαίνει στα εβραϊκά παραγωγικός και αποτελεσματικός. Ο ίδιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Λίγο μετά την εκλογή του εξασφάλισε την οικονομική υποστήριξη κύπριων βιομηχάνων εξοπλίζοντας τη μονή του με σύγχρονα κελιά και σύνδεση στο ίντερνετ για τους υψηλούς προσκεκλημένους του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντλήσει κέρδη από ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της μονής του, διεκδικώντας τη λίμνη της Βιστονίδας, ένας από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας. Χάρη στις πολύχρονες επαφές με πιστούς, σημαντικούς παράγοντες των Σοσιαλδημοκρατών και αργότερα των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης Καραμανλή, ο ηγούμενος Εφραίμ αποκόμισε με αγοραπωλησίες ακινήτων κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδιαφανείς μεταβιβάσεις σε βάρος του κράτους συντάραξαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης αναγκάστηκε ‘να τα μαζέψει ενώ προκύπτουν ερωτήματα για τον εκπρόσωπο τύπου, Θόδωρο Ρουσσόπουλο ο οποίος ανήκει στους συχνούς επισκέπτες του ‘επιχειρηματία’ ηγούμενου του Αγίου Όρους».
. «Η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί συχνά με γέλιο, αλλά και απορία το κυνήγι αυτό των μοναχών για νέα ακίνητα. Και χωρίς τις μεταβιβάσεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης μετά το ελληνικό δημόσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν από δωρεές ισχυρών πιστών του Μεσαίωνα. Αυτό δείχνει ότι μετά την ίδρυσή του, το νεοελληνικό κράτος δεν τόλμησε ποτέ να τα βάλει με τους ισχυρούς εκπροσώπους της εκκλησίας και να διευθετήσει το ζήτημα της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας με κριτήρια ενός σύγχρονου κράτους. Αντιθέτως όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής τους κατεύθυνσης, προσπάθησαν να έχουν με το μέρος τους την εκκλησία δίνοντάς της τεράστιες αποζημιώσεις για ο,τιδήποτε διεκδικεί. Η εκκλησία έχει σήμερα στα χέρια της χιλιάδες ακίνητα ακόμη και στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, παρόλα αυτά όμως δεν πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας. Δεν είναι καιρός να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα;»
πηγή ντοιτσε βέλλε
………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:
Ο ΛΟΓΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ) ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ !!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΕΝΑΝΤΙ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ (!!!) , ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΣ , ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ «ΙΕΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ» ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΠΩΣ ΚΑΙ «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΩΡΑ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!! ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ… !!! ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ !!!

Πωλούνται από την “χριστιανική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.” και τους Εβραίους Rothschild ιδιοκτήτες της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ” και της “Τράπεζας της Ελλάδος” που κατέχουν και τις άλλες τράπεζες στην Ελλάδα…

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ “ΞΑΝΑΠΡΟΣΦΕΡΕΙ” ΤΗΝ “ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ” ! ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ;;;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” ΤΩΝ Rothschild & Χ.Ο.ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. , ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ FUNDS ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ(ΡΟΥΦΗΓΜΑΤΟΣ) ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ !

ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΦΕΚ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ…

ΦΕΚ 376/2015 (ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ). ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ 1.900.000.000 € ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ” ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. ΚΙ ΕΣΥ ΨΟΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !

1393780_10202148480656162_118837294_n

sorraskatathesi3

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟΥ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

“ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ” ΚΑΙ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δια ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ” ΟΙ 50-50 ΙΔΡΥΤΕΣ-ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ !

ΗΛΕΙΑ. ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΔΙΟ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΗΜΑΔΙΟ !!! ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΑΝΟΥΝ; ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ !!!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ Rothschild. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤτΕ ΜΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

……………………………………………….