ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ !!! ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ !!!

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ………………………………………………………….

Σάλος με τον Κεφαλογιάννη στις Βρυξέλλες – Στο φως τα emails αργοµισθίας στο γραφείο του

Απίστευτα στοιχεία για τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάνννη από την εφημερίδα New Europe

«Λαβράκια» για βοηθούς-φαντάσµατα που διαµένουν στην Ελλάδα, αλλά εργάζονται… µόνιµα στις Βρυξέλλες φαίνεται πως βγάζει η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΕ για τον ευρωβουλευτή της Ν∆ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Σύµφωνα µε µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου που έφερε στο φως η εφηµερίδα «New Europe» µε έδρα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέµησης της Απάτης φέρεται να έχει στη διάθεσή της αδιάσειστα στοιχεία για «µαϊµού» βοηθούς που πληρώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πλήρες ωράριο στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, χωρίς καν να είναι στο Βέλγιο.

Η αγγλόφωνη εφηµερίδα «New Europe» εκδίδεται εδώ και 26 χρόνια στις Βρυξέλλες. Αντίτυπό της βρίσκει κανείς παντού στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα: από τα γραφεία των ευρωπαϊκών θεσµών µέχρι τα καφέ της πόλης. ∆ιευθυντής της εφηµερίδας είναι ο Αλέξανδρος Κορωνάκης, που -παρά την ελληνική του καταγωγή- διατηρεί ευρωπαϊκό προφίλ. Είναι, πάντως, γνωστό ότι η εφηµερίδα, παρά το ότι δεν έχει δεσµούς µε πολιτικά κόµµατα, διατηρεί καλές σχέσεις µε τον συντηρητικό πολιτικό χώρο, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην Ελλάδα.

«Καυτός» φάκελος

Ενα email που έφτασε στον διευθυντή της εφηµερίδας ως απάντηση από την OLAF στις 11 Φεβρουαρίου 2019 επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση Κεφαλογιάννη βρίσκεται υπό διερεύνηση. Στο επίκεντρο του φακέλου βρίσκεται πρώην συνεργάτιδα του επικεφαλής της οµάδας της Ν∆ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι ο ευρωβουλευτής δήλωνε στο Κοινοβούλιο ότι η συνεργάτιδά του θα αµειβόταν µε το µεγαλύτερο ποσό που θα µπορούσε να αµειφθεί, περίπου 7.000 ευρώ.

Μόνο που η ίδια έπαιρνε κάτι λιγότερο από 3.000. Τα υπόλοιπα η βοηθός ήταν υποχρεωµένη να τα δίνει στον εργοδότη της, δηλαδή στον Μ. Κεφαλογιάννη. Οι πληροφορίες λένε ότι η καταγγελία είχε αρχίσει από τον πρώην διευθυντή του γραφείου του ευρωβουλευτή, που όταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απέλυσε τον ίδιο και την προστατευόµενή του που εκτελούσε αργοµισθία στο ίδιο γραφείο έστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια, την υπόθεση ανέλαβε η OLAF, που ξεκίνησε τη δική της έρευνα και κάλεσε τη συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες να καταθέσει.

Η βοηθός έδωσε στοιχεία όχι µόνο για την παρακράτηση του δικού της µισθού από τον ευρωβουλευτή, αλλά και για κατασπατάληση ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος υπέγραφε συµβάσεις για κοντινά του πρόσωπα που ήταν στην Αθήνα και ουδέποτε δούλεψαν γι’ αυτόν. Η ίδια φέρεται να έδωσε στοιχεία και για τοπικούς βοηθούς και ασκούµενους που «υπήρχαν µόνο στα χαρτιά». Τα emails της «New Europe» που δηµοσιεύει σήµερα αυτούσια το «Εθνος της Κυριακής» δίνουν µια εικόνα του υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι «αδιάφθοροι». Σε ηλεκτρονικό µήνυµα της 4ης Ιανουαρίου 2016, µια νέα βοηθός που δεν κατοικούσε στις Βρυξέλλες έστειλε µηνύµατα για βοήθεια στα ελληνικά. «Θα πρέπει να έρθω µία φορά ακόµη στις Βρυξέλλες. Υπολογίζω την εβδοµάδα 18-22, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόµη» γράφει η βοηθός. Ακολουθούν οι… ανησυχίες της βοηθού που υποτίθεται ότι θα εργάζεται στις Βρυξέλλες: «∆εν ξέρω αν µπορώ να µπαίνω distantly (σ.σ.: εννοεί από µακριά) και να βλέπω emails κ.λπ., γιατί ενδέχεται να µου ζητούν πράγµατα -όπως µου είπαν- όπως άλλα χαρτιά ή οτιδήποτε.

Αν δεν γίνεται, τότε πρέπει να µπαίνεις εσύ σε τακτά διαστήµατα, και εάν χρειάζεται κάτι να το γνωρίζω, να µου το προωθείς στο προσωπικό µου email» λέει στην… κανονική βοηθό. Είναι εκείνη που κατέθεσε δίνοντας όλα τα στοιχεία στην OLAF. «Εχε τον νου σου, γιατί µπορεί κάποιος να µε αναζητήσει. Ενηµερώστε και τα κορίτσια στο γραφείο για να το γνωρίζουν και αυτά. Σε παρακαλώ, στείλε µου και τον αριθµό, όροφο κ.λπ. Του γραφείου του Μανώλη που υποτίθεται ότι θα είµαι και εγώ εκεί για να το γνωρίζω αν κάποιος επικοινωνήσει µαζί µου» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε µια άλλη σειρά µηνυµάτων ηλεκτρονικού ταχυδροµείου για άλλη απούσα βοηθό, η συνεργάτιδα-φάντασµα δείχνει απροθυµία να κάνει το ταξίδι από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες για να υπογράψει την ανανέωση της σύµβασής της.

«Σου προωθώ τα emails που έστειλα στη βλαµµένη (σ.σ.:, αναφέρεται στην υπάλληλο του Κοινοβουλίου που κάνει τη δουλειά της!) για την ανανέωση της σύµβασής µου στα οποία δεν µου απάντησε» σηµειώνει. Με ακόµη ένα email η άφαντη βοηθός ζητά από το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου να µην αναγραφεί το όνοµά της ανάµεσα στους συνεργάτες του -κάτι που παραδοσιακά τηρεί το Κοινοβούλιο για λόγους διαφάνειας- επικαλούµενη απειλές σε βάρος της από «“τροµοκράτες” και “ειδικούς λοµπίστες”, τα “συµφέροντα” των οποίων απειλήθηκαν από την κοινοβουλευτική εργασία του Μανώλη Κεφαλογιάννη». Ακολουθεί άλλο email µε το οποίο η ίδια παραιτείται από όλες τις νοµικές υποθέσεις του ευρωβουλευτή.

ΠΗΓΗ