ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΣ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: “ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ 20ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ” (βίντεο)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "Ε.ΣΥ."

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ: Αγαπητέ κε Δήμαρχε… Τελικά, δεν σας ενδιαφέρουν ή, σας ενδιαφέρουν τα «20 δις για τη Λάρισα»…;

Λάρισα, 13/11/2015

Αγαπητέ κε Δήμαρχε.
Με βάση τα όσα δημόσια διημείφθησαν στο ΔΣ της Τρίτης, 13/10/2015 (συν. 1 η απομαγνητοφώνηση) θα θέλαμε να έχουμε την απάντηση στα εξής ερωτήματα:
1. Αναζητήσατε το φάκελο με αρ. πρωτ. 22223/5-3-2014 που κατατέθηκε στο Δήμο Λάρισας και στο Δήμαρχο (ως θεσμό, όχι ως πρόσωπο επειδή – όπως και έγινε- τα πρόσωπα αλλάζουν); Και αν ναι, θέλουμε ενημέρωση επί αυτού.
2. Προβήκατε σε επικοινωνία με τον «εκπρόσωπο του φορέα υλοποίησης Αρτέμη Σώρρα» όπως εσείς ζητήσατε από τον εκπρόσωπό του στο ΔΣ; Και αν ναι, τι αποτέλεσμα είχε;
3. Είχατε συνάντηση στο γραφείο σας όπως εσείς – και ο Πρόεδρος του ΔΣ- ζητήσατε από τους εκπροσώπους της «Ελλήνων Συνέλευσις»; Και αν ναι, τι αποτέλεσμα είχε;
4. Τελικά, δεν σας ενδιαφέρουν ή, σας ενδιαφέρουν τα «20 δις για τη Λάρισα» που ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της «Ελλήνων Συνέλευσις» ότι έχει δομηθεί αυτή η χρηματοδότηση και λείπει μόνο η «υπογραφή του Δημάρχου κατόπιν απόφασης του ΔΣ»;
5. Προτίθεσθε να φέρετε για συζήτηση στο ΔΣ το θέμα το οποίο «φέρεται» να είναι «εξόχως ενδιαφέρον και αν αποδειχθεί, και σημαντικό» για την πόλη;

Με εκτίμηση,
ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής Νέας Λάρισας

Συν. 1 : Από το ΔΣ της Τρίτης, 13/10/2015
Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».
«…Επίσης κε Δήμαρχε, μπορείτε να δώσετε εντολή ,αφού πάρετε την εντολή από το ΔΣ , σε φορέα υλοποίησης έργου και να κατεβάσετε χρήματα από το παγκόσμιο ταμείο εμπιστοσύνης δηλαδή, το ταμείο καταπιστεύματος. Το ταμείο καταπιστεύματος λοιπόν είναι ένα ταμείο το οποίο έχει τα λεφτά των Ελλήνων, αυτοχθόνων Ελλήνων. Από το Καλοκαίρι του 2013 λοιπόν, αυτός ο φορέας υλοποίησης έχει πάει σ’ αυτό το ταμείο και έχει δομήσει χρηματοδότηση για την Ελλάδα, για την Κύπρο και, για την πόλη της Λάρισας 20 δις ευρώ. Μόνο για την πόλη της Λάρισας.
(Δήμαρχος: « Ποιος είναι αυτός ο φορέας;»)
«Είναι ένα πρόσωπο, λέγεται Αρτέμης Σώρρας.
(Δήμαρχος: «Α, δεν μπορώ να τον δω να μου δώσει τουλάχιστον 1 από τα 20;»)
«Φυσικά και μπορείτε και μάλιστα…»
(Δήμαρχος: « Δώστε μου ένα τηλέφωνο να τον πάρω;» Κοιτάξτε, παρακαλώ πάρα πολύ αυτή η συζήτηση με αυτά τα χαρακτηριστικά και με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν να εκφυλίζεται σε τέτοιο επίπεδο. Επιτρέψτε μου, με ενδιαφέρει η άποψή σας, δε με ενδιαφέρουν τα 20 δις. )
«Δε σας ενδιαφέρουν;»
(Δήμαρχος: « Όχι, δε με ενδιαφέρουν.»)
«Δε σας ενδιαφέρει να αποπληρώσετε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών σας; Δε σας ενδιαφέρει να κάνετε έργα; 20 δις είναι αυτά για την πόλη της Λάρισας και είναι υπογεγραμμένα και λείπει μόνο η υπογραφή του Δημάρχου.
(Δήμαρχος: « Ελάτε στο γραφείο μου.»)
«Έχουμε κάνει γνωστό από τις 5/3/2014 στην προηγούμενη δημοτική αρχή με αριθμό πρωτοκόλλου 22223, καταθέσαμε όλο το φάκελο και, τώρα είναι η ευκαιρία να δεσμευθείτε ότι, θα καλέσετε ένα δημοτικό συμβούλιο να σας αναλύσουμε ακριβώς όλη την υπόθεση.
(Πρόεδρος ΔΣ: « Λοιπόν, περάστε από το γραφείο να μας πείτε ότι έχετε.»
«Θέλουμε να δεσμευθεί ο Δήμαρχος ότι θα συγκαλέσει ένα ΔΣ για το θέμα αυτό».
(Δήμαρχος: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, δείτε λίγο τις θεσμικές διαδικασίες. Το ΔΣ συζητάει σε πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις. Φέρτε την εισήγησή σας σε μένα και θα δω αν θα τεθεί. »)

…………………………………

ΕΝΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Π.Δ. 169/2013 ΚΑΙ Η ΑΤΟΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙ END ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

WORLD BANK(Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976.

Τα σχόλια είναι κλειστά.