ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΙΑ

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ

ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΒΟΗΔΡΟΜΙΩΝΟΣ ( 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ) ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – 479, ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΒΡΟΥ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ΜΑΡΔΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΤΩΝ ΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ, ΟΠΟΥ 110.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ, ΚΑΤΕΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΩΝ 300.000 ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΑΡΔΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΕΥΝΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ: ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΣΑΜΟ.
ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΛΟΧΟΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΛΕΩΤΥΧΙΔΗ, ΚΑΤΗΓΑΓΕ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΙΓΡΑΝΗ, ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΧΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΧΕΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΥΨΙΣΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΝ!

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΒΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΠΙΘΑΜΙΑΙΟΙ ΝΕΟΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ» ΜΑΣ, ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΠΤΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ, ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΡΚΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΑΡΩΝ ΕΒΡΑΙΟΔΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)