ΡΕΘΥΜΝΟ. ΤΟ “ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ” ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμα «ερωτήματα» και Εισαγγελέας για την υπόθεση Παναγόπουλου από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Στην Ολομέλεια της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί η περίπτωση του Δικαστικού Επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου και από εκεί κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μήτσης στις «Ριπές» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε μαζί του το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Του Παύλου Κιρκασίδη

Αναφερόμενος στην συνολικότερη συμπεριφορά του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στο βίντεο – «διάγγελμα» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, (…) μέσα από το οποίο ο κατά τα άλλα «δημόσιος λειτουργός» με αγοραίους χαρακτηρισμούς κατάφερε να εξοργίσει τόσο τον λαό της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας ο Γιώργος Μήτσης έκανε λόγο για απολύτως απαράδεκτα φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα έθεσε και πολλά και καίρια ερωτηματικά για το σύννομο της όλης διαδικασίας:

«Ο Γιάννης Παναγόπουλος ως δικαστικός Επιμελητής ανήκει στο Εφετείο Αθηνών και εκ του νόμου δεν είχε κανένα δικαίωμα να πραγματοποιήσει κατάσχεση σε περιοχή άλλη εκτός Αθηνών, Πειραιώς και Κυθήρων», τόνισε, ενώ στο δημοσιογραφικό ερώτημα για το αν ο νόμος προβλέπει κάποια περίπτωση εξαίρεσης, ο Πρόεδρος της ΟΔΕ ήταν περισσότερο από σαφής:

 

«Όχι, δεν προβλέπεται καμιά περίπτωση εξαίρεσης και η μόνη περίπτωση που θα δικαιολογούσε την εκεί παρουσία του θα ήταν ως εκπροσώπου της εταιρίας υπέρ της οποίας έγινε η κατάσχεση». 

»Αν όμως τα πράγματα ήταν έτσι, τότε με ποια ακριβώς λογική βγήκε ο συγκεκριμένος κύριος και έκανε δηλώσεις και εμφάνιση  δικαστικού επιμελητή;» προσέθεσε ο Γιώργος Μήτσης, διευκρινίζοντας πως παρότι το θέμα του δεν περιλαμβανόταν καν στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Οργάνου καθώς αυτά είχαν καθοριστεί πριν την ημερομηνία της επεισοδιακής κατάσχεσης, εν τούτοις θα είναι το κύριο θέμα, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος τόσο όσον αφορά το σύννομο της όλης υπόθεσης όσο και τις μετέπειτα δηλώσεις του που προφανώς παραβιάζουν με τον πλέον εξώφθαλμο τρόπο τον κώδικα συμπεριφοράς ενός Δημοσίου Λειτουργού και όχι μόνον κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων του. 

«Εμείς ως Ομοσπονδία μπορούμε μόνο να προχωρήσουμε σε κάποια ποινή επίπληξης ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τον φάκελό του στον Εισαγγελέα Εφετών ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει για την όποια εξέλιξη της υπόθεσης», κατέληξε. 

Παρατίθεται το επίμαχο βίντεο του Γιάννη Παναγόπουλου το οποίο μάλιστα ο ίδιος, προφανώς σε ένα παραλήρημα χυδαιότητας αλλά και μεγαλομανίας, χαρακτήρισε ως… «ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ» κάτι που άλλωστε «δικαιώνεται» τόσο από το περιεχόμενο όσο και από το ύφος του, κατά τα άλλα, «Δημόσιου Λειτουργού»:

………………………………………..

Marina Latsi Ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Παναγόπουλος, δικαστικός επιμελητής Αθηνών, καμαρώνει που κανείς συνάδελφος από Κρήτη δεν δέχτηκε να λάβει μέρος στην απεχθή, κατά τα’ άλλα νόμιμη πράξη, είναι ο ίδιος που κάνει κατασχέσεις όταν οι συνάδελφοι του απεργούν και γνωρίζω τι λέω. Λυπάμαι που ανήκω σε έναν κλάδο που θέλει να επιβάλει τον νόμο για λογαριασμό της τσέπης του. Λυπάμαι επίσης για την συνάδελφο που τον νομιμοποίησε, διότι χωρίς την δική της νομιμοποίηση δεν θα μπορούσε να εκτελέσει υπέρ των αιμοσταγών ξένων φανς. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΥΓ. ( ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ)

………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση