Ο ΦΟΡΟΛΗΣΤΗΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ-ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ… ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ !!! ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

………………………………….

WORLD trust (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ). ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ! Ο «ΕΝΙΚΟΣ» ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ» !!!

………………………………….

WORLD BANK(Bretton Woods) ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ(trusts): ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ; Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΜΗΠΩΣ;

Αλφειός: ΠΙΤΣΙΛΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ Α.Α.Δ.Ε. !!! 😆 :mrgreen: 😀  ΘΑ… ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ;;; ΜΗΠΩΣ ΘΑ… ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ 600ΔΙΣ ;;;  :mrgreen:  😈  😆 

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ. Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ

Αστικός Κώδικας – Κληρονομικό δίκαιο – Κληρονομικό Καταπίστευμα

……………………………………………………….

[Η σύσταση του καταπιστεύματος στο κείμενο της διαθήκης, δεν είναι αναγκαίο να δηλώνεται με χρήση πανηγυρικών φράσεων, ούτε καν της λέξης «καταπίστευμα».]

ΓΙΑΤΙ;… ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ;;;

ΑΚΟΥ… «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΦΡΑΣΗ» !!! ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ή ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ Capital.gr !!!

Ο ΠΟΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ…

ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,… ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,…

………………………………..

Έφοδος της εφορίας στα καταπιστεύματα

Του Σπύρου Δημητρέλη

Στο στόχαστρο του ελέγχου για φοροδιαφυγή μπαίνουν τα χιλιάδες καταπιστεύματα (trusts) που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα καταπιστεύματα (trusts) αποτελούν για πολλούς όχημα προκειμένου να αποκρύπτουν πραγματικά εισοδήματα και να μην καταβάλλουν το σχετικό φόρο.

Με εντολή του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή εκπονήθηκε ολοκληρωμένος κατάλογος οδηγιών για τη φορολόγηση των καταπιστευμάτων (trusts). Το σχετικό σχέδιο και η ελεγκτική ομάδα είναι έτοιμη να αναλάβει έργο και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε καταπιστεύματα (trusts) για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις αλλά και πληροφορίες για φοροδιαφυγή.

Το κυριότερο ζήτημα που θα μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών είναι ο τρόπος διάθεσης των εσόδων των καταπιστευμάτων (trusts) και κυρίως αν το προϊόν της λειτουργίας τους δηλώνεται ως εισόδημα από τους δικαιούχους τους. Η νομοθεσία προβλέπει ότι όσοι λαμβάνουν εισόδημα από καταπίστευμα (συνήθως εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων) θα πρέπει να δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση και να φορολογούνται κανονικά για αυτό. Επίσης, ο έλεγχος θα επικεντρωθεί και στη φορολόγηση της υλοποίησης του καταπιστεύματος, δηλαδή το αν καταβλήθηκαν οι φόροι κληρονομιάς κα.

Τι είναι το καταπίστευμα (trust)

Βάση της λέξης καταπίστευμα (trust) είναι η “πίστη” ή “εμπιστοσύνη” ενός κληρονομούμενου σε έναν διαχειριστή της περιουσίας του (trustee), συνήθως ακίνητης. Ουσιαστικά τον εμπιστεύεται να διαχειριστεί την περιουσία του μετά το θάνατό του για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να την παραδώσει σε άλλο πρόσωπο που μπορεί να είναι ακόμη και αγέννητος απόγονός του (καταπιστευματοδόχος – beneficiary).

Υπάρχουν και περιπτώσεις που το καταπίστευμα (trust) είναι ουσιαστικά χωρίς χρόνο λήξης και ο κληρονομούμενος διορίζει διαχειριστή της περιουσίας του με εντολή να αποδίδει το προϊόν την εκμετάλλευσής της σε πρόσωπα ή φορείς (π.χ. φιλανθρωπικά ιδρύματα) της επιλογής του.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν και ιδρύματα της αλλοδαπής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελούν οχήματα για την μη φορολόγηση ακίνητων περιουσιών. Ουσιαστικά μεταβιβάζονται μεγάλες ακίνητες περιουσίες μέσω των ιδρυμάτων χωρίς να καταβάλλονται οι σχετικοί φόροι. http://www.capital.gr/tax/3227577/efodos-tis-eforias-sta-katapisteumata

……………………………………………….

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ-ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ, ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚ/ΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ, & ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ & ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ… & ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ, ΟΠΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ

ΝΟΜΟΣ 4389/2016 Ο ΦΟΡΟΛΗΣΤΗΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ… ΕΝΑ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ !!! ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΧΡΕΩΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ !

WORLD BANK (Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ; !!! ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ !!! (βίντεο)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ RCMP ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Royal Mountain Canadian Police. ASTRA TV 20/1/2901 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» ΤΩΝ Rothschild & Χ.Ο.ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε. , ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ FUNDS ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ(ΡΟΥΦΗΓΜΑΤΟΣ) ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ !

Από τα καταπιστεύματα χρηματοδοτήθηκε η Lidl σχεδόν $1 δις, από το IFC της Παγκόσμιας Τράπεζας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! (ΛΙΣΤΑ) ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΨΟΦΑ ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ !!! IFC ΤΗΣ WORLD BANK ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΦΕΚ Α’315/1945 Υπερδιπλασιάστηκε στα 3 δισ. η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ ! ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΙΕΣ !!! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ Ο,ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΣ !!! ΕΤΣΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ;;;

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΡΙΑ! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 174,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2017 ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ 620.818.375.000 ΔΙΣ ΕΥΡΩ; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Αφήστε μια απάντηση