Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΡΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 600ΔΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ: ” … Το δικαστήριο απεφάνθει πανηγυρικά ότι ο Αρτέμης Σώρρας δικονομικά είναι παρών , δικονομικά ασκεί τα δικαιώματά του , είναι πολιτικός ενάγων και θα είναι και στην επόμενη δίκη που ορίστηκε στις 4 του Οκτώβρη

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!

……………………..

Άρθρο 145 Ψευδής καταμήνυση 

1. Όποιος εν γνώσει καταμηνύει άλλον ψευδώς ή αναφέρει γι’ αυτόν ενώπιον της αρχής ότι τέλεσε αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση, τιμωρείται με φυλάκιση από δύο ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος εν γνώσει και ψευδώς καθιστά άλλον ύποπτο στην αρχή: α) υποβάλλοντας, αλλοιώνοντας ή αποκρύπτοντας κάποιο αποδεικτικό μέσο για αξιόποινη πράξη ή πειθαρχική παράβαση ή β) ισχυριζόμενος δημόσια ότι αυτός έχει τελέσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα.

3. Το δικαστήριο με αίτηση του παθόντος μπορεί να του επιτρέψει να δημοσιεύσει την απόφαση με έξοδα του καταδικασμένου. Το δικαίωμα αποσβήνεται αν η δημοσίευση δεν γίνει μέσα σε έξι μήνες από την καταχώρηση της τελεσίδικης απόφασης στο ειδικό βιβλίο.

…………………….

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13

10431209_10202962824305166_3250724661487242230_o

…………………………………..

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΟΜΟΛΟΓΟ 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΟΥ ΤΧΣ ( ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΗΝΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ?

…………………………………

16

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΩΚΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΑΝΩΜΟΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙ” ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !

…………………………………………………

ψευδής καταμήνυση : τι είναι και πως τιμωρείται

  Η ψευδής καταμήνυση, είναι ένα ποινικό αδίκημα, που περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα, με τίτλο «εγκλήματα σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης», που σημαίνει ότι ο ψευδομηνυτής στρέφεται όχι μόνον εναντίον εκείνου, που μηνύει ψευδώς, αλλά και γενικότερα προκαλεί την -χωρίς λόγο- κινητοποίηση των διωκτικών Αρχών, με συνέπεια να χάνονται ώρες εργασίας, να επιβαρύνονται άσκοπα τα Δικαστήρια κ.ο.κ.
   Οι λόγοι της ψευδούς καταμήνυσης μπορεί να είναι είτε προσωπικές διαφορές και λόγοι εκδίκησης, είτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών (π.χ σου κάνω μήνυση ψευδώς, ενώ μου έχεις κάνει πρώτος εσύ, για να «θολώσω τα νερά» και να φανεί ότι και εσύ είσαι εγκληματικό στοιχείο), είτε ψυχικές διαταραχές.. .
   Ψευδή καταμήνυση διαπράττει όποιος -εν γνώσει του- καταμηνύει άλλον ψευδώς ενώπιον των Αρχών, για ποινικό αδίκημα ή πειθαρχικό παράπτωμα, με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξή του για την πράξη αυτή (που όμως δεν διεπράχθη ποτέ !).
   Πρόκειται για πλημμέλημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, από 1 έτος έως 5 έτη. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος δολίως καθιστά άλλον ύποπτο για τέλεση ποινικού αδικήματός ή πειθαρχικής παράβασης, υποβάλλοντας, αποκρύπτοντας ή αλλοιώνοντας κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.
    Επί του αδικήματος αυτού, παρατηρούμε τα εξής :
Το σχετικό έγκλημα τελείται όχι μόνον όταν υποβάλει κανείς ψευδή μήνυση (στην Αστυνομία ή τον Εισαγγελέα), αλλά και όταν υποβάλει αναφορά, η οποία έχει στόχο την πειθαρχική δίωξη του καταγγελόμενου π.χ ψευδής αναφορά κατά ιατρού ή δικηγόρου ή δημοσίου υπαλλήλου, είτε από «συνάδελφο», είτε από τρίτο (πελάτη) στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.
Για να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αποδειχτεί τόσο ότι τα καταγγελόμενα είναι παντελώς ψευδή, όσο και ότι γνώριζε την αναλήθειά τους ! Απαιτείται δηλαδή άμεσος δόλος και δεν αρκεί π.χ ο ενδεχόμενος δόλος, αν δηλαδή εικάζει ότι ίσως και να είναι ψευδή ή έχει αμφιβολίες.
( σχόλιο Αλφειού: ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ , ΤΙ ΛΕΤΕ ; ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ; Ή ΕΙΧΕ … ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ; !!!!!!! )
-Σε διαφορετική περίπτωση, ο καθένας που αθωώνεται, θα μπορούσε να κάνει μετά μήνυση στο μηνυτή του, για ψευδή καταμήνυση, πράγμα παράλογο. Η αθώωση μπορεί απλά να είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του μηνυτή να αποδείξει την κατηγορία ή της έλλειψης επαρκών αποδείξεων ή της μη στοιχειοθέτησης του αδικήματος, παρότι τα καταγγελόμενα είναι αληθή κ.ο.κ.  Περίπτωση ψευδούς καταμήνυσης έχουμε π.χ όταν ο υπαίτιος τροχαίου ατυχήματος, μηνύει αυτόπτη μάρτυρα για ψευδορκία, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν αυτόπτης, ενώ το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από άλλους και προφανώς ο υπαίτιος το γνώριζε και απλά επεδίωκε να αποδυναμώσει τη συγκεκριμένη μαρτυρία.
Η ψευδής καταμήνυση, κατά κανόνα, «πάει πακέτο», με τα αδικήματα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης, διότι ο ψευδομηνυτής «αναγκάζεται» να επιβεβαιώσει ενόρκως τα καταγγελόμενα, ενώ είναι προφανές ότι προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του μηνυομένου, παρουσιάζοντάς τον ψευδώς, ως παραβατικό στοιχείο !
-Ο Νόμος παρέχει τη δυνατότητα στον παθόντα να δημοσιεύσει την απόφαση καταδίκης του ψευδομηνυτή του, με έξοδα του τελευταίου !
-Σε περίπτωση που ανακαλύψουμε ότι κάποιος μας έχει κάνει ψευδή μήνυση ή αναφορά, συνίσταται να απαντάμε άμεσα με μήνυση για ψευδή καταμήνυση, διότι όπως λένε : Η καλύτερη άμυνα είναι η (αντ)επίθεση !

………………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση