Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΣΤΟ “SUPER B” 15/5/2901(2017) απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ “SUPER B” ΠΑΤΡΑΣ

ΠΑΤΡΑ 15-5-2017

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Σήμερα έχουμε κοντά μας τον κ. Θεοδωρόπουλο, τον οποίο ξέρετε νομίζω, ύστερα από πολλές εμφανίσεις που έχει κάνει σε συζητήσεις αθηναϊκών διαύλων, παρουσιάζοντας θέσεις της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ και ανεξάρτητα, αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με τις θέσεις αυτές, πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι ένας άνθρωπος νηφάλιος, ο οποίος παρουσιάζει επιχειρήματα και όχι κραυγές, άρα λοιπόν  είναι ένας πολύ καλός συζητητής και φυσικά, όλα αυτά στέκονται στην θεμελιώδη κανόνα της εκπομπής να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις. Εδώ, παρουσιάζονται όλες τις απόψεις, δεν παρουσιάζουμε μόνο την μία όψη.

Επαναλαμβάνω έχουμε παρουσιάσει απόψεις ανθρώπων που αντιτίθενται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είτε με τον Αρτέμη Σώρρα, είτε με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, είτε ακριβώς δεν βρήκαμε τον αντίλογο. Επαναλαμβάνω ότι είχαμε απευθυνθεί στους ανθρώπους της τοπικής διοίκησης, που δεν μπόρεσαν για λόγους ανεξαρτήτου της θελήσεως τους να έρθουν τελικά.

Σήμερα, δέχτηκαν, είναι εδώ και άρα, εμείς ανοίγουμε τις πύλες, ανοίγουμε, δεν κάνουμε παραχώρηση γιατί αυτή είναι η υποχρέωση ενός μέσου ενημέρωσης, να δίνει βήμα σε όλους. Έτσι επιτελείται ο ρόλος της ενημέρωσης και της Δημοκρατίας.

Πάμε λοιπόν να συναντήσουμε τον κ. Βασίλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είναι ο γενικός γραμματέας της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αποκλειστικά σήμερα στο Super B. Καλώς ήρθατε!

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλώς σας βρήκα!

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Πάμε τώρα να ξεκινήσουμε με τα τρέχοντα ζητήματα του Αρτέμη Σώρρα, κι όταν λέω τα «τρέχοντα», με την έννοια ότι σε δύο μέρες έχουμε την εκδίκαση της υποθέσεως του σε δεύτερο βαθμό.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο Αρτέμης Σώρρας εξακολουθεί να είναι ακόμα ο επικεφαλής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τι συμβαίνει;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, ο Αρτέμης Σώρρας είναι με το ιδρυτικό καταστατικό Πρόεδρος τους Οργανισμού ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, του ΦΟΡΕΆ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και παραμένει ακόμα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα. Υπάρχει σκέψη για την αντικατάσταση του, από την στιγμή που υπάρχουν ανοιχτά δικαστικά μέτωπα και μια καταδίκη … γιατί θυμίζω ότι ο κ. Σώρρας, ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή όχι, για την δικαιοσύνη, τους νόμους, παραμένει φυγόποινος.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να θέσω δύο θέματα που ξεκινάνε από αυτό. Το ένα είναι ότι ο κ. Σώρρας, με το τεκμήριο της αθωότητας, που έχει οποιοσδήποτε που δεν έχει τελικά καταδικαστεί, παραμένει αθώος μέχρι την οριστική του καταδίκη, που σημαίνει στο δεύτερο βαθμό και τότε μιλάμε ότι είναι καταδικασμένος.

Από την άλλη την μεριά, ξέρετε, ο Αρτέμης Σώρρας είναι καταστατικά ο Πρόεδρος, με την έννοια ότι για να ιδρυθεί ένας Πολιτικός Φορέας χρειάζεται να υπάρχει κάποιος Πρόεδρος.

Ή ουσιαστικά, μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες θα υπάρξει ένα συνέδριο, το οποίο θα εκλέξει τον εκλεγμένο  Πρόεδρο. Μέχρι να γίνει αυτό λοιπόν το συνέδριο και εφόσον δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ο Αρτέμης Σώρρας θα παραμένει Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Παρά το γεγονός ότι έχει νομικές εμπλοκές και καταδίκη;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μια καταδίκη όπως σας είπα στον πρώτο βαθμό. Ξέρετε το τεκμήριο της αθωότητας είναι κάτι που στην δικαιοσύνη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι κατά μείζονα λόγο το βασικό στοιχείο το οποίο στηρίζεται η δικαστική εξουσία. Που σημαίνει ότι μέχρι να καταδικαστεί αμετάκλητα έχει το τεκμήριο της αθωότητας που σημαίνει ότι και η δικαιοσύνη εκτελεί σε δεύτερο βαθμό την εξέταση του θέματος για να υπάρχει η ολική ουσιαστικά απόδειξη της καταδίκης ή της αθώωσης κάποιου κατηγορουμένου.

Ας αφήσουμε τον Αρτέμη Σώρρα σε αυτή την συνθήκη. Θα γίνει οπωσδήποτε ένα εφετείο που εκεί θα κριθεί ή η αθωότητα του ή ενοχή του.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα, αυτό τώρα αφορά κατά την γνώμη σας μια προσωπική υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα ή έχει αντίκτυπο και στον Πολιτικό Φορέα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι «κατά την γνώμη μου», είναι καθαρά προσωπική υπόθεση η οποία είναι σε προγενέστερο χρόνο, πριν καν ιδρυθεί ο Πολιτικός Φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Ο,τιδήποτε έχει αντίκτυπο στον Φορέα μας, αλλά αυτό έχει με δύο έννοιες: από την μία μεριά, ναι είναι φυγόποινος, αλλά από την άλλη μεριά, έχουν γίνει δυο δολοφονικές απόπειρες εναντίον του και είναι στοχοποιημένος από περιθωριακές ομάδες κτλ. , έχει πάρει μια απόφαση ούτως ώστε να προφυλάξει τον εαυτόν του. Δεν μπορώ να τον κρίνω, είναι δική του απόφαση, είναι απόλυτα σεβαστή, άλλωστε ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό και μέσα σε αυτή την διαδικασία, παραμένει ως Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ χωρίς να υπάρχει κανένα μεμπτό στοιχείο σε αυτό το θέμα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Σας το λέω γιατί υπάρχει σε όλα αυτά η καλή έξωθεν μαρτυρία, δηλαδή, θα πρέπει ο ταγός, ένας ταγός που έχει πολιτικές βλέψεις, ο επικεφαλής ενός Πολιτικού Φορέα, κατά έναν τρόπο να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ένας άνθρωπος που δεν τις σέβεται, με την έννοια ότι είναι φυγόποινος, πώς μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα και να πείσει τους πολίτες σε μια κατεύθυνση τέτοιας στάσης απέναντι στο σύνταγμα και στους νόμους.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: κ. Ρηγόπουλε, μου λέτε να κάνω μια εκτίμηση της προσωπικής στάσης του Αρτέμη Σώρρα, την οποία εγώ δεν μπορώ να την κρίνω  και δεν μπορώ να την εκτιμήσω, αν δεν έχω απόλυτα τις συνθήκες που διαβιώνει. Δεν έχω τις προσλαμβάνουσες, δεν έχω τις δικές του συνθήκες, οπότε ό,τι και να πω, είμαι εκτός θέματος. Να μιλήσω για τον εαυτό μου, να μιλήσω. Να μιλήσω όμως για κάποιον άλλον…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, θα σας κάνω σε προσωπικό επίπεδο την αναγωγή. Αν εσείς ήσασταν στην θέση του, θα ακολουθούσατε στον ίδιο δρόμο;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν εγώ ήμουν στην θέση του, με τις συνθήκες που γνωρίζω για τον εαυτό μου τώρα, θα είχα παραδοθεί. Επειδή δεν είμαι στην θέση του, δεν ξέρω τι πραγματικά θα έκανα, αν ήμουν στην θέση του.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αν καταδικαστεί και στον δεύτερο βαθμό, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης του;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μια διαδικασία που θα την δούμε τότε, αλλά επειδή κατά την κρίση των νομικών μας, η υπόθεση αυτή ουσιαστικά είναι μια αστική υπόθεση, η οποία έφτασε να γίνει κακούργημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο εφετείο θα δικαιωθεί.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε λοιπόν αυτή την αίσθηση, την εκτίμηση μάλλον…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την εκτίμηση των νομικών.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο Πολιτικός Φορέας και ο Πολιτικός Φορέας είναι ο Αρτέμης Σώρρας; Δηλαδή, θέλω να πω η τυχόν η απεμπλοκή του Αρτέμη Σώρρα θα αναχαιτίσει τις προσπάθειες όλων σας; θα βάλει τον Πολιτικό Φορέα σε περιπέτειες; Θα φαλκιδεύσει την πολιτική πορεία;

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαν πολιτικός Φορέας επικαλούμαστε καθαρά έναν πολιτικό λόγο και ο καθαρά πολιτικός λόγος είναι ο Πολίτης να είναι στην θέση που ορίζεται από τον όρο «ΠΟΛΙΤΗΣ». Αυτό λοιπόν αποκλείει κάθε ενέργεια οπαδού. Έτσι όπως μου το θέτετε το θέμα, κάποιος ο οποίος ηγείται μιας ομάδας, ή κάποιου κόμματος και ενδεχομένως, έχει οπαδούς, αυτός κινδυνεύει να χάσει την ομάδα του, όταν αυτός έχει πρόβλημα.

Επειδή όμως ο Πολιτικός μας Φορέας στηρίζεται πάνω σε πολιτική βάση και πολιτική δράση και μάλιστα στα θεμελιώδη στοιχεία που δομούν αυτές τις έννοιες, είναι τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο, που σημαίνει ότι αυτό που έχει χαράξει ο Πολιτικός Φορέας, αυτό που έχει χαράξει την πορεία του, έχει το καταστατικό του, έχει την λειτουργία του, έχει όλα τα δεδομένα και τα πλαίσια να λειτουργήσει που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του Πολιτικού Φορέα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς ως Πολιτικός Φορέας κι όχι σαν πρόσωπα και σαν φίλοι, θα στηρίξετε την δίκη του Αρτέμη Σώρρα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ως Πολιτικός Φορέας δεν μπορεί να πάρει θέση σε μια προσωπική υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος με την ελεύθερη βούληση του, να πράξει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερο να κάνει.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Να φανταστώ ότι δεν έχετε επικοινωνία μαζί του.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι βέβαια!

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλετε να του στείλετε κάποιο μήνυμα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το μήνυμα που θα ήθελα να του στείλω και αν μας ακούει αυτή την στιγμή είναι ότι αυτόν τον Φορέα που ίδρυσε μετά από εντολή των Τοπικών Οργανισμών, αυτό το οικοδόμημα του αυτό που δημιουργήθηκε από όλους μας, να είναι σίγουρος ότι θα προχωρήσει με οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι το πρόγραμμα του, είναι ο γενετικός του κώδικας να φτάσει μέχρι το τέλος της αποστολής του.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε «μέχρι το τέλος της αποστολής», αυτό είναι η είσοδος στην Βουλή;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφώς.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Και η διακυβέρνηση της χώρας κάποια στιγμή;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε Πολιτικός Φορέας αν σέβεται τον εαυτό του, αυτό το πράγμα επιδιώκει.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μεγαλόπνοος και φιλόδοξος αυτός ο στόχος, αλλά κάθε Πολιτικός Φορέας πρέπει να έχει και στο πίσω μέρος του μυαλού του κάτι τέτοιο έτσι;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν κοιτάξτε, αν βάλουμε στην βάση ότι ο πολίτης πρέπει να έχει την εξουσία στον τόπο, αν βάλουμε στην βάση ότι το παρόν πολιτικό σύστημα έχει φέρει την χώρα μας σε άθλια κατάσταση από όλες τις πλευρές, πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική λύση.

Κι αυτή την εναλλακτική λύση, έχω την αίσθηση ότι την περιμένουν όλοι οι Έλληνες να την δούνε, κάποια λύση την οποία να έχει προοπτική, να έχει το μέλλον, να έχει κάτι το οποίο θα είναι πραγματικό αληθινό και να στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα. Ναι, αυτή την στιγμή θα έλεγα και μπορώ να σας το αναλύσω αυτό ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι ακριβώς ο αντίθετος πόλος από το παρόν πολιτικό σύστημα και είναι εκείνος που θα δώσει την βάση για το μέλλον της χώρας μας κι αυτό είναι που αναζητά ο Έλληνας πολίτης σήμερα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έρθουμε σε αυτό, γιατί έχω πολλά ερωτήματα που θα σας κάνω και για τις θέσεις που έχετε παρουσιάσει, γιατί εδώ δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στα  του Αρτέμη Σώρρα, γιατί θέλω   να παρουσιαστούν οι θέσεις της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και ο κόσμος θα κρίνει, αλλά θέλω να εξαντλήσω το θέμα του Αρτέμη Σώρρα με μία ακόμα ερώτηση: μιλήσατε, όχι μόνο εσείς, αλλά κι άλλοι ομοϊδεάτες, για μια εξοντωτική ποινή στον κ. Σώρρα και την σύζυγο του. Έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος πίσω από αυτή την απόφαση;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά την ομολογία όλου του νομικού κόσμου είναι μια πολύ αυστηρή ποινή, που ενδέχεται να έχει οσμή πολιτικής χροιάς, δηλαδή να έχει πολιτική όσμωση κι όλα αυτά δημιουργούνται, γιατί υπάρχει ένα κλίμα το οποίο το βλέπουμε και το αισθανόμαστε. Όταν σύσσωμος ο Τύπος και σύσσωμα τα ΜΜΕ τελείως συντεταγμένα βγάζουν ακριβώς με την ίδια φρασεολογία αυτά εναντίον του Αρτέμη Σώρρα και εδώ θα ήθελα να πω ότι είναι πραγματικά όαση μέσα σε αυτό το πραγματικά δημοσιογραφικό λειτούργημα, γιατί είναι λειτούργημα, να υπάρχουν κανάλια σαν και εσάς που αμερόληπτα παρουσιάζουν τα γεγονότα, γιατί αυτή είναι πραγματικά η αξία του λειτουργήματος του δημοσιογράφου, να αποτυπώνει τα γεγονότα και να αφήνει τον θεατή, τον ακροατή, τον τηλεθεατή να αποφασίζει ο ίδιος τι είναι ορθό και τι είναι εσφαλμένο.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστούμε που μας το πιστώνετε αυτό, η αλήθεια είναι ότι είναι απαρέγκλητη αρχή και του SUPER B εδώ και 28 χρόνια, αλλά και της εκπομπής αλλά και του υποφαινόμενου, κάτι που έχει ξενίσει κ. Θεοδωρόπουλε και σας το λέω και σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά και σε επικοινωνιακό, αν θέλετε, όλους εμάς που βλέπουμε, αλλά και άλλους που δεν πιστεύουν στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και αντιτίθενται, είναι οι Όρκοι που δίδονται είτε σε στάδια, ή σε αρχαιολογικούς χώρους ή υπαίθριους χώρους οι οποίοι έχουν ένα τελετουργικό το οποίο είναι παράξενο για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Εσάς, προσωπικά, πώς σας βρίσκουν σύμφωνο, αυτές οι μυήσεις σε εισαγωγικά. Δεν πιστεύετε ότι είναι λίγο εξωπραγματικό, αναχρονιστικό, αυτό το πλαίσιο που συντάσσονται αυτοί οι Όρκοι, αλλά κι ότι αναφέρεται μέσα με ειδωλολατρικές και αρχαιοελληνικές αναφορές.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ίσως δεν έχει γίνει κατανοητή αυτή η δράση μας. καταρχήν, ο Όρκος δίνεται σε πολλά επίπεδα στην σημερινή μας κοινωνία, σε πολλούς τομείς, στα πανεπιστήμια, στις κρατικές υπηρεσίες, παντού  υπάρχουν Όρκοι.

Το να ορκιστείς ότι θα υπηρετήσεις την απελευθέρωση της πατρίδας σου από ένα χρέος που ουσιαστικά ούτε την προέλευση του ξέρουμε, ούτε την διαχείριση του ξέρουμε, ούτε πώς αποπληρώνεται, τίποτα απολύτως, μας ενημερώνουν σαν να είμαστε απόντες από την ζωή μας, καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να το κάνει, χωρίς να αφορά οποιαδήποτε λατρεία. Απλώς λέει στον εαυτό του ότι είναι καθήκον του να πράξει το αυτονόητο.

Από την άλλη την μεριά, δεν υπάρχει κανένα τελετουργικό. Ξέρετε, η αρχή με την οποία ξεκινήσαμε και είναι απαράβατη μέχρι τώρα είναι ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΓΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ που σημαίνει ότι είναι ένα χωνευτήρι οποιασδήποτε τέτοιας ιδεολογίας, όσον αφορά σε προσωπικό επίπεδο τις εκτιμήσεις και τις απόψεις του καθενός. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ειδωλολατρικό στοιχείο σε ο,τι κάνουμε. Είναι μια υπενθύμιση, μια επίκληση σε αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας Έλληνας, την προέλευση του, την καταγωγή του, γιατί ξέρετε, τα δόγματα μπήκαν μέσα στους ανθρώπους, μέσα στις πολιτείες και στις πόλεις πολύ μετά την παρουσία των Ελλήνων σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ωστόσο, αυτές οι αναφορές στο Δία έμμεσες ή άμεσες, αυτή η πόση του νερού στο τέλος του Όρκου, που μας παραπέμπουν αυτά;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι κανένας θρησκευτικός όρκος, παραπέμπει…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θα το πω πιο καθαρά, έχετε ειδωλολατρικές δωδεκαθεϊστικές τάσεις εσείς, ως Φορέας, τα ηγετικά μέλη;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς θεωρούμε ότι τα δόγματα είναι αυτά που προήγαγαν την πίστη κι ο άνθρωπος έφυγε από την γνώση και είναι υπεύθυνα για το ότι γενικά η κοινωνία μας ήταν χρόνια πολλά, σχεδόν χιλιετίες έξω από την πολιτειακή της δράση και επίπεδο. Οι δωδεκαθεϊστές είναι και αυτό ένα δόγμα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε καμία σχέση εσείς με αυτούς;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καμία σχέση, σας διαβεβαιώ. Επειδή δόγμα όχι με την θρησκευτική έννοια, αλλά γενικότερα, είναι μια θεμελιώδης αρχή η οποία δεν επιβεβαιώνεται, εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε σαν Πολιτεία ένα δόγμα γιατί δεν είναι αποδεδειγμένο. Δεχόμαστε ό, τι μπορούμε να αποδείξουμε. Οπότε και οι ειδωλολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές και οποιοιδήποτε είναι δόγμα, γιατί είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι υπαρκτό, οπότε είναι όπως όλα τα άλλα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, δεν θα ορίζεται ως κυρίαρχη επικρατούσα θρησκεία την ελληνορθόδοξη όπως επιτάσσει το ελληνικό σύνταγμα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε πολιτειακό επίπεδο, επειδή δεν έχει να κάνει το δόγμα με την πολιτεία, ούτε με την κοινωνία ως κοινωνική οργάνωση, δεν έχει καμία θέση στην Πολιτεία. Το τι είναι ο καθένας και τι θέλει να λατρεύει και πού, είναι αποκλειστικά δικό του δικαίωμα. Εδώ δεν μπορεί κανένας να το αφαιρέσει.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα υπάρχει επίσημη θρησκεία του ελληνικού  κράτους;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αποφασίσουν οι Έλληνες ότι πρέπει να υπάρχει επίσημη θρησκεία, ας αποφασίσουν ποια είναι αυτή  η θρησκεία, αλλά κι αυτή η επίσημη θρησκεία οφείλει να τελεί και να εκτελεί τα καθήκοντα της χωρίς να εμπλέκεται στην Πολιτική.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν λέτε «να αποφασίσουν οι Έλληνες» μέσω ποιας διαδικασίας;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς γίνεται με ψήφους και δημοψηφίσματα να αποφασίζουν τι θέλουν να κάνουν;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή μέσω κάλπης. Θα θέσετε δηλαδή κάποια ζητήματα στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν κάποια δράση εμπλέκεται με την πολιτική και την πολιτεία, ναι θα γίνει αυτό. Όταν δεν εμπλέκεται, δεν υπάρχει κανένα θέμα, ο καθένας μπορεί να πηγαίνει στην εκκλησία που θέλει, να λατρεύει την θρησκεία που θέλει, δεν έχει να επέμβει η πολιτεία πάνω σε αυτό.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Είδα τώρα ανάμεσα στις θέσεις που μας παρουσιάζετε σήμερα ότι θα δοθούν σε κάθε Έλληνα, θα πιστωθεί στο ΑΦΜ του κάθε Έλληνα το ποσό των 20.000 ευρώ. Ρωτάω λοιπόν αυτά τα 20.000 ευρώ πού θα βρεθούν;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ πρέπει να ανατρέξουμε λίγο σε αυτά που έχουμε πει ότι υπάρχουν στην κατοχή της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά από την άλλη μεριά, δεν θέλω να θεωρηθούμε με κανένα τρόπο ότι είμαστε γραφικοί, ότι είμαστε οι κύριοι των 600 δις,.

Εμείς έχουμε ένα καθαρό πολιτικό λόγο. Από εκεί και πέρα, διαπιστώνουμε ότι πραγματικά υπάρχουν τεράστια κεφάλαια τα οποία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ποια είναι αυτά τα κεφάλαια;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα κεφάλαια τα οποία μπορώ να σας πω και τα οποία τα έχουμε βγάλει στην δημοσιότητα είναι τα 600 δις που έχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας και κάποια 2,3 τρισεκατομμύρια έχουν γίνει δεκτά από συγκεκριμένη διαδικασία, μπορούν να απαιτηθούν από τα Παγκόσμια Καταπιστεύματα μέρος των οποίων ανήκουν και στην χώρα μας.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ωστόσο, υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση του Αρείου πάγου σε σχέση με την απόφαση των 600 δις. Εσείς πως την αντιμετωπίζετε αυτή;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω ότι έχει γίνει πρόταση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο χωρίς να υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα αναίρεση στον Άρειο Πάγο, που σημαίνει ότι ισχύει η τελεσίδικη και οριστική απόφαση 67650/13  ότι υπάρχουν αυτά και δεν έχει ακόμα αναιρεθεί.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αναιρεθεί ωστόσο; Θα το σεβαστείτε;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αναιρεθεί, θα αναιρεθεί ως την νομολογιακή της θέση… κοιτάξτε να δείτε, δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει κάτι πολύ βασικό και πρέπει να το λάβετε υπόψιν σας. Τα 600 δις έχουν κατατεθεί στην Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία με τον πιο επίσημο τρόπο. Έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, επίσημα και από το Υπουργείο Οικονομικών με αρ. πρωτοκόλλου έχουν παραδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ξέρετε, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει μια μοναδικότητα μέσα στο ελληνικό κράτος. Είναι αυτός που ελέγχει οποιαδήποτε συναλλαγή, είναι αυτός που έχει την ευθύνη της νομισματικής και χρηματιστικής και νομισματικής πολιτικής της χώρας μας.

Ειδικά μετά από το 2008, που αφορούσε την διακίνηση του μαύρου χρήματος, είναι υποχρεωμένη η τράπεζα από την στιγμή που πέφτει στα χέρια της ένα αξιόγραφο, ή οποιαδήποτε περιουσία, εντός 5 ημερών να έχει αποφανθεί αν είναι ορθό, αν είναι χωρίς ψόγο, ή αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Ξέρετε ότι από το 2012  μέχρι σήμερα έχουν περάσει 5 χρόνια. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει πει επίσημα ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν γιατί τα ομόλογα του Σώρρα είναι πλαστά. Δηλαδή, δίνετε εσείς στην τράπεζα μια επιταγή. Η επιταγή αυτή ή θα είναι καλυμμένη και δεν θα είναι πλαστή και δεν έχει πρόβλημα να πάρετε τα χρήματα σας ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα έχετε συνέπειες ως κομιστής. Δηλαδή, αν πάτε μια πλαστή επιταγή στην τράπεζα, θα κλείσει η πόρτα και θα έρθει να σας συλλάβει η ασφάλεια, γιατί είσαστε κομιστής μιας πλαστής επιταγής. Σε 5 χρόνια γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αποφανθεί αν η επιταγή είναι πλαστή, αν το ομόλογα είναι ανύπαρκτα ή αν έχουν ψόγο, να το έχει θέσει εντός του ορίου που ορίζει ο νόμος;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα 600 δις είναι απόρροια των μετοχών της Ανατολής; Γιατί για τις μετοχές της Ανατολής έχει αποφανθεί το Ελληνικό κράτος ότι δεν υφίστανται και ότι οι μετοχές δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Αυτά τα 600 δις από πού προέρχονται;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχουν καμία σχέση. Δεν ξέρω όμως ότι αυτό που μου λέτε αν είναι τεκμημριωμένο και αν έχετε να μου δείξετε κάποια δικαστική απόφαση. Εγώ αντιθέτως θα σας δείξω…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι η απάντηση της Τράπεζας Ελλάδος για τις μετοχές της Ανατολής ότι δεν υφίστανται. Αυτά τα 600 δις που λέτε εσείς από πού προέρχονται;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά είναι χρέος της Αμερικής και σαν χρέος της Αμερικής είναι ΑΑΑ που σημαίνει ότι είναι πολύ δυνατό το ομόλογο που έχει αυτά, αλλά δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την διαδικασία. Εγώ το κοιτάω ως πολίτης, γιατί δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε έχω σχέση με τα χρηματιστηριακά, βλέπω λοιπόν ότι είναι κατατεθειμένα και θα έπρεπε να έχουν απορριφθεί επίσημα από το ελληνικό κράτος μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και να έχει κατηγορηθεί ο Σώρρας από το 2012 και επίσης η απόφαση στην οποία αναφερθήκατε και στην οποία δεν έχει γίνει αναίρεση αν και με την αναίρεση δεν χάνει την δύναμη της, γιατί παραμένει οριστική και αμετάκλητη αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νομολογιακό λόγο.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Το γεγονός ότι έχουμε την αντίδραση σύσσωμου του πολιτικού χώρου, να θεωρήσουμε δηλαδή ότι όλοι αυτοί είναι προδότες και δεν θέλουν κάποιοι από όλους αυτούς να υπάρχει πρόοδος, να υπάρχει απόσβεση του ελληνικού χρέους; Γιατί όλοι αυτοί συντάσσονται δηλαδή εναντίον σας; Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην είναι προδότης μέσα σε όλους αυτούς;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς σαν δημοσιογράφος δεν βλέπετε την τεράστια απαξίωση που γίνεται από την κοινωνία για το πολιτικό κατεστημένο από τους Έλληνες πολίτες;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτάω συγκεκριμένα, δεν θα υπήρχε κάποιος από το πολιτικό σύστημα που να πει: «για να δούμε τώρα, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να έχει δίκιο και αυτός ο πολιτικός φορέας μπορεί να έχει δίκιο». Δηλαδή όλοι είναι σε μια συμπαιγνία ενταγμένοι κατά του Πολιτικού Φορέα ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, δεν είναι κάπως παράξενο όλο αυτό.

Β ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, γιατί κατά την γνώμη μου όλα τα πολιτικά κόμματα ουσιαστικά εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Γίνεται μια διαδικασία της προανάκρισης από την εισαγγελία σχετικά με την  συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Λέγεται ότι μέσα σε αυτά τα ονόματα που θα ακουστούν θα είναι και το δικό σας. Εσείς έχετε κάποια πληροφόρηση, υπάρχει τέτοιος φόβος από μέρους σας; Πώς το διαχειρίζεστε όλο αυτό που υπάρχει ως πληροφορία αυτή την στιγμή;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Φόβο γιατί να έχω; Ξέρω αν έχω εμπλακεί σε εγκληματική οργάνωση ή αν έχω κάνει εγκληματικές πράξεις. Από την άλλη μεριά, είμαι κι εγώ μέσα στα 7 άτομα εκτός του Αρτέμη Σώρρα που έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί κατάθεση. Εάν εννοείται αυτό, ναι είμαι μέσα σε αυτούς που έδωσαν ανωμοτί κατάθεση.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Σας φοβίζει αυτή η εξέλιξη;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί να με φοβίζει; Με κάνει σκεπτικό, με κάνει να προσέχω πιο πολύ το περιβάλλον μου, αλλά δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα πόσο μάλλον να στοιχειοθετεί εγκληματική οργάνωση και όλα αυτά τα οποία λέω και όλα αυτά που λέει ο Πολιτικός Φορέας είναι απόλυτα τεκμηριωμένα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα. Να ρωτήσω και κάτι άλλο που έχει διακινηθεί μέσω του youtube και έχει προκαλέσει κλαυσίγελο, εννοώ αυτή την θεωρία ότι πουλήθηκε η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στις ΗΠΑ και βάσει αυτά δόθηκαν κάποια ομόλογα υπέρ του Αρτέμη Σώρρα κτλ. αυτά τα ισχυρίζεστε εσείς; Τα πιστεύετε και εσείς;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κ. Ρηγόπουλε σας είπα και πριν, εγώ δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία, ούτε μπορώ να τα ισχυριστώ αυτά. Άλλωστε αυτά  είναι τόσο σε επίπεδο και θέση φαντασίας που μου δημιουργούν…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη που σας διακόπτω, αλλά αυτή η ομιλία του συγκεκριμένου γιατρού εξ Αμερικής με τον οποίο δεν έχετε πλέον σχέσεις, ως Πολιτικός Φορέας, είχε γίνει παρόντος του κ. Σώρρα, το δείχνει το βίντεο δηλαδή. Αν υπήρχε αντίδραση, πρώτος θα είχε αντιδράσει ο κ. Σώρρας. Για να μην υπάρχει αντίδραση, πάει να πει ότι τα εδέχετο αυτά… εσείς τα δέχεστε αυτά;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ασφαλώς όχι και ό,τι είπε ο καθένας δεν μπορώ να γίνω απολογητής του.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, γιατί αυτός ο καθένας ήταν μέλος τότε, ήταν ηγετικό στέλεχος της δικής σας της οργάνωσης.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, δεν είναι οργάνωση και αυτό θα ήθελα να το προσέξουμε. Είναι Οργανισμός και Φορέας. Το «οργάνωση» παραπέμπει κάπου αλλού και δεν το έχουμε πει ποτέ.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα αυτός ήταν ένας ηγετικός παράγων, δεν ήταν ο οποιοσδήποτε.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν μια παρουσίαση που έγινε στο PRESIDENT από ανθρώπους που δεν αποτελούσαν κανέναν οργανισμό, κανέναν Φορέα, δεν είχαν τίποτα, παρά  εκπροσωπούσαν τον εαυτό τους εκείνη την στιγμή.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Επιμένω όμως ότι ήταν παρών ο κ. Σώρρας.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφώς και ήταν παρών. Με ρωτάτε γιατί δεν επενέβη; Δεν το ξέρω.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Με καλύπτει ότι εσείς δεν το επικροτείτε αυτό.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με κανέναν τρόπο.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Πείτε μου τώρα, στις επόμενες εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές, θα κατέβει η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ σαν συντεταγμένο κόμμα;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κατέβει η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ όχι σαν κόμμα, αλλά ως Φορέας, το ξαναλέω αυτό.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θα διεκδικήσετε κανονικά την ψήφο…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, για αυτό κάναμε τον Πολιτικό Φορέα, για ποιον άλλο λόγο κάνεις πολιτικό φορέα;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, να υποθέσω ότι με τις πληροφορίες, ενδείξεις που έχετε εσείς… δεν ξέρω αν έχετε στην διάθεση σας κάποια μυστική δημοσκόπηση, θα είσαστε μέσα στην επόμενη βουλή; Ποια είναι τα στοιχεία που έχετε;

Β΄ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κ. Ρηγόπουλε, δεν θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη. Εμείς, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας να την βάλουμε σε πραγματικές βάσεις που πρέπει να είναι ο πολίτης, αποφασίσαμε να φύγουμε από το επονείδιστο χρέος το οποίο μας έχουν φορτώσει χωρίς να έχουμε εμείς την ευθύνη του.

Δείτε διαχρονικά την χώρα μας από τότε που έγινε το νεότερο ελληνικό κράτος, να είναι πάντα σε μια δυσμένεια, σε μια φτωχοποιημένη κατάσταση, πάντα στην ζητιανιά, εγώ θυμάμαι ότι η Ελλάδα ήταν πάντα η ψωροκώσταινα. Αυτό το πράγμα δεν το δέχτηκα ποτέ και θα πολεμήσω όσο μπορώ για να το ανατρέψω, γιατί η χώρα μας δεν ήταν ποτέ ψωροκώσταινα.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Θα συμφωνήσω σε αυτό, ούτε ήμασταν ούτε πρέπει να την βλέπουμε έτσι την Ελλάδα μας, να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο για να αρθεί μια παρεξήγηση και να προφυλάξουμε ανθρώπους που ίσως πιστέψουν, ή τελικά εμπλακούν με την εφορία, γιατί υπάρχουν χιλιάδες εξουσιοδοτήσεις από μέλη σας προς την Δ.Ο.Υ για να εξοφλήσουν το προσωπικό τους χρέος μέσω του καταπιστεύματος που υπάρχει. Λένε οι διευθυντές των τοπικών εφοριών ότι θα βρεθούν μπλεγμένοι αυτοί που έχουν υπογράψει τέτοιες εξουσιοδοτήσεις. Εσείς τι έχετε να τους πείτε;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε τι θα βρεθούν μπλεγμένοι;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι η εφορία θα τους ζητήσει τα χρήματα και με τόκο και μπορεί να χάσουν και τα σπίτια τους…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα πώς τα ζητάει; Πάντα τα ζητάει τα χρήματα και με τόκο. Δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, εσείς επιμένετε στην κατεύθυνση αυτή.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σας πω. μα, το να στείλεις ένα εξώδικο δεν είναι μια ποινική καταδικαστέα πράξη… μάλιστα του λες ότι θέλεις να πληρώσεις…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά αν δεν εξοφληθεί θα έχεις κυρώσεις…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θα το δούμε γιατί συμβαίνει το εξής: ξέρετε το δημόσιο δεν είναι αυτό το οποίο μπορεί να απαντάει έτσι. Το δημόσιο είναι υπεύθυνο, όταν παίρνει στα χέρια του ένα περιουσιακό στοιχείο να το ελέγξει όπως ακριβώς η Τράπεζα και να αποφανθεί την πλαστότητα του ή την εγκυρότητα του. Αντί λοιπόν να λέει αυτά ο διευθυντής της τράπεζας ή της εφορίας μπορεί να καταγγείλει τον κομιστή ότι διακινεί κάτι το οποίο είναι πλαστό..

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, εσείς επιμένετε και παροτρύνετε τον κόσμο να στέλνει τέτοιες εξουσιοδοτήσεις.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχήν, δεν παροτρύνουμε τον κόσμο, ο καθένας παίρνει την απόφαση να το κάνει. Δεν υπάρχει παρότρυνση.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα χρήματα που συγκεντρώνονται, υπάρχει έλεγχος, υπάρχει διαφάνεια;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά. Πού συγκεντρώνονται χρήματα;

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καθένας για να κάνει την εξουσιοδότηση πληρώνει κάποια χρήματα.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα μόνο χρήματα που πληρώνει είναι τον δικαστικό επιμελητή για να κάνει την παράδοση.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, πόσα χρήματα συνολικά πληρώνει;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω, ανάλογα με τις παραδόσεις που θα δοθούν και πού θα δοθούν..

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα μας λέτε ότι τα χρήματα αυτά τα  πληρώνει στον δικαστικό επιμελητή. Δεν πληρώνει κάτι στα κατά τόπους γραφεία για να λάβει την εξουσιοδότηση;

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, και αυτό είναι τελείως λάθος, αν έχει περάσει ως είδηση.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό έχει περάσει. Άρα το διαψεύδεται αυτό.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σαφώς, αυτό που πληρώνει είναι τον δικαστικό επιμελητή για να κάνει την επίδοση.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα δεν πληρώνει κάτι ως έγγραφο για να το λάβει.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλιστα. Θέλω να κάνετε το κλείσιμο εσείς, να απευθυνθείτε στον κόσμο και να πείτε εσείς πώς θέλετε να κλείσει η εκπομπή μας.

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να πω στους τηλεθεατές σας, ειδικά εδώ στην Πάτρα, που είμαστε λίγο πιο γνωστοί λόγω της εντοπιότητας του Αρτέμη Σώρρα…

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι αλήθεια!

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: … να διαβάσει την ιδρυτική μας διακήρυξη, να διαβάσει τις προγραμματικές μας δηλώσεις να δει ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλει και έχουμε πει ότι δεν το κάνουμε εμείς μόνοι μας και καλούμε όλους τους Έλληνες να το κάνουμε όλοι μαζί. Αυτό που λέμε είναι ότι θέλουμε όλους τους Έλληνες να ενωθούν μαζί μας σαν Έλληνες και να πάρουμε την Ελλάδα και καλούμε κι αυτούς που έχουν την τάση και θέλουν να ηγηθούν του αγώνα αυτού να πολιτευτούν, να ηγηθούν μέσα από το «εκλέγεσθαι».

Π. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: Κ. Θεοδωρόπουλε, στενά τα τηλεοπτικά χρονικά όρια, αλλά δώσατε τις δικές σας απαντήσεις, αξιολογούνται από τον κόσμο. Νομίζω ότι ήταν μια ελεύθερη συζήτηση, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς ο,τιδήποτε άλλο που έχετε υποστεί στο παρελθόν και τολμώ να το αναγνωρίσω. Στο SUPER B δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, νομίζω το ξέρετε.  Ο σταθμός θα είναι πάντα εφαλτήριο και βήμα σε όποιον θέλει να πει την γνώμη του και για υπόλοιπα άλλα στελέχη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για όποτε χρειαστεί. Τα μικρόφωνα του καναλιού είναι ανοιχτά σε όλους. Είναι αρχή του καναλιού απαρέγκλητη.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πλάτων Πισατίδης

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

……………………………………..

Αφήστε μια απάντηση