ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…

ΑΡΘΡΑ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Vasilis Theodoropoulos ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ…..

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/2013 ΤΟΥ Η΄ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ Ο.Δ.ΔΗ.Χ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΟΣΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ , ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ( ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ) ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΞΕΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΙΜΠΛΕ.
ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ( EUROPEAN BANKING CONGRESS ) , ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ: «Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 1945 ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΝΟΜΟ ( GRUNDGESETZ ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 1949».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η «ΙΣΧΥΡΗ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ Β’ ΠΠ , ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DER SPIEGEL ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ( ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ) ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΤΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ , ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ , ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΤΑ ΚΕΡΔΗ , ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ , ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ , ΤΑ ΧΡΕΗ… ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.
ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΈΘΝΟΣ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ.

ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

…………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ KfW ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΑ» ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ

Αφήστε μια απάντηση