Η Ελλάδα της δημόσιας βόλεψης…

ΑΡΘΡΑ

Polygnotos Papaoikonomou Η Ελλάδα της δημόσιας βόλεψης.

Κάποτε , προσκεκλημένος , βρέθηκα στη κοπή πίτας , ενός συλλόγου.

Φυσικά τα θέματα που ήταν προς συζήτηση , αφορούσαν τα νέα μέτρα της Τρόϊκας Εσωτερικού.

Μέσα όμως από τις διάφορες συζητήσεις , ανακάλυψα το λόγο που η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ , έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις !!!

Ο κόσμος που ήταν εκεί μεταξύ παράπονου και ελπίδας δυστυχώς έτεινε προς τα Κυβερνητικά μέτρα.

Έκανα λοιπόν ένα πέρασμα αξιολόγησης των παρόντων και…… δίπλα μου διέκρινα τον…. Μάκη , δε ξέρω τι δουλειά κάνει , τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω !

Δίπλα του η ξαδέλφη του η Μάρθα , από τα 37 της συνταξιούχος , γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο !

Μαζί της η φίλη της η Στέλλα , που 30 χρόνια τώρα , έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη κόρη Στρατηγού , ενώ συζούσε με κάποιον , που δε τον παντρευόταν !

Παραδίπλα ο Σωτήρης και ο Γρηγόρης ( 40αρηδες ) , που ήταν συνταξιούχοι της Ο.Α. με το νόμο 3717/08 και έπαιρναν 2.400€ το μήνα !

Μαζί και ο Κώστας ( 45αρης) , αεροπόρος της ΣΤΥΑ που είχε κάνει τα χαρτιά του για σύνταξη , επειδή τα χρόνια που υπηρέτησε , πιάστηκαν διπλά ( πολεμικά λέει , λες και είχαμε πόλεμο και δε το ήξερα ) !

Λίγο πιο κάτω ο Θείος μου ο Βαγγέλης , δεξιός από σόι , που κατέβαινε σε πορείες , μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση και τώρα δε κατεβαίνει γιατί είναι όλοι μαζί στη Κυβέρνηση !

Και από κοντά τα δύο αδέλφια , ο Στέλιος , που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ , τα δύο παιδιά του στο Δημόσιο και ο Γρηγόρης που έπαιρνε τα έργα του Δήμου , λόγω Δημάρχου , υπερτιμολογημένα !

Άντε λίγο παρακάτω και ο Μιχάλης , Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστων πακιστανών και ενός Έλληνα ασφαλισμένου !

Αλλά δε τελειώνει εδώ η αξιολόγηση , γιατί μαζί με όλους αυτούς , ήταν και ο Αγησίλαος που παίρνει αναπηρική σύνταξη τυφλού και είναι…… οδηγός ταξί και διαμαρτύρεται για το νόμο Ραγκούση !

Στα δεξιά του ο Λάκης , φοιτητής ετών 33 , μαζί με τον Κυριάκο , εφοριακό , απόφοιτο Δημοτικού , με μισθό 3.200€ παραπονούμενο γιατί θα του κόψουν το ΔΙΒΕΤ !!

Δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει και ο Βασίλης , Λιμενικός , πρωταθλητής στο τάβλι και στο μπιζάρισμα με τα ζάρια !!

Ήταν και πολλοί άλλοι εκεί , αλλά σηκώθηκα , χαιρέτισα ευγενικά και έφυγα.

Βγαίνοντας είχα μια τεράστια απορία !

Γιατί εγώ είμαι άνεργος ?

Γιατί όταν είπα να ενωθούμε για να ζήσουν όλοι οι Έλληνες καλά όπως και αυτοί και να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας με προσφώνησαν φασίστα , ρατσιστή , απατεώνα και ευκολόπιστο.

Αφήστε μια απάντηση