ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ KAI ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "Ε.ΣΥ."

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΑΘΗΝΑ 16/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ KAI ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΛΗΘΑΡΓΟ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012 ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ 600ΔΙΣ $. ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΑΙΡΩ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 600ΔΙΣ $ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΩΝ 600ΔΙΣ $.

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2015 ΑΠΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΙ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 67650/13 ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΙΚ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΟΤΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ 600ΔΙΣ $ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ». ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΙΡΗΣΟΥΝ ( ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ) ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

……………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση