ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
 
ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ, ( ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ) , ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ “ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΤΟΛΗ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ” 
 
ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν. 3691/2008 , ΦΕΚ ΑΡ.166/5.8.2008 , ( ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ) , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ( Π.Κ. ) , ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ “ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΤΟΛΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ” , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” – “Ε.ΣΥ.” , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟΥ ( ΕΠΙΤΑΓΗΣ/ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Η/ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΝΟΜΟΥ ) , ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
 
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ν. 3691/2008 , ΦΕΚ ΑΡ.166/5.8.2008
ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ, ΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ Η/ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΠΟΣΟΝ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ Η/ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΝΟΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ, ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ Η ΚΛΑΠΕΝ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ ( ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΘΡΑ 208 Π.Κ. ( ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, http://www.c00.org/2013/01/greek-penal-code-article-208.html ) ΚΑΙ 386 Π.Κ. ( ΑΠΑΤΗ, https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-386-poinikos-kodikas-apati ) .
 
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 208 Π.Κ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 386 Π.Κ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΜΙΣΤΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ:
 
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ 1ο :
 
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ, ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η.Π.Α. , ΤΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ 10 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007, ( ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ) , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ “ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΤΟΛΕΣ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ” ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΙΣΤΑΣ ΤΩΝ “ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΕΝΤΟΛΩΝ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ” . ΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ, ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
 
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΝ 2ο :
 
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΩ ΝΟΜΟΥ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, Ν. 3691/2008 , ( ΦΕΚ ΑΡ.166/5.8.2008 ) ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ 3 ( ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ) ,4 ( ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΠΑΤΗ Ή ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ) ΚΑΙ 6 ( ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΚΟΛΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ) , ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ν.2083/2000 , ( ΦΕΚ ΑΡ. 48/3.4.2000 , “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ” ) .

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ν.2803/2000 ( ΦΕΚ ΑΡ. 48/3.4.2000 ) ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

Αφήστε μια απάντηση