ΥΛΗ ΩΣ ΝΟΗΤΟΝ. ( άρθρο του Βασίλη Θεοδωρόπουλου )

ΑΡΘΡΑ

15697983_563330077206494_2496711294363187934_nΥΛΗ ΩΣ ΝΟΗΤΟΝ

Vasilis Theodoropoulos ΩΣ ΟΡΟΣ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ , ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΧΕΙ ΖΩΗ.

ΣΗΜΕΡΑ Η « ΕΠΙΣΤΗΜΗ» ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΌΡΟΥ ΖΩΗ. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΛΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΖΕΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΚΙΝΗΣΗ.

ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΖΩΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΥΞΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΟΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΖΩΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΛΙΚΑ. ΌΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΤΗΝ ΥΛΗ . Η ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗ.
ΑΥΤΗ Η ΔΟΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΗΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.
ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΝΙΩΝ (ΘΕΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ) ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ (ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ) ΕΝΩ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ (ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ. ΤΑ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΤΡΟΝΙΑ (ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ (ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΛΟΥΟΝΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΛΛΗΤΟΝΙΑ.
ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ (ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ) ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ. ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΝΕΦΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ, ΝΟΥΚΛΕΟΝΙΑ, ΛΕΠΤΟΝΙΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ – ΝΕΤΡΙΝΟ) ΚΟΛΛΗΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΝΟΟΣ .
ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΝΟΥ (ΝΟΗΤΟΝ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ………..ΝΙΟ. ΚΑΘΕ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ.
ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΟΣ ΩΣ ΝΟΗΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΗΝ ΥΛΗ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΟ-ΧΩΡΙΚΗ ΚΑΜΠΥΛΗ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ» ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΝΔΕΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΟΜΙΚΗ ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. .

Αφήστε μια απάντηση