ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Άρθρο του Βασίλη Θεοδωρόπουλου

ΑΡΘΡΑ

bees_2014_10_13_10_12_39_b2

Εκατομμύρια μέλισσες βρέθηκαν νεκρές σε περιοχή όπου φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι

Γιατί οι μέλισσες-δολοφόνοι είναι τόσο επικίνδυνες

Vasilis Theodoropoulos

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ , ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ..

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ. ΣΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΟΓΗ ΜΙΑΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ» ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ «ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ» ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
ΜΙΚΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ . !!!!!!!!
………………ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΗΝ.
ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΜΒΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ Σ΄ ΑΥΤΗΝ………….

Αφήστε μια απάντηση