ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ : ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14358878_523358577870311_8281054005262373335_n

Vasilis Theodoropoulos  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ : ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ.!!!!!!

Ο ΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΣΕ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΗΣ. Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΩΣ «ΜΕΤΕΧΩΝ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ» ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΓΝΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΟΡΦΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ :
“Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ Μ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.”
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΒΡΙΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ «ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» ΔΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ» ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΚΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ, 15 Σεπτεμβρίου 2004:
«H συνηθέστερη πάντως μορφή πολιτικής ευθύνης είναι η άτυπη και διάχυτη πολιτική ευθύνη που, ανεξάρτητα από την ρητή ή έμμεση ανάληψή της, ………………….. δημιουργεί την αίσθηση ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης μπορεί να έχει απλώς και μόνο ρητορικό και ηθικό χαρακτήρα. Αυτό όμως σε τελική ανάλυση δεν αληθεύει, γιατί η πολιτική ευθύνη, έστω σωρευτικά και συμψηφιστικά, οδηγεί πάντα σε εκλογικού χαρακτήρα επιπτώσεις».
Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΛΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ , ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΣ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΡΟΥΝ ΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ.

ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΒΛΑΒΗ.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση