Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Όσον αφορά το θέμα του αγροτικού, πρέπει να θυμηθούμε το καλοστημένο σχέδιο το οποίο ξεκίνησε όχι τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά πολλές δεκαετίες τώρα. (ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/1/2900 απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

12575706_1016841581712517_541261175_n

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 22-1-2016

Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας! Έχουμε εξελίξεις στο αγροτικό, οι αγρότες είναι στους δρόμους κι όχι μόνο οι αγρότες, αλλά και πολλοί άλλοι κλάδοι. Είδαμε χθες τους γιατρούς, τους μηχανικούς, ετοιμάζονται και άλλοι διάφοροι. Δώστε μας κι εσείς το δικό σας στίγμα.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Η Κοινωνία μας έχει γίνει μια «Ασπόνδυλος Κοινωνία». Δεν έχουμε πολιτική σκηνή. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι όλα είχαν υπογραφεί από τις αρχές του 2010 και σήμερα είναι η εκτέλεση τους και αν θέλετε, η τελευταία πορεία προς την τελική δήμευση και των περιουσιών, αλλά και όλων των δικαιωμάτων και των Κληρονομικών Δικαιωμάτων των Ελλήνων.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι σήμερα κι όλοι οι άλλοι επαγγελματίες διαμαρτύρονται κλείνοντας τους δρόμους και από ό,τι βλέπουμε και κατανοούμε είναι κλεισμένες όλες οι νευραλγικές οδοί της επικράτειας και κάθε μέρα  γίνεται και χειρότερο. Αντιδρούν για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση και την δυσανάλογη φορολογία όλων των επιχειρήσεων και των αγροτών που ήταν ήδη δυσβάσταχτη και αλλάζει και αυτή με τα νέα δεδομένα. Ο κόσμος βγαίνει έξω και δηλώνει ότι δεν πάει άλλο το υψηλό κόστος φορολόγησης, ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης, για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας.

Όσον αφορά το θέμα του αγροτικού, πρέπει να θυμηθούμε το καλοστημένο σχέδιο το οποίο ξεκίνησε όχι τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά πολλές δεκαετίες τώρα.

Πρώτα άρχισε με την αποβιομηχανοποίηση της χώρας και είχαμε πρόσχημα τότε τον μολυσμένο αέρα στις πόλεις και έπρεπε να κλείσουν τα εργοστάσια, να μετακινηθούν αλλού. Βεβαίως, η μετακίνηση ενός εργοστασίου και μιας επιχείρησης δεν γίνεται έτσι απλά. Την ίδια στιγμή οι αγορές, όπως η Βουλγαρία και η Ινδία αρχίζουν και κατακλύζουν την αγορά με δικά τους ξενόφερτα και πιο οικονομικά παράγωγα. Αυξήθηκε το κόστο λειτουργίας και η παραγωγή είχε φτάσει τόσο ψηλά που δεν άξιζε να λειτουργούν οι παραγωγικές μονάδες στα εργοστάσια, στις βιομηχανίες και στις βιοτεχνίες και προωθήθηκαν προς το κλείσιμο τους. Μην υποβιβάσουμε όμως το τεράστιο εγκληματικό έργο που έχουν συντελέσει οι συντεχνίες και που την ίδια στιγμή έκαναν τα πάντα και με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν δυσπραγία στην παραγωγή και στον εμπορικό κλάδο γενικότερα.

Από την μία έλεγαν ότι προστάτευαν τον εργάτη και τον μεροκαματιάρη, στην πραγματικότητα έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Ο κόσμος δεν γνώριζε τι γινόταν μπροστά στα μάτια του, αν θέλετε, την δήμευση της ύπαρξης του, γιατί οι αφόρητα δύσκολες εργασιακές δυσανάλογες ασφαλίσεις, στην ουσία, δεν έφταναν ποτέ στην τσέπη του εργαζομένου. Και το καταλαβαίνετε και σήμερα με όλα αυτά που γίνονται, δεν βλέπουν τις συντάξεις να έρχονται όπως είχαν υπολογίσει. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και του εργοδότη. Αυτό έφερε πάλι ένα αποτέλεσμα πάλι δυσανάλογο αποτέλεσμα και ο εργοδοτούμενος και ο εργοδότης δεν μπορούν να επωφεληθούν, βεβαίως.

Μετά, άρχισαν την ίδια στιγμή να ανεβαίνει το κόστος παραγωγής από την μια, αλλά από την άλλη μειώνονταν οι δασμοί εισαγωγής, που σημαίνει ότι και ο παρασκευαστικός κλάδος της μεταποίησης κτυπήθηκε κι έτσι παντοιτρόπως κτυπήθηκε η αγροτική παραγωγή. Να μην ξεχάσουμε επίσης, το πώς κατακλύστηκε η αγορά με πολλές αρρώστειες στα προϊόντα, οπότε θα έπρεπε να χρειαστούμε τα φάρμακα, τα δηλητήρια. Βεβαίως, αφού δεν είχαμε βιομηχανία τα είχαμε εισαγάγει από το εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, δηλητηριάσαμε αέρα, νερό, γη, σπόρους. Το φυτό δεν αντέχει τις μολύνσεις και τα δηλητήρια κι έτσι προωθήθηκαν και εμβολιάστηκαν μεταλλαγμένα υβρίδια. Μετά, μπήκαμε στο βιολογικό προϊόν, που είναι μεταλλαγμένο στην ουσία και δεν είναι βιολογικό.

Όλες αυτές οι δυσπραγίες έχουν εξελιχθεί στην Ελληνική επικράτεια, όπως και σε άλλα μέρη του πλανήτη και πρέπει  να καταλάβει ο Άνθρωπος ότι πρέπει να γίνει Ενεργός Πολίτης και να τα ανατρέψει όλα αυτά! Κάνοντας την έναρξη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μέσα απο τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, καταρχήν, έχουμε αναλύσει όλα αυτά τα δεδομένα και τις δυσπραγίες και έχουμε  δημιουργήσει την ΒΑΣΗ πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ξανά, μια αμιγώς υγιή ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, όπως αυτή προωθεί η παραγωγή, η εργασιακή σχέση, η Υγεία, ο Πολιτισμός, η Παιδεία, η Ασφάλεια, η Τρίτη ηλικία, η Γυναίκα, ο κατώτατος μισθός, η  Ευμάρεια, η Γεωστρατηγική ενίσχυση, η Άμυνα, οι  Τέχνες, κι ό,τι μπορεί να φανταστεί και χρειάζεται ο Έλληνας πολίτης για να ζει σε ένα περιβάλλον ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΗΣ ΜΕΣΟΤΗΤΑΣ.

Έχουν μελετηθεί και έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που να εξέχουν πρωτεύοντα ρόλο. Έχουμε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, από τα παλιά χρόνια και πρέπει κανείς να αναλογιστεί για αυτά και θα πρέπει να αρχίσει να αντιστέκεται.

Θα έχετε ενημερωθεί ότι τελευταία έχουμε κάνει μια κίνηση με ένα ΕΞΩΔΙΚΟ το οποίο έχουμε ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. Είναι ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.

Κάνοντας κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να έχουμε μια αλλαγή και να γίνει κατανοητό, ότι ο ΄Ελληνας-Άνθρωπος Πολίτης ξεσηκώνεται και διεκδικεί ό,τι είναι δικαιωματικά δικό του! ενημερώνουμε τους πάντες να διαβάσουν αυτό το ΕΞΩΔΙΚΟ και να αιτηθούν.

Να γνωρίζουν ότι παρόλο που το καθεστώς και ΜΜΕ, τα τελευταία πέντε χρόνια, προσπαθούν να μας πείσουν την αδιέξοδη πτωχοποίηση των Ελλήνων και την πτώχευση της χώρας μας, πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. Μπορεί κανείς να αιτηθεί, να δώσει την Εντολή στην Κυβέρνηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στις Τράπεζες να εισπράξουν αυτό το ποσό για να αποπληρωθεί η οφειλή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Χαραλάμπους καλήμερα! Θέλω να σας κάνω δύο ερωτήσεις. Θα σταθώ σε μια λέξη που είπατε στην αρχή για την πολιτική σκηνή. Πιστεύετε ότι το παρασκήνιο είναι μεγαλύτερο από το πολιτικό σκηνικό; Δεύτερον, εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας απλός πολίτης και η πολιτική μου καριέρα ήταν πάντα στο marketing, και στο  management.

Βασικοί κανόνες του marketing, γιατί και το κράτος είναι μια επιχείρηση, που έχει έσοδα, έξοδα, προμηθευτές, αυτό που έβλεπα στην επαγγελματική μου καριέρα ήταν ότι αν η επιχείρηση που είχα στα χέρια μου δεν είχε έσοδα, δεν έκανα αύξηση των προϊόντων από το 1 ευρώ στο 1,5 με σκοπό να φέρω περισσότερα χρήματα, αλλά φρόντιζα να καλύπτω τις ανάγκες των πελατών μου.

Αυτό σημαίνει ότι στο Ασφαλιστικό, για παράδειγμα, αν μειώσουμε τις συντάξεις, γιατί έχουμε πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία κι όλα αυτά τα σχετικά, ότι με την μείωση των συντάξεων θα αυξηθούν τα αποθεματικά τους. Μήπως όμως έπρεπε να το δούμε από την άλλη πλευρά  και να κυνηγήσουμε την εισφοροδιαφυγή, να δώσουμε κίνητρο να γίνουν προσλήψεις, μήπως η ανεργία είναι αυτή που αδειάζει τα ασφαλιστικά ταμεία; Μήπως το βλέπουμε από κάποια λάθος οπτική γωνία; Γιατί και η αλήθεια είναι σχετική. Είναι από μια γωνία βλέπεις κάτι.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Αυτό που λέτε είναι αλήθεια. Μια οικονομία βασίζεται πάντοτε στην παραγωγή. Αν δεν έχεις παραγωγή και την αποδυναμώσεις, ενώ την ίδια στιγμή αυξήσεις τις εισαγωγές, δηλαδή, αν μειώσεις τις εξαγωγές και αυξάνεις την εισαγωγή, εκ των πραγμάτων, σημαίνει μόνο ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο. Στην ουσία, στην Ελλάδα, και με τα λίγα λόγια που είπα στην αρχή, έγινε μια δυσανάλογη ανάπτυξη των όποιοδήποτε εμπορικών καταστάσεων που ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, ποιοι είναι οι πραγματικοί αριθμοί, για αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα, που προκλήθηκαν αυτές οι επόμενες δυσπραγίες και δυσλειτουργίες, γιατί στην ουσία, το χρέος της Ελλάδος σήμερα, που είναι μετά το εγληματικό PSI που είναι το κούρεμα των ομολόγων, το οποίο έφερε μαζί του και την κατάσχεση της χώρας, είναι ένα χρέος σήμερα ύψος 330 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο κανένας δεν ξέρει αν είναι σίγουρο, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι, αλλάζουν και τα νούμερα.

Στην ουσία όμως από το 2010-2014 κι έχει μεγάλη σημασία όμως να γνωρίζει κανείς γιατί έχει συμβεί αυτή η διαδικασία εις βάρος μας απότομα, έχουν χρηματοδοτηθεί οι τράπεζες 300 δισεκατομμύρια ευρώ κι όλα αυτά είναι με ΦΕΚ της Κυβέρνησης, τα οποία αποδεικνύονται. Έχουν επίσης λάβει 178 δισεκατομμύρια εγγυήσεις πέραν των 300 δις που ήταν σε ρευστό και ομόλογα τα οποία έχουν ρευστοποιήσει και σήμερα μας τα φορτώνουν με επιπρόσθετες ζημιές, και αυτά τα έδωσαν εγγυήσεις στον μηχανισμό ELA. Άλλα 41 δις τα οποία έχουν διπλοενεχυριάσει οι τράπεζες και έχουν εκδόσει δικά τους ομόλογα, τα ομόλογα-φάντασμα το 2013, πέρα από αυτό υπάρχει κι ένας φόρος που οι τράπεζες δεν πληρώνουν και το μετακυλείουν και το έχουν κάνει και κεφάλαια και κοροιδεύουν τους μετόχους τους για κεφάλαια, άλλα 5 δις. Με αυτά τα λίγα που σας έχω πει, μαζεύεται ένα δυσθεώρητο ποσό των 500 δις!

Δημοσιογράφος: Μέχρι στιγμής έχετε αναφέρει ένα τρελό νούμερο σε δισεκατομμύρια ποσό και την ίδια στιγμή υπάρχουν capital controls. Αυτό δεν είναι ένα ασυμβίβαστο;

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Μα, αυτό σας εξηγώ! Είναι δυνατόν να έχουν δοθεί 500 δισεκατομμύρια μεταξύ εγγυήσεων και χρημάτων στις πτωχευμένες τράπεζες που δεν είχαν εγγυήσεις να δώσουν πίσω… Είναι σαν να πηγαίνετε να λάβετε ένα δάνειο από την τράπεζα 500.000 και έχετε μόνο 5 και δεν έχετε εγγυήσεις να δώσετε και έχετε και το ρίσκο να πτωχεύσετε και να φέρετε ζημιά στην τράπεζα! Γίνεται αυτό το πράγμα; Στην ουσία, έχουμε δώσει στις τράπεζες κι αυτό να το θυμάστε πολύ καλά, ότι αυτά είναι που πρέπει να κυνηγήσουμε είναι τα 500 δισεκατομμύρια σε μόνο 4 χρόνια. Και την ίδια στιγμή, εννοείται ότι από τα 500 δισεκατομμύρια, τα μεν 300 δις έχουν μειώσει το ΑΕΠ της χώρας γιατί στην ουσία έχουν απορροφήσει όλον τον δανεισμό που έχουμε λάβει από τους ξένους κι έχει μειωθεί και η πιστοληπτική ικανότητα κατά 500 δις που είναι στο σύνολο, ενώ το χρέος μας σήμερα είναι 300 δις. Δηλαδή, τα 500 δις δημιουργήθηκαν για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι πτωχευμένες τράπεζες, οι ιδιωτικές εταιρείες.

Άρα, ό,τι και να γίνει με το θέμα των εισπράξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία  που είναι η μόνη τους πηγή, αφού η παραγωγή σταμάτησε, στην ουσία αυτό μας αυξάνει την ανάγκη δανεισμού, που είναι το άλλο τεράστιο κατόρθωμα τους. Στην ουσία, κάνουν περικοπές, λαμβάνοντας χρήματα από τις συντάξεις και μειώνοντας τα συνταξιοδοτικά πακέτα κατά 1 ευρώ, αυξάνεται η ανάγκη δανεισμού κατά 1,5. Τα απλά μαθηματικά δείχνουν ότι με αυτή την πολιτική που έχει εφαρμοστεί από το 2010 και μετά, η Ελλάδα έχει λάβει από το 113% που ήταν η αναλογία της Εξωτερικού χρέους προς το ΑΕΠ, σήμερα έχει φτάσει, αλλά δεν το λένε, στο 205%, δηλαδή διπλασιάστηκε με λίγα λόγια, η αποχή από το ΑΕΠ στο Δημόσιο χρέος και ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΧΥΡΟΙ ΕΣΣΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ.

Δημοσιογράφος: Επειδή ο χρόνος μας πιέζει, ας έρθουμε και στα των Ελλήνων Συνέλευσις. Υπάρχουν  κάποιες εξελίξεις για τα Εξώδικα-Εντολές-Εξουσιοδοτήσεις.

Β. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Βεβαίως, είναι αυτό που ανάφερα προηγουμένως. Είναι σημαντικό ο κάθε πολίτης σήμερα να γνωρίζει ότι είναι ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΝΟΜΕΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΞΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Περάστε από τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και στην δική σας περιοχή στην Κατερίνη, βρίσκονται στην οδό Τερζοπούλου 19, κοντά στο φανάρι. Τα τηλέφωνα 6974970500. Μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτές τις αιτήσεις. Γίνετε μέλη της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για να μπορείτε να έχετε συνοχή σε όσα κάνουμε.

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ Η ΕΦΟΡΙΑ Η ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ…

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ «ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ» Η «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ» ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. ΑΡΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΕΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.

Απομαγνητοφώνηση: Έλενα Αλεξίου

Επιμέλεια: Πλάτων Πισατίδης

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Αφήστε μια απάντηση