ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΟΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΧΑΝΙΩΝ”

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ 1……………………………….

Αλφειός: ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ; … Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, έχοντας 24.682 συνεταίρους και με δίκτυο 23 καταστημάτων στην Κρήτη και στην Αθήνα … ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ , ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ; ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…

ΒΟΜΒΑ ! (24/11/2015) ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ !

………………………………

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ Αναστάτωση στους μετόχους της Τράπεζας Χανίων 

[ … ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να καλύψει το ποσό που χρειάζεται για την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Χανίων (25.000.000) γνωστοποίησε με επιστολή του ο Αρτέμης Σώρρας, γνωστός από την περιβόητη υπόθεση της “END”.
Συγκεκριμένα ο κ. Σώρρας μέσω εκπροσώπου του από την “Ελλήνων Συνέλευσις” κατέθεσε σχετική επιστολή στην Τράπεζα στην οποία ζητά: «Να μου δοθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία ούτως ώστε να προβώ σε μια συγκεκριμένη προσφορά, η οποία να μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτούμενες ανάγκες της τράπεζας».
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Σώρρα είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα των “Χ.Ν.” (www.haniotika-nea.gr). http://www.haniotika-nea.gr/anastatosi-stous-metochous-tis-trapezas-chanion/ ]

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση. Καθησυχασμός των μετόχων: «Δεν πρόκειται να θιγεί η περιουσία τους»

[ Ο κ. Μαρακάκης επιβεβαίωσε ότι όπως έγραψαν τα “Χ.Ν.” υπήρξε επιστολή από τον Αρτέμη Σώρρα προς την Τράπεζα Χανίων, στην οποία εκφράζει τη βούλησή του να συμμετάσχει στην Α.Μ.Κ., ωστόσο, ο πρόεδρος της Τράπεζας δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο. …

Ειδικότερα, ο κ. Μαρακάκης μιλώντας για τη διαδικασία της Α.Μ.Κ. που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου επεσήμανε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές και μεγαλοεπενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. «Υπάρχουν σοβαροί επενδυτές με τους οποίους συζητάμε και οι οποίοι ενδιαφέρονται», σχολίασε ο κ. Μαρακάκης χωρίς πάντως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες… Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών ο κ. Μαρακάκης διευκρίνισε ότι η τιμή έπεσε από 12 ευρώ σε 3 κι όχι από 35 ευρώ σε 3, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
«Η μείωση αυτή είναι επιβεβλημένη ουσιαστικά από τον νέο νόμο για να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής θεσμικών επενδυτών και ειδικότερα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.).
Κι αυτό γιατί οι θεσμικοί επενδυτές και το Τ.Χ.Σ. δεν πρόκειται να μπουν στην Α.Μ.Κ. αν η τιμή δεν είναι μικρότερη από τη λογιστική αξία της μετοχής (που για την Τράπεζα Χανίων προσδιορίζεται αυτή τη στιγμή στα 6 ευρώ).
Παράλληλα, δεν μπορεί καμία τράπεζα να κάνει Α.Μ.Κ. κάτω από την ονομαστική αξία που ήταν για την Τράπεζα Χανίων 12 ευρώ. Αρα ήταν επιβεβλημένο να μειώσουμε την ονομαστική αξία από 12 σε 3 ευρώ για να διαμορφωθεί μια ενδιάμεση τιμή 3 έως 6 ευρώ που μπορεί να μπει ένας θεσμικός επενδυτής», τόνισε σχετικά.
Υπογράμμισε πάντως ότι αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει ουσιαστικά την περιουσία των μετόχων και πως το μετοχικό κεφάλαιο παραμένει αμετάβλητο.
Σημείωσε δε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι με τιμή μετοχής 35 ευρώ σταμάτησε απότομα λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου το οποίο επέφερε και όλες τις άλλες αλλαγές που ακολούθησαν στο καταστατικό και τη διαδικασία Α.Μ.Κ. … http://www.haniotika-nea.gr/esiodoxia-gia-tin-anakefaleopiisi/ ]

…………………………….

Σχόλιο του αναγνώστη ΓΙΩΡΓΟΣ Π. : ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΟΧΟΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Τ.Χ.Σ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

…………………………..

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, έχοντας 24.682 συνεταίρους και με δίκτυο 23 καταστημάτων στην Κρήτη και στην Αθήνα, ανακοίνωσε σε δημόσια πρόσκληση στις 06/ 11/ 2015 προς τους Μετόχους της ότι λόγω των αναγκαίων συνθηκών που προκλήθηκαν με την παρατεταμένη οικονομική κρίση, έχει καταστεί αναγκαίο να προβούν άμεσα σε κεφαλαιακή ενίσχυση.

Στην επαναληπτική Τακτική Γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 19/ 06/ 2015 αποφασίστηκε η άντληση, μέσω αύξησης συνεταιριστικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης συνολικού ποσού 25 εκ Ευρώ για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων (ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και κάλυψη ρευστότητας σύμφωνα με τον Κανονισμό 575/ 2013/ ΕΕ).

Μάλιστα υποστηρίζει η ίδια ότι αυτή η αύξηση είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά τώρα που η κρίση έχει αποδυναμώσει τους μηχανισμούς της αγοράς. Μάλιστα δηλώνει ότι ο ρόλος των συνεταιριστικών τραπεζών είναι σπουδαιότερος από ποτέ, για την χρηματοδότηση υγιών και βιώσιμων μελών τους και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην τοπική κοινωνία και οικονομία..

Και συνεχίζει ότι για να διαφυλάξει η τράπεζα τα συμφέροντα των μετόχων, πριν αποταθεί στο Τ.Χ.Σ. αποτείνεται στους υφιστάμενους μετόχους για την αύξηση κεφαλαίου. Και κάλεσε τους μετόχους να αυξήσουν την επένδυσή τους κατά 1.000 Ε έκαστος.

Στη σημερινή όμως συνάντηση καλούσε τα μέλη να παραστούν για να συναινέσουν στο να αποδεχτούν να τροποποιήσουν το καταστατικό για να μπορεί, όπως δήλωσαν, να γίνει πιο ευέλικτη και ελκυστική η τράπεζα στους επενδυτές και εννοείται να γίνει και πιο εύκολη η πρόσβαση στο Τ.Χ.Σ με ότι αυτό συνεπάγεται..

Εις απάντηση αυτού του καλέσματος, ο Αρτέμης Σώρρας, προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να συνδράμει στην κεφαλαιοποίηση αλλά και για να υποστηρίξει τους μετόχους αλλά και την τράπεζα ούτως ώστε να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έναντι των επενδυτών της, σήμερα κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου των 25 εκ Ε όπως ανακοινώθηκε καθώς και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει περαιτέρω βοήθεια εάν το χρειαστεί. Τι θα απαντήσει άραγε η Τράπεζα σε αυτή την προσφορά; Θα λάβει υπεύθυνη θέση έναντι των μελών της ή θα ακολουθήσει την προδιαγεγραμμένη ιστορία των προηγούμενων παράνομων και καταχρηστικών θέσεων των άλλων τραπεζών; Αναμένουμε …

11225290_10208008290833164_161160068588144539_o

……………………………………………….

Αφήστε μια απάντηση