ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ. (Γλυφάδα 25/9/2899 , απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ1«…να μην ντροπιάσω τους προγόνους μου ποτέ μου, που στάθηκαν άριστοι…» Ομήρου Ιλιάς Ζ 209 …

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΤΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ ΚΑΤΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ 25/9/2015

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Αλέξανδρος Μεταξάτος: Καλησπέρα σε όλους, λέγομαι Αλέξανδρος Μεταξάτος και είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε μία τέτοια χρονική στιγμή που οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα ενώνονται για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

Ξέρετε, είμαι 24 ετών και στο ξεκίνημα της ζωής μου της επαγγελματικής έχω βρει μόνο δυσκολίες. Έχω βρει την πολιτεία να είναι μόνο απέναντί μου και όλοι έχουμε δει τι έχει γίνει τα τελευταία 5 χρόνια. Όλοι έχουμε δει, και έχουμε δει συνέλληνές μας να χάνουν τις δουλειές τους να χάνουν την κατοικία τους, να χάνουν τις επιχειρήσεις τους για ένα χρέος το οποίο δεν υπάρχει, ενώ εδώ και 3 χρόνια όπως έχετε ακούσει υπάρχουνε τα 600 κατατεθειμένα, υπάρχουν μετοχές της Ανατολής υπάρχουνε τα καταπιστεύματα και κανένας δεν αγγίζει, κανένας δεν λέει τίποτα.

Ακόμα χειρότερα αυτό που βλέπω εγώ και με πονάει είναι τους συνομήλικούς μου, νέα παιδιά που όλοι προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό. Όλοι κοιτάνε πως θα φύγουν έξω από την Ελλάδα και όσοι είναι εδώ κανένας δεν κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία. Όλοι φοβούνται για το τι θα έρθει. Και για μένα απαγορεύεται οι νέοι να φεύγουν έξω από την Ελλάδα. Απαγορεύεται αυτοί που είναι εδώ να μην έχουν καμία ελπίδα για το αύριο.

Γι’ αυτό στις 4 Σεπτέμβρη φτιάξαμε τον Εθνικό Φορέα ο οποίος είναι όλων μας χωρίς κόμμα χωρίς δόγμα χωρίς χρώμα ώστε όλοι οι Έλληνες να μπορούν να ενωθούνε κάτω από ένα φορέα και να διεκδικήσουν τα δικά τους. Δεν μας λείπει τίποτα! Έχουμε και τα οικονομικά εργαλεία, έχουμε και τον φορέα έχουμε και την νόηση να μπορούμε να φτιάξουμε την πολιτεία όπως εμείς την θέλουμε.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ.

Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα από εδώ θέλω να καλέσω όλους τους Έλληνες και ειδικά τους νέους και να τους πω ότι υπάρχει κάτι. Να έρθουν όλοι στον φορέα! Να σηκωθούνε από τις καφετέριες να σηκωθούν από τον καναπέ και να έρθουν να παλέψουνε για την μητέρα τους την Ελλάδα! Να έρθουν να παλέψουνε για κάτι καλύτερο γιατί αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν αρμόζει στην Ελλάδα και δεν αρμόζει στους Έλληνες. Καλώ λοιπόν όλους τους νέους να συστρατευτούν χωρίς κόμμα χωρίς δόγμα και χωρίς χρώμα για την αληθινή Δημοκρατία για την Δημοκρατία που δεν έχει κόμματα.

Ξέρετε, μας είπανε ότι η Δημοκρατία μπορεί να είναι αριστερή μπορεί να είναι δεξιά μπορεί να είναι κεντρώα, η Δημοκρατία δεν έχει κόμματα έχει μόνο δημόσια διοίκηση είναι εκτελεστική εξουσία. Θέλουμε λοιπόν όλοι οι Έλληνες να ενωθούν ανεξάρτητα από το δόγμα το χρώμα και το κόμμα, για την Ελλάδα. Οι νέοι να παλέψουν για το δικό τους μέλλον και να φτιάξουμε μαζί την Ελλήνων Πολιτεία.

Ξέρετε, εγώ είμαι εδώ και σας μιλάω γιατί είδα και ένιωσα ότι μία καινούρια μέρα έρχεται. Ότι κάτι καινούριο ξεκινάει και δεν θα ήθελα να ντροπιάσω τον εαυτό μου μετά λέγοντας ότι δεν συμμετείχα, λέγοντας ότι εγώ ήμουνα στην αφάνεια και δεν έκανα τίποτα όταν συνέλληνές μου πάλευαν για το δικό μου μέλλον και πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη, πρέπει όλοι μαζί.

Ο σωτήρας που ψάχνουμε, είμαστε εμείς. Ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, γιατί μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Γιατί όλοι μαζί, μπορεί ο κάθε ένας να βάλει το λιθαράκι του για να χτίσουμε την πολιτεία όπως την θέλουμε με αξίες με αρχές μόνο όλοι μαζί. Ο κάθε ένας θα βάλει αυτό που πιστεύει, και όλοι μαζί θα φτιάξουμε την Ελλήνων πολιτεία.

Εδώ θα ήθελα πριν κλείσω να σας παρακαλέσω και εγώ, αυτήν την μέρα ειδικά όσοι ακούτε για τον φορέα, για τα εργαλεία, για την Ελλήνων συνέλευση πρώτη φορά, αυτήν την μέρα μην την αφήσετε να περάσει έτσι, κρατήστε κάτι. Κι ας είναι το έναυσμα ώστε αύριο να ξεκινήσει κάτι καλύτερο. Να αρχίσετε και εσείς να φέρετε και άλλους συνέλληνες μέσα στα γραφεία μας στον φορέα και να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΔΡΟΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Αφήστε μια απάντηση