ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ( Λάρισα 26/9/2899 απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ )

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

8429417RunnerGirlVaticanimage009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ

ΛΑΡΙΣΑ 26-9-15

Η Σπάρτη είναι ένα παγκόσμιο μνημείο της δημοκρατίας και εγώ θα ήθελα να περισώσω μόνο τον ρόλο της γυναίκας.

Στην Σπάρτη η γυναίκα είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ήταν αυτή που όταν έλειπαν οι άντρες προασπιζόταν την πόλη. Ήταν αυτή που όταν η γυναίκα του Λεωνίδα η Γοργώ την ρώτησαν «ποιά είναι η Σπαρτιάτισσα;» απάντησε «είναι αυτή που τίκτει είναι αυτή που γεννάει τον Σπαρτιάτη. Χωρίς την Σπαρτιάτισσα γυναίκα δεν θα υπήρχαν οι Σπαρτιάτες», έτσι είπε η Γοργώ.

Και στην Σπάρτη υπήρχαν αγέλες όπου είχαν την αντίστοιχη εκπαίδευση όπως ακριβώς και οι άντρες, είχανε τα δικά τους αγωνίσματα, αλλά το κύριο είχανε φιλοσοφική σχολή και στην Σπάρτη αναπτύχθηκε η φιλοσοφία από τις γυναίκες και υπάρχουν επώνυμες Σπαρτιάτισσες φιλόσοφοι για τις οποίες δεν μαθαίνουμε τίποτα. Γιατί η Σπαρτιάτικη δημοκρατία στηριζότανε και στο πνεύμα και στο σώμα και τα δύο τα αναπτύξανε στον μέγιστο βαθμό.

Αυτή είναι η πραγματική θέση της γυναίκας. Αυτή λοιπόν την θέση της γυναίκας στην ισοτιμία θα την έχει και την έχει από τώρα στην δική μας πολιτεία οπότε ο ρόλος των γυναικών στον αγώνα που διεξάγουμε σήμερα είναι σημαντικότατος και είναι απαραίτητος για να μπορέσουμε να νικήσουμε και να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Ελληνίδες, είσαστε υπεύθυνες και έχετε καθήκον στην ελευθερία της πατρίδας μας !!!

Απομαγνητοφώνηση Αλεξάνδρα Τσίκου

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

……………………………..

Αλήθειες και ψευτιές για την ΕΛΛΗΝΙΔΑ των αρχαίων χρόνων

( ακούστε τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο από το 21ο λεπτό )

Αφήστε μια απάντηση