“ Οι δικοί σας πρόγονοι έφτασαν και στη Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και κακοπάθαμε από αυτούς, παρόλο που δεν είχε προηγηθεί καμιά πρόκληση.
Εγώ, τώρα που έγινα βασιλιάς των Ελλήνων, έφτασα στην Ασία για να πάρω εκδίκηση για τα αδικαιολόγητα δεινά που μας προκαλέσατε.
Πέρα από αυτό όμως, εσείς συνδράματε τους Περίνθιους, οι οποίοι έβλαπταν τον πατέρα μου’ ο Ώχος έστειλε στρατό στη Θράκη που ήταν υπό τη δική μας κυριαρχία.
Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε ύστερα από δική σας επιβουλή, πράγμα για το οποίο κομπάσατε με επιστολές που στείλατε παντού.
Επιπλέον, εσύ ο ίδιος, με τη βοήθεια του Βαγώα, σκότωσες τον Αρσή’ έτσι πέρασε η εξουσία στα δικά σου χέρια, παράτυπα, ενάντια στην περσική εθιμοτυπία και αδικώντας τους Πέρσες. Και έστειλες στους Έλληνες επιστολές στις οποίες εκτόξευες κατηγορίες για μένα, με σκοπό να τους κάνεις να στραφούν εναντίον μου.
Δωροδόκησες, μάλιστα, τους Λακεδαιμόνιους και κάποιους άλλους από τους Έλληνες – αν και οι μόνοι που πήραν τελικά τα χρήματα ήταν οι Λακεδαιμόνιοι – και οι άνθρωποί σου προκάλεσαν κακό στους φίλους μου, στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Ήρθα λοιπόν να σε πολεμήσω αφού πρώτα εσύ ξεκίνησες την έχθρα. Και αφού κέρδισα τις μάχες πρώτα απέναντι στους στρατηγούς και τους σατράπες σου και έπειτα απέναντι σε σένα τον ίδιο, και αφού οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ μου παραχώρησαν αυτές τις περιοχές, όσοι δικοί σου κατάφεραν να ξεφύγουν ήρθαν σε μένα’ αυτοί απολαμβάνουν τις φροντίδες μου, στέκονται στο πλάι μου εκούσια, και εκούσια πολεμούν με το μέρος μου.
Οφείλεις λοιπόν να με θεωρείς απόλυτο κύριο ολόκληρης της Ασίας. Και αν φοβάσαι πως στην περίπτωση που έρθεις να με βρεις θα κακοπάθεις από μένα, τότε στείλε κάποιους δικούς σου να μεταφέρουν την υποταγή σου. Αφού έρθεις λοιπόν σε μένα, ζήτησέ μου τη μητέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά σου, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να επιθυμείς’ αν είσαι πειστικός, θα πάρεις ό,τι ζητήσεις.
Και στο εξής, όταν θα αλληλογραφείς μαζί μου, θα μου απευθύνεσαι με το χαρακτηρισμό “Βασιλιάς της Ασίας”. Δεν στέλνεις γράμμα σε κάποιον ίσο σου, αλλά παρακαλείς να σου δοθεί ό,τι θέλεις από αυτόν που ορίζει την περιουσία σου.
Αν δεν συμμορφωθείς σε αυτές τις υποδείξεις, η συμπεριφορά σου θα θεωρηθεί προκλητική. Αν όμως έχεις ενστάσεις για το ποιός είναι τελικά ο βασιλιάς, μείνε και αγωνίσου’ μη φύγεις γιατί, όπου κα να πας, θα έρθω στο κατόπι σου”.
Πάμε να δούμε λίγο τι μας λένε οι ιστορικές αναφορές,έστω και μέσω της http://el.wikipedia.org
Ξέρξης Α΄ της Περσίας
Ο πατέρας του Ξέρξη του άφησε πριν πεθάνει μια διαταγή: να τιμωρήσει τους Αθηναίους και τους υπόλοιπους Έλληνες για τη ντροπή που προξένησαν στην μεγάλη τους αυτοκρατορία. Ο Ξέρξης βέβαια δεν χρειαζόταν να δεσμευτεί από αυτή την υπόσχεση για να επιτεθεί στην Ελλάδα.
Στο τρίτο έτος της βασιλείας του, λοιπόν, συγκάλεσε συνέδριο με τη συμμετοχή των αρχόντων και των ευγενών όλων των επαρχιών της χώρας αλλά και των ξένων ευγενών, που είχαν δηλώσει υποταγή στη Περσία. Στο συνέδριο ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Ο θείος του αυτοκράτορα, αδερφός του Δαρείου, Αρτάβανος, δεν επιθυμούσε την επίθεση στην Ελλάδα και εκπροσωπούσε τους ευγενείς που δεν επιθυμούσαν άλλη ήττα μετά τον Μαραθώνα.
Από την άλλη πλευρά, τη μερίδα των στρατηγών, εκπρόσωπος ήταν ο στρατηγός Μαρδόνιος, ξάδερφος και γαμπρός του αυτοκράτορα. Ακόμα στην αυτοκρατορική αυλή του Ξέρξη υπήρχαν και ορισμένοι ευγενείς από την Ελλάδα που έχασαν τους θρόνους τους και έλπιζαν ότι αν βοηθούσαν τον Πέρση αυτοκράτορα στην εισβολή του, θα κέρδιζαν το θρόνο τους πάλι.
Μερικοί από αυτούς ήταν: ο Δημάρατος έκπτωτος βασιλιάς της Σπάρτης, ο Αιαντίδης, γαμπρός του έκπτωτου τυράννου της Αθήνας Ιππία, η οικογένεια των Αλευαδών, έκπτωτη δυναστεία που ηγούνταν του Κοινού των Θεσσαλών, και ο μάντης Ονομάκριτος, ο οποίος είχε πληρωθεί από οικογένειες έκπτωτων ευγενών για να δίνει ευνοϊκούς χρησμούς στο Ξέρξη ώστε να πειστεί να εκστρατεύσει στην Ελλάδα.
Το συνέδριο κράτησε έξι μήνες και αποφασίστηκε τελικά η επίθεση κατά της Ελλάδας ενώ στο τέλος του συνεδρίου παρατέθηκε συμπόσιο επτά ημερών. Ο Ξέρξης διέταξε την τότε σύζυγό του Αστίν να εμφανιστεί στο συμπόσιο για επίδειξη σύμφωνα με τα έθιμά τους. Η Αστίν όμως αρνήθηκε και ο Ξέρξης την έδιωξε από το παλάτι. Μετά παντρεύτηκε την Εσθήρ, μια από τις ομορφότερες κοπέλες του χαρεμιού του, ανεψιά τού Ιουδαίου Μαρδοχαίου.
Σχέσεις του Αρταξέρξη Α’ με τους Ιουδαίους
Ο Αρταξέρξης Α’ έστειλε στα Ιεροσόλυμα τον 7ο χρόνο της βασιλεία του το 458 π.χ. έναν Ιουδαίο ιερέα τον Εσδρά να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να οργανώσει την θρησκεία του Ιουδαϊκού λαού ο οποίος περιελάμβανε ιερείς και Λευίτες. Η δημιουργία της Ιουδαικής κοινότητας των Ιεροσολύμων είχε ξεκινήσει το 538 π.χ. από τον προπάππου του Αρταξέρξη Κύρο τον μέγα ο οποίος είχε επιτρέψει σε μεγάλο αριθμό Ιουδαίων να επιστρέψει στην πατρίδα τους και να οικοδομήσει τον ναό του Σολομώντα. Τον 20ο χρόνο της βασιλείας του το 444 π.χ. ο Αρταξέρξης έστειλε στα Ιεροσόλυμα τον ίδιο τον οινοχόο του Νεεμία να βοηθήσει τον Εσδρά και να οργανώσει την Ιουδαϊκή κοινότητα.

ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ……
ΠΕΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΜΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ .
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΥΨΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ .
ΩΣΤΟΣΟ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ .