Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM (απομαγνητοφώνηση ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΝΑΞΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ – ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM 17-7-2899(2015)

Δημοσιογράφος: Καλή σας μέρα από την Νάξο κύριε Δάρα.

Γιάννης Δάρας: Καλή σας μέρα κυρία Μπράουν, καλημέρα σε όλους όσους μας ακούνε.

Δημοσιογράφος: Με πολύ ενδιαφέρον θέλω να σας ακούσω, ποιες θα είναι οι διαδικασίες που θα τρέξουμε για την άρση των μνημονίων. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αυτή την στιγμή θέλουμε έτσι; Αυτό είναι το ζητούμενο.

Γιάννης Δάρας: Ακριβώς, αυτό είναι το ζητούμενο. Και θα ήθελα ξεκινώντας να κάνω μια αναδρομή στο 2010, πολύ σύντομη, για να δούμε τελικά ότι ωριμάσανε τα πράγματα, καταλάβαμε όλοι ότι οι ευκαιρίες που δώσαμε σε όλα τα κόμματα, σε αυτούς τους μηχανισμούς οι οποίοι έχουν αποδομηθεί ότι δεν ευοδώσανε.

Δημοσιογράφος: Να ρωτήσω εδώ και κάτι πριν προχωρήσετε παρακάτω, είναι οργάνωση η Ελλήνων Συνέλευσις;

Γιάννης Δάρας: Η Ελλήνων Συνέλευσις όπως θα δούμε στην συνέχεια είναι μη κερδοσκοπικές εταιρίες κάτω από ένα ενιαίο καταστατικό.

Θα ήθελα να πω λοιπόν ότι, τα πράγματα έχουν ωριμάσει. Είδαμε όλοι τι συμβαίνει. Είδαμε τον Έλληνα να ατιμάζεται, είδαμε τον Έλληνα να καταρρακώνεται, είδαμε την Ελλάδα να φτάνει σε ένα σημείο που όλος ο πλανήτης έχει μνημεία μας, αγάλματά μας, έχει τις επιστήμες μας, έχει τα πάντα, αλλά τελικά εμείς οι ιδιοκτήτες αυτής της πατρίδας έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είμαστε φτωχοί. Θέλουν τα πάντα από εμάς αλλά δεν θέλουν εμάς. Άρα κάτι δεν πάει καλά.

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε και το εξής, επειδή ήρθε ο καιρός και πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, ότι λέμε είναι νομικό δεν είναι στον αέρα, δεν είναι η γνώμη μας, άρα ήθελα να τονίσω κάτι πολύ συγκεκριμένο, αυτή η χώρα η Ελλάδα, αυτή η πατρίδα, αυτά τα χώματα ανήκουνε στους αυτόχθονες Έλληνες ιθαγενείς. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι ήρθανε στην δική μας ιδιοκτησία και ιδιωτική περιουσία αλλά και το σύνολο της εθνικής μας περιουσίας ως κληροδότημα από τους προγόνους οι οποίοι μας το παραδώσανε ως καταπίστευμα, δηλαδή με την δέσμευση να το παραδώσουμε ακέραιο στους απογόνους. Αυτό είναι μία γενετήσια υποχρέωση των Ελλήνων. Είναι το δίκαιο της ιθαγένειας το οποίο είναι πάνω από το γραπτό δίκαιο του πλανήτη.

Δημοσιογράφος: Τώρα εσείς αναφέρεστε φυσικά σε όλα αυτά τα ταμεία ΤΑΥΠΕΔ κλπ που πουλάνε την περιουσία την Ελληνική.

Γιάννης Δάρας: Βέβαια, έγινε κάτι πολύ συγκεκριμένο στην Ελλάδα. Από το 2010 δεν υπάρχει Ελληνικό κράτος. Το κράτος είναι ο μηχανισμός του έθνους, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αυτός ο μηχανισμός παραδόθηκε, έγινε ιδιωτική εταιρία με το όνομα Ελληνική Δημοκρατία. Οι διαχειριστές στην βουλή τι κάνανε, παραδώσανε, όπως ακούσαμε όλοι στην Ελλάδα, την εθνική κυριαρχία, προσέξτε, επί της εθνικής περιουσίας.

Δημοσιογράφος: Το είπε πρώτα ο κύριος Παπανδρέου τότε, ότι χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία.

Γιάννης Δάρας: Έτσι, ναι αλλά για να δούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο τώρα, γιατί δεν δώσανε, δεν παραδώσανε την κρατική κυριαρχία ή την κρατική περιουσία; Γιατί δεν υπάρχει κρατική κυριαρχία και δεν υπάρχει κρατική περιουσία, υπάρχει μόνο εθνική δηλαδή η κυριαρχία του έθνους, είμαστε κύριοι της Ελλάδας και άρχουμε επί της κυριότητας αυτής.

Τώρα πρέπει να σας πως επειδή μιλάμε με την Νάξο, ότι μέσα σε όλα αυτά που είναι προς πώληση, έχουν και τρεις λίμνες εδώ του Αγίου Προκοπίου, έχει γίνει μεγάλος αγώνας πέρσι. Για τις τρεις λίμνες του Αγίου Προκοπίου να πουληθούν, να γίνουν μεγάλα συγκροτήματα, δεν ξέρω τι ακριβώς, είναι πάνω στην θάλασσα στις ωραιότερες παραλίες της Νάξου, τον Άγιο Προκόπιο αλλά και σε άλλα σημεία και στην Ηραλειά, δηλαδή νομίζω ότι όλη η Ελλάδα έχει τέτοιες περιουσίες που πάνε μέσα σε αυτό το ταμείο. Και αν δεν απατώμαι, και διορθώστε με, το ΤΑΥΠΕΔ τώρα μεταφέρεται σε αυτό το νέο ταμείο που θα γίνει και θα είναι στην Ελλάδα αντί στο Λουξεμβούργο από ότι ακούσαμε, έτσι δεν είναι;

Έτσι είναι, ένα μικρό ΔΝΤ. Κοιτάξτε να δείτε, το ΤΑΥΠΕΔ έτσι και αλλιώς είναι μικρό κατάστημα των τραπεζιτών, εκεί παραδόθηκε η περιουσία και από τους δήμους με το τελευταίο ΦΕΚ που έγινε φέτος παραδόθηκε όλη η περιουσία, δηλαδή αν ένα κατάστημα θέλει να πάρει προέκταση να βγάλει τραπέζια δεν πάει πλέον στον δήμο, πηγαίνει στο ΤΑΥΠΕΔ.

Αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να σταματήσει και για να σταματήσει πρέπει να γίνει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε άλλη λύση, η λύση είναι μία. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το ΦΕΚ 18α στις 25 Γενάρη του 2013 εφόσον παραδώσαμε εθνική κυριαρχία, παραδώσαμε και την ασυλία, δηλαδή τι σημαίνει αυτό επί της εθνικής κυριαρχίας. Για να καταλάβετε ότι εμπαίζουν τους Έλληνες μέσα από την τηλεόραση και από τα ραδιόφωνα τα δικά τους τα καθεστωτικά, όταν λέμε ασυλία του περιουσιακού στοιχείου είναι σαφές, δηλαδή αν μου χρωστάει εμένα ως ιδιώτη η Ελλάδα ή αν είμαι κράτος και μου χρωστάει η Ελλάδα δεν μπορώ να κατάσχω την Ακρόπολη, έχει ασυλία και δεν μπορεί να γίνει ποτέ άρση της ασυλίας αυτής. Και όμως το κάνανε, παρανόμως. Η Ελλάδα έχει κατασχεθεί επίσημα. Επίσης, παραιτούνται από το δικαίωμα εναντίωσης της άρσης της ασυλίας με οποιοδήποτε νομικό μέσο. Δηλαδή το έχουν υπογράψει, δεν κάνει κανένας πίσω διότι το ξαναλέω δεν έχουμε Ελληνικό κράτος, έχουμε ένα ψευδοκράτος πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς οι Έλληνες πλέον δεν το αναγνωρίζουμε, δεν είναι του έθνους μας μηχανισμός, έχει παραδοθεί.

Ένα πράγμα μόνο μπορούμε να κάνουμε νομικά και θεσμικά για να άρουμε την κατάσχεση της Ελλάδας και να διαγράψουμε και να καταργήσουμε οποιαδήποτε μνημονιακή καταχρηστική σύμβαση για το έθνος των Ελλήνων και την Ελλάδα, ένα μόνο και αυτό θα σας το φέρω σαν παράδειγμα. Σε μία εταιρία υπάρχει το διοικητικό συμβούλιο και υπάρχει και η γενική συνέλευση των μετόχων. Ποιος έχει λοιπόν την δύναμη, ποιος είναι ιδιοκτήτης, ποιος κάνει κουμάντο με λίγα απλά λόγια; Η γενική συνέλευση των μετόχων. Αυτό λοιπόν φανταστείτε το πάνω στην Ελλάδα. Έχουμε λοιπόν τους διαχειριστές – κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή δεν το εξετάζουμε, δεν με νοιάζει αν είναι άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά ή κέντρο ή όπως θέλουν ας το πούνε, σημασία έχει ότι όλοι είναι στην ίδια κατεύθυνση, όλοι μόνο διαχειρίζονται χρέος και έχουμε και την γενική συνέλευση δηλαδή τους Έλληνες ως κυρίαρχους βάση της παγκόσμιας συνθήκης των εθνών. Άρα αυτό που έχουμε να κάνουμε και είναι το μέγιστο θεσμικά που μπορεί να πράξει ο Έλληνας είναι αυτό, να πάει δηλαδή στην συνέλευση των μετόχων.

Δημοσιογράφος: Πως θα γίνει αυτό κύριε Δάρα; Γιατί λέτε νομικά και θεσμικά. Τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε;

Γιάννης Δάρας: Να πάει στην ανώτατη διαδικασία του κυρίαρχου έθνους, δηλαδή την συνέλευση του έθνους, δηλαδή την εθνοσυνέλευση. Θυμηθείτε ότι έχουνε γίνει στην Ελλάδα τέσσερις. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο ήτανε μέσα από εθνοσυνέλευση και αυτή είναι η πραγματική πρωτεύουσα της Ελλάδας μέχρι σήμερα. Δηλαδή, η πραγματική Ελληνική τράπεζα ήταν μία στην Ελλάδα – δεν υπάρχει πλέον – η «Ελληνική Χρηματιστική» του Καποδίστρια, πάλι με εθνοσυνέλευση και το νόμισμα των Ελλήνων, για να ξέρουν όλοι οι Έλληνες, είναι μόνο ο Φοίνικας που πάλι μόνο με εθνοσυνέλευση είχε κοπεί. Ήρθε λοιπόν ο Βαυαρός ο Όθωνας 16 χρονών, μαζί με επιτρόπους και στήσανε μία ιδιωτική εταιρία που λεγότανε «Βασίλειο της Ελλάδος», προσέξτε όχι των Ελλήνων. Και εκεί τι λέει, δεν θέλω πρωτεύουσα εγώ το Ναύπλιο, κάνω την Αθήνα. Δεν με ενδιαφέρει η τράπεζα η δικιά σας Έλληνες που έχετε εσείς επιλέξει με την συνέλευση του κυρίαρχου έθνους, θα φτιάξω δικιά μου τράπεζα. Και φτιάχνει την Εθνική Τράπεζα. Και κόβει το δικό του νόμισμα την δραχμή και τώρα μας εμπαίζουνε λέγοντας μας αν θα φύγουμε από το ευρώ και θα πάμε στην δραχμή. Δεν υπάρχει νόμισμα δικό σου Έλληνα, το νόμισμά σου ήτανε ένα και μοναδικό.

Τώρα λοιπόν πως θα πάμε σε αυτή την εθνοσυνέλευση συντεταγμένα. Κατ αρχήν να θυμίσω κάτι από την προηγούμενη ραδιοφωνική μας συνάντηση, ότι εμείς ως Έλληνες, ως έθνος δεν ζητάμε δανεικά, δεν μας ενδιαφέρουνε. Ούτε ζητάμε από κανένα κόμμα να μας κάνει δανεισμό, δεν έχουμε ανάγκη, έχουμε τα δικά μας χρήματα, οι Έλληνες πλέον είδαμε και εμφανίστηκαν τα παγκόσμια ταμεία μας, τα κληρονομικά μας κεφάλαια, εμφανίστηκαν τόσα και τόσα πράγματα. Εμφανίστηκαν τα 600 δισεκατομμύρια με πιστοποίηση, εμφανίστηκαν όλα. Τώρα πλέον τι κάνουμε; Έχουμε τα πάντα και ζητάμε από τα κόμματα να κάνουνε τι; Να μας δανείσει ποιος; Δεν ζητάμε λοιπόν δανεισμό. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια από την μεταπολίτευση και έπειτα να κάνουμε δανεισμό και να ανεβάζουμε το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας.

Δημοσιογράφος: Εκ των πραγμάτων μία ζωή θα χρωστάμε. Ήθελα να ρωτήσω κάτι εδώ, από ότι κατάλαβα – και να μην πάρουμε το δάνειο, έτσι; – να πάμε σε άτακτη χρεοκοπία; Να βγούμε από το ευρώ; Τι ακριβώς λέτε εσείς τώρα;

Γιάννης Δάρας: Θα σας πω ένα πράγμα νομικά. Κοιτάξτε γιατί δεν έχουνε πάει από χρεοκοπία, γιατί δεν έχουνε κάνει επίσημη πτώχευση στην Ελλάδα και όταν λέω επίσημη πτώχευση είναι πολύ συγκεκριμένο και αυτό νομικά. Δηλαδή, ο δανειστής ζητάει όλο το ποσό του, μπορεί να το κάνει αυτό όπως και η τράπεζα στους ιδιώτες, να κάνει απαίτηση όλου του ποσού. Εφόσον το κράτος λοιπόν, ο μηχανισμός, δεν μπορεί να το πληρώσει γιατί δεν έχει ομόλογα, έχει πέσει η πιστοληπτική του ικανότητα, δεν είναι φερέγγυος δηλαδή, πηγαίνει λοιπόν ο δανειστής σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο και κάνει αίτηση πτώχευσης. Όμως το δίκαιο των κρατών, το τραπεζικό, το χρηματοοικονομικό σύστημα λέει το εξής, δεν μπορεί καμία χώρα, έθνος, κράτος να πτωχεύσει όταν έχει λογιστικό υπόλοιπο σε λογαριασμό της. Η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012 και ανακοινώνοντας το επίσημα ο Αρτέμης Σώρρας, που σε μερικούς δεν τους αρέσει αλλά δεν έχει σημασία το φυσικό πρόσωπο και αν μας αρέσει, έχει σημασία ο μηχανισμός και εδώ μιλάμε για μηχανισμό, έρχεται λοιπόν και καταθέτει τα 600 δις στην κυρίαρχη Ελληνική δημοκρατία, δηλαδή περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων, δηλαδή στους αυτόχθονες ιθαγενείς Έλληνες κυρίαρχους. Εφόσον υπάρχει λογιστικό υπόλοιπο δεν μπορεί κανένας να πτωχεύσει την Ελλάδα και τους προκαλούμε και τους λέμε, κύριοι πηγαίνετε σε πτώχευση την Ελλάδα, διότι στο δικαστήριο που θα κάνετε την αίτηση θα εμφανιστεί ο λογαριασμός επίσημα. Θεωρείτε εσείς ότι δεν θα είχανε περάσει σε επίσημη πτώχευση του κράτους; Αυτό ήταν το πρώτο μέλημά τους, από τον Οκτώβρη του 2012 με ένα ομόλογο από την Βοστώνη.

Δημοσιογράφος: Να ρωτήσω κάτι εδώ, εμείς τώρα αυτή την εποχή περνάμε δύσκολες στιγμές και ακούσαμε και τον κύριο Τσίπρα και δεν μιλάμε τώρα όπως είπατε και εσείς ούτε δεξιά ούτε αριστερά, δεν μας ενδιαφέρει. Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή έχουμε μία κυβέρνηση, είναι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα ή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κύριος Αρτέμης Σώρρας ή εσείς σαν Ελλήνων Συνέλευσις, έχετε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό να του πείτε αυτά τα πράγματα. Γιατί εγώ τον άκουσα να λέει ότι εμένα μου έδωσαν τρεις επιλογές: άτακτη χρεοκοπία, έξοδο από το ευρώ για 5 χρόνια με παράλληλο νόμισμα, που οι επιπτώσεις δεν του άρεσαν, ή να υπογράψουμε το τρίτο μνημόνιο και τη συμφωνία. Έχει επικοινωνήσει κάποιος από εσάς με τον πρωθυπουργό; Γιατί είπε δώστε μας μία εναλλακτική λύση να την συζητήσουμε.

Γιάννης Δάρας: Ωραία. Τώρα λοιπόν θα μιλήσουμε επίσημα με χαρτιά για να μην λέμε στους Έλληνες λόγια. Θα πούμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα για την ερώτηση που κάνατε και σας ευχαριστώ για αυτήν, ήτανε πολύ καλή ερώτηση και πολύ στοχευμένη.  

Ακούστε λοιπόν, από το 2012 στις 22 του μήνα Οκτωβρίου εξωδίκως αλλά και επίσημα μέσω των προξενείων της Αμερικής και της Ελλάδας αλλά και μέσω της διπλωματικής οδού γιατί έτσι επιτάσσει το πρωτόκολλο, ο Αρτέμης Σώρρας και επειδή μιλάμε για διακρατικά ομόλογα, μιλάμε για ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου, τι εννοώ με αυτό; Εννοώ, πώς έγινε το έργο Ρίο-Αντίρριο η ζεύξη; Ο κύριος λοιπόν που έκανε το έργο έκανε μία συμφωνία με το Ελληνικό δημόσιο, να πληρωθεί – ενδεικτικά το ποσό – 20 δις για το έργο του. Ποτέ δεν παίρνει μετρητά, πάντα παίρνει ομόλογα. Μέσα από ένα συμβόλαιο που κάνει το Ελληνικό κράτος, το Ελληνικό δημόσιο κόβει ομόλογα και μπορεί να τα τοποθετήσει όπου αυτός επιλέξει, εκτός, έχει δικαίωμα το κράτος το οποίο θα κόψει από το ομόλογο το οποίο χρωστάει στον ιδιώτη, μπορεί να κάνει ένσταση εφόσον ο ιδιώτης καταθέσει το ποσό αυτό ή πάει να επενδύσει σε μία χώρα-κράτος το οποίο είναι σε διπλωματικό επεισόδιο η Ελλάδα ή σε εμπόλεμη κατάσταση. Μπορεί να κάνει δηλαδή ένσταση. Έτσι ακριβώς έγινε και από το Αμερικανικό δημόσιο από το 1955 με μία σειρά έργων με το Υπουργείο Μεταφορών το οποίο συμφώνησε, εφόσον κόπηκε το ποσό για την Ελλάδα, συμφώνησε επίσημα το Αμερικανικό κράτος με τον κύριο Γκάιγκνερ, με υπογραφή του Ομπάμα, με υπογραφές ομοσπονδιακών δικαστηρίων. Και βέβαια δεν μπορούσε να μην ακολουθηθεί το πρωτόκολλο το διακρατικό, δηλαδή ενημερώθηκε η πρεσβεία, ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Μπαρόζο, επίσημα, με επίσημο φάκελο και εξωδίκως. Ενημερώνεται και όλη η Ελληνική βουλή, ο κύριος Τσίπρας τότε ήταν αντιπολίτευση. Ενημερώνεται λοιπόν για τα 600 δις ο κύριος Τσίπρας και όλη η Ελληνική βουλή, ενημερώνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενημερώνεται και ο Άρειος Πάγος, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Το εξώδικο είναι ο αριθμός 010984 στις 22 του μήνα Οκτωβρίου. Ενημερώνεται η Ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και κοινοποίηση προς στον Εισαγγελέα, τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου – αυτά είναι χαρτιά που έχουμε στα χέρια μας. Προσέξτε, απαντάει ο κύριος Στουρνάρας και λέει, βλέπω τον φάκελο και τον παραπέμπω στις αρμόδιες υπηρεσίες μου, το έχουν κάνει αυτό στις 3 Νοεμβρίου του 2012 με συγκεκριμένο αριθμό πρωτοκόλλου 09927. Απαντάει επίσημα στον κύριο Σώρρα και στον δικηγόρο του. Ενημερώνεται στις 22 του ιδίου μήνα ο Άρειος Πάγος με αρ. πρωτοκόλλου εξωδίκου 010985.

Δημοσιογράφος: Κύριε Δάρα για να διευκρινίσουμε, ενημερώθηκαν για όλα αυτά, ότι μπορεί ο Αρτέμης Σώρρας να καταθέσει τα 600 δις…

Γιάννης Δάρας: Όχι μπορεί, είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις σε ομόλογα Αμερικανικού Δημοσίου υποχρέωσης πληρωμής Αμερικανικού Ταμείου, δηλαδή της Federal Reserve. Και βέβαια από το 1933 η Αμερική είναι υπό το καθεστώς του δανειστή, της Federal Reserve, δεν υπάρχει Αμερική.

Δημοσιογράφος: Τι απάντησαν όλοι αυτοί; Γιατί είπατε κυβέρνηση, οι πάντες ενημερώθηκαν. Ποια ήταν η απάντηση το 2012;

Γιάννης Δάρας: Απάντηση μέχρι σήμερα από τον επίσημο θεσμό δεν υπάρχει. Δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση του θεσμού. Έχουμε δημοσιογράφους ή αυτόκλητους σωτήρες οι οποίοι μπορούνε να λένε στους Έλληνες ότι θέλουνε, δεν έχουν όμως θεσμική εκπροσώπηση. Και περιμένουμε την θεσμική τους απάντηση, διότι ο κύριος Τσίπρας ενημερώθηκε εκ νέου τώρα στις 26 Μαρτίου του 2015. Υπάρχει καινούριο εξώδικο το οποίο πηγαίνει πάλι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενημερώνεται ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ενημερώνεται όλη η Βουλή, ενημερώνεται ο Άρειος Πάγος, ενημερώνεται όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση η Τρόικα. Και ενημερώνονται για τα παγκόσμια ταμεία και για τα 600 δις. Και ενημερώνεται συγκεκριμένα η Τρόικα, για να μην λέμε στον αέρα πράγματα, ενημερώνεται η κυρία Ίβα Πέτροβα (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα), ο Ντέκλαν Κοστέλο (εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και ο Ράσμους Ρέφερ (εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), επίσης ο Μπάρακ Ομπάμα, η CIA και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δημοσιογράφος: Κάτι πρέπει να συμβαίνει, γιατί κανείς δεν απαντά; Όταν κάποιος έχει την δυνατότητα να παραχωρήσει, να βοηθήσει την Ελλάδα.

Γιάννης Δάρας: Για γιατί μπορεί ξέρετε; Δεν μπορούν όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Βάση μνημονίου μόνο αυτόχθον Έλλην ιθαγενής, λέει το μνημόνιο, μπορεί να αποπληρώσει. Γι αυτό και ο Αρτέμης Σώρρας ήρθε την συγκεκριμένη στιγμή και έκανε αυτό γιατί ήταν υποχρέωσή του να το κάνει.

Δημοσιογράφος: Είναι γεννημένος στην Ελλάδα ο κύριος Σώρρας;

Γιάννης Δάρας: Και βέβαια. Και η οικογένεια του και εδώ ζει. Το αν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αυτό δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι της ομογένειας όπως έχει ακουστεί, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

Δημοσιογράφος: Τα χρήματα αυτά που τα έχει βρει ο κύριος Σώρρας;

Γιάννης Δάρας: Δεν τα έχει βρει πουθενά. Κυρία Μπράουν, 600 δισεκατομμύρια δεν τα βρίσκεις. Τα 600 δισεκατομμύρια είναι συμβόλαιο από δύο Ελληνικές εταιρίες το 1955, που τότε δεν είχε γεννηθεί ο Αρτέμης Σώρρας. Ο Αρτέμης Σώρρας είναι πληρεξούσιος διαχειριστής και κάτοχος του συμβολαίου. Είναι διαχειριστής και κάτοχος πληρεξούσιος και μπορεί να χειριστεί το πακέτο αυτού του συμβολαίου που ολόκληρο είναι 2,875 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά το δοκούν, όπως θέλει.

Δημοσιογράφος: Ποιανού ήταν αυτά τα χρήματα, τι ήταν αυτά τα χρήματα;

Γιάννης Δάρας: Αυτό ήταν ένα έργο όπως σας είπα, όπως έγινε το Ρίο-Αντίρριο, με το Αμερικανικό δημόσιο. Ένα τεράστιο έργο. Και αυτό το ποσό με την συγκατάθεση του Αμερικανικού κράτους, χωρίς να γίνει ένσταση, καταθέτονται τα χρήματα.

Άρα έχουμε τα 600 δις, έχουμε τα κληρονομικά κεφάλαια των Ελλήνων με το μεγαλύτερο ποσό από δέκα μόνο λογαριασμούς μέσα στην Ελλάδα 52 τρις !!! Μέσα στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Εγώ τώρα θέλω να ρωτήσω κάτι, επειδή είδαμε το τελευταίο διάστημα τον κύριο Μπάρακ Ομπάμα τον Αμερικανό Πρόεδρο, να ενδιαφέρεται άμεσα αν βρεθεί μία λύση στο θέμα, γιατί είναι και γεωπολιτικό το πρόβλημα με την Ελλάδα όπως ξέρουμε, εφόσον έχει ενημερωθεί και αυτός γιατί κάποιος δεν ήρθε να πει «βρε παιδιά υπάρχουν τα χρήματα» να φύγει από την μέση και το ΔΝΤ και ο κύριος Σόιμπλε και όλοι αυτοί που μας έχουν πραγματικά ζαλίσει το τελευταίο διάστημα.

Γιάννης Δάρας: Κυρία Μπράουν, ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Να σας το πω έτσι απλά; Σημαίνει ότι η Ελλάδα ανακτά την κυριαρχία παγκόσμια οικονομικά, πέφτει το παγκόσμιο κατεστημένο το καρτέλ των τραπεζιτών, σημαίνει ότι σαν ιδρυτικό μέλος του ΔΝΤ η Ελλάδα και της Παγκόσμιας Τράπεζας πάμε για διαχειριστικό έλεγχο. Καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί;

Δημοσιογράφος: Οπότε λέτε εσείς ότι το θέμα αυτό γίνεται λόγο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

Γιάννης Δάρας: Έτσι. Γιατί αυτό πάνε να κάνουνε οι επικυρίαρχοι. Αν πέσει η Ελλάδα να ξέρετε, έπεσε ο πλανήτης. Γι αυτό και το ευρώ είναι στηριγμένο στην Ελλάδα. Γι αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να φύγουμε από το ευρώ

Δημοσιογράφος: Γι αυτό, και ίσως να μην το έχουν προσέξει πολλοί, το ευρώ γράφει το «Euro» επάνω αλλά έχει και Ελληνικά γραμμένο το «Ευρώ».

Γιάννης Δάρας: Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Έτσι ακριβώς, μην φανταστείτε ότι από αγάπη το κάνανε για εμάς, είναι νομικό το θέμα, θεσμικό και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Εμείς όμως τώρα τι μπορούμε να κάνουμε; Εμείς έχουμε τα πάντα. Πρέπει λοιπόν η κυριαρχία να έρθει στους ιδιοκτήτες πλέον, μόνο έτσι μπορούμε να άρουμε τα μνημόνια.

Δημοσιογράφος: Ο κάθε ακροατής που μας ακούει σου λέει εγώ τι μπορώ να κάνω;

Γιάννης Δάρας: Έτσι ακριβώς, αυτό θα πούμε τώρα. Προσέξτε, ο πλούτος των Ελλήνων είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν μπορεί να κατέβει, γιατί ρωτάνε πολλοί που είναι τα λεφτά; Τα λεφτά είναι από πάνω μας και κρέμονται. Αν κατέβουνε στον μηχανισμό που δεν είναι του Έλληνα και είναι ιδιωτική εταιρία, αμέσως καταλαβαίνετε τι θα γίνει, ότι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Χάθηκε, δεν υπάρχει διαχείριση από τους Έλληνες.

Δημοσιογράφος: Για να ενεργοποιηθεί όλο αυτό τι χρειάζεται;

Γιάννης Δάρας: Χρειάζεται λοιπόν να ανοίξουμε μία καινούρια λεωφόρο βάσει της παγκόσμιας συνθήκης του Ο.Η.Ε. για τους αυτόχθονες λαούς τους ιθαγενείς και να πάμε συντεταγμένα. Τα γραφεία που ανοίγουνε, οι μη κερδοσκοπικές εταιρίες που τα ανοίγουνε οι Έλληνες, όχι ο Αρτέμης Σώρρας, σε όλη την Ελλάδα, είναι ήδη 60 γραφεία. Είναι τα γραφεία με συγκεκριμένο καταστατικό και συγκεκριμένους σκοπούς. Ο κυριότερος σκοπός δημιουργίας των γραφείων είναι η συνένωση όλων των Ελλήνων. Είναι τα γραφεία Ε.ΣΥ. Ελλήνων Συνέλευση. Δεν είναι θέμα κόμματος ή δόγματος. Όλοι κάποτε κάπου ψηφίσαμε, όλοι κάπου πιστεύουμε, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εδώ μαζεύουμε τους ιδιοκτήτες Έλληνες, γιατί γεννηθήκαμε Έλληνες, και πηγαίνουμε συντεταγμένα στην 5η Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων και της Ελλάδας. Και πηγαίνουμε μέσα από τα γραφεία γιατί πρέπει να υπάρχει νομική εκπροσώπηση, δεν μπορώ να πάω εγώ μόνος μου και να το κάνω αυτό, ούτε άλλοι 10-20. Πρέπει λοιπόν να στηθούνε γραφεία σε όλους τους Καποδιστριακούς δήμους ανά την Ελλάδα, με βάση τον Καποδιστριακό καταμερισμό γιατί είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και καλύτερη διαχείριση για την Ελλάδα του αύριο, για την Ελλήνων Πολιτεία που στήνεται.

Δημοσιογράφος: Να ρωτήσω κάτι, πείτε ότι δρομολογείται κάτι τέτοιο, τι θα γίνει με κυβερνήσεις και όλα τα υπόλοιπα;

Γιάννης Δάρας: Από την στιγμή που γίνεται Εθνοσυνέλευση, και θυμηθείτε η Ελβετία μέχρι σήμερα λειτουργεί με Εθνοσυνελεύσεις, έχει το σύνταγμα του Καποδίστρια. Προσέξτε από την στιγμή που γίνεται αυτό έχουμε δικαίωμα να κάνουμε την δική μας τράπεζα την Ελληνική με μετόχους όλους τους Έλληνες, χωρίς η μετοχή να μεταβιβάζεται, γεννήθηκες έχεις την μετοχή σου, πέθανες η μετοχή επιστρέφει στην πολιτεία. Γεννήθηκε το παιδί σου; Κατευθείαν μία μετοχή, μέτοχοι όλοι οι Έλληνες. 600 δισεκατομμύρια μέσα στην τράπεζα αυτή ή τρισεκατομμύρια από τα παγκόσμια κληρονομικά κεφάλαια των Ελλήνων – από εκεί βρήκανε και καλύψανε λοιπόν ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας πριν λίγο καιρό τα 650 εκατομμύρια που μας είπανε ότι βρέθηκε ένας λογαριασμός, από τα αποθεματικά των Ελλήνων στο ΔΝΤ !!! Το ΔΝΤ είναι ο διαχειριστής των λογαριασμών, ιδιοκτήτης είναι ο Έλληνας και το κάθε κράτος.

Δημοσιογράφος: Μα έχουμε και αντιπρόσωπο στο ΔΝΤ.

Γιάννης Δάρας: Είμαστε ιδρυτικά μέλη. Από το 1944 είμαστε ιδρυτικά μέλη και έχουνε μπει τώρα 196 χώρες.

Άρα λοιπόν με το που κάνουμε Εθνοσυνέλευση αμέσως θα δείτε ότι θα έχουνε φύγει με το που θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Και να σας πω και κάτι ακόμα, το καταστατικό είναι πολύ συγκεκριμένο, αν αύριο δώσουμε εμείς οι Έλληνες να δημιουργηθεί Ελληνικός φορέας του Έθνους, προσέξτε τι σας λέω Ελληνικός φορέας του Έθνους, αμέσως το καταστατικό έτοιμο κατατίθεται και ενεργοποιείται. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι είμαστε νομικά μη αντιμετωπίσιμοι. Ότι αναγνωριζόμαστε από όλα τα δικαστήρια και την παγκόσμια σκηνή και στην Ελλάδα και αν οι κύριοι πάνε σε εκλογές παίρνουμε μέρος ως φορέας του έθνους. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Και θυμηθείτε, ποτέ δεν θα πάνε σε εκλογές. Γιατί ξέρουνε ότι ερχόμαστε εμείς οι Έλληνες από πίσω. Θα δείτε ότι θα πάνε σε Οικουμενική. Εμείς τους προκαλούμε.

Δημοσιογράφος: Επειδή τις Οικουμενικές τις έχουμε δει και τις δοτές κυβερνήσεις, δεν είναι πιο καλό να πηγαίνει ο άλλος σε εκλογές και να ψηφίζει αυτόν που θέλει;

Γιάννης Δάρας: Κοιτάξτε το καλύτερο θα ήταν κάτι πιο συγκεκριμένο που έχουν δικαίωμα να το κάνουνε και οι Δήμοι αλλά και ο μηχανισμός-διαχειριστής-κράτος-κυβέρνηση. Δηλαδή τι θα μπορούσανε να κάνουνε; Ζητήσανε από τον Έλληνα να κάνει δημοψήφισμα, σωστά; Δημοψήφισμα για πιο πράγμα του είπανε; Τελικά άλλα του είπανε και άλλο ήτανε το δημοψήφισμα.

Δημοσιογράφος: Εγώ είπα, έπρεπε να πούνε «Ευρώπη ή εκτός» ένα από τα δύο.

Γιάννης Δάρας: Όχι, έπρεπε να πούνε κάτι άλλο, γιατί τώρα κοιτάξτε μας ρωτήσανε για τα τελευταία μέτρα, δηλαδή να επικυρώσουμε τα προηγούμενα τρία μνημόνια και να πάμε στο τέταρτο. Μα με ρωτάνε αν θέλω η αλυσίδα μου να είναι πέντε μέτρα ή τρία μέτρα; Γιατί δεν με ρωτήσατε κύριοι από το 2010 πριν μπείτε στην παράδοση της χώρας παρανόμως αν εγώ θέλω, με δημοψήφισμα, να παραδώσω την κυριαρχία; Το ξεκίνησε ο Παπανδρέου χωρίς δημοψήφισμα και οι υπόλοιποι συνεχίζουνε αυτή την φαρσοκωμωδία. Αλλά προσέξτε, πάλι δεν ήταν σωστό να μας ρωτήσει αν θέλαμε να κάνουμε δημοψήφισμα για την κυριαρχία, διότι ξέρετε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να παραιτηθούμε από την εθνική μας κυριαρχία; Και από εκεί πηγάζει η υποχρέωση να πάμε στρατό; Από πηγάζει και η υποχρέωση να πληρώνουμε φόρους; Άρα θα μπορούσα να παραδώσω κυριαρχία στο κράτος, εθνική την δική μου, του κυρίαρχου και να τους πω κύριοι παραδίδω την κυριαρχία μου άρα δεν πληρώνω φόρους. Δεν γίνεται αυτό, είναι γενετήσια υποχρέωση, είναι το παγκόσμιο δίκαιο του πλανήτη, των εθνών και δεν μπορεί να αλλάξει.

Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της συνέλευσης;

Γιάννης Δάρας: Κατ΄αρχήν είναι το στήσιμο του μηχανισμού σε όλους τους δήμους. Η Νάξος είναι πολύ ζωτικής σημασίας νησί, είναι κέντρο. Εκεί πέρα οπωσδήποτε πρέπει να στηθεί το γραφείο Ε.ΣΥ. που θα το ανοίξουν οι Έλληνες. Γιατί; Για να έχουμε τον μηχανισμό που θα πατήσει αύριο το πρωί όλο αυτό το χρηματοοικονομικό δεδομένο που έχουμε, ο πλούτος μας και να τρέξει μέσα από εκεί και βέβαια να έχουμε και τον μηχανισμό με τον οποίο θα πάμε συντεταγμένα σε Εθνοσυνέλευση.

Δημοσιογράφος: Λοιπόν εγώ θα προτείνω, επειδή έχω το τηλέφωνό σας, επειδή κάποιοι μπορεί να ενδιαφερθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας για το στήσιμο του μηχανισμού αυτού της Ελλήνων Συνέλευσις και στην Νάξο.

Γιάννης Δάρας: Κυρία Μπράουν θα κατέβω σύντομα στο νησί και θα χαρώ να δω αρκετούς ανθρώπους, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ρωτήσουνε ότι θέλουνε, να πάρουνε τα χαρτιά στα χέρια τους, μιλάμε για επίσημα χαρτιά.

Δημοσιογράφος: Ναι βλέπω ότι έχετε και στοιχεία και χαρτιά και αναφέρεστε και σε ΦΕΚ και όλα.

Γιάννης Δάρας: Κατ΄ αρχήν έχουμε στα χέρια μας το μυστικό των μυστικών. Αυτό που δεν μπορεί κανείς να σταθεί μπροστά του, ξέρετε ποιοι είναι αυτό; Είναι ο παγκόσμιος ισολογισμός που υπογράφεται με ψήφισμα μέσα στην Βουλή τον Φλεβάρη. Έχουμε του 2007, του 2010, του 2011, του 2012 όλους. Με υπογραφές αξιωματούχων, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργού Οικονομικών, 20 πίσω δικαστών του δικαστηρίου της Χάγης, με τους λογαριασμούς που υπογράφονται μέσα στην Ελλάδα των Ελλήνων. Και δεν μιλάει κανένας. Εκεί λοιπόν ακουμπάνε εγγυήσεις οι τραπεζίτες δανειστές με τα ομόλογά τους που εγγυάται πάλι ο Έλληνας με περιουσιακό στοιχείο Ελληνικό, ακουμπάνε σε λογαριασμούς και ρευστοποιούνται τα ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί λοιπόν είναι τα 600 δις ο λογαριασμός, εκεί είναι τα παγκόσμια ταμεία και περιμένουνε τον Γιάννη τον Στουρνάρα και διαχειριστές-κυβέρνηση να πάνε να ρευστοποιήσουνε για τους Έλληνες τους λογαριασμούς. Και τους έχουμε πει επανειλημμένα, αύριο το πρωί όλοι θα λογοδοτήσουνε, η δικαιοσύνη γνωρίζει, ο Άρειος Πάγος σύσσωμος γνωρίζει, γνωρίζουν οι πάντες. Πολλοί Έλληνες είναι κλειδωμένοι και στριμωγμένοι χωρίς να μπορούν να κουνηθούνε μέσα στους μηχανισμούς. Πρέπει εμείς συντεταγμένα να πάμε στην μεγαλύτερη θεσμική μας διαδικασία ως έθνος, στην Συνέλευση.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Αλεξάνδρα Τσίκου

ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

»SORRASFM» ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM ( 17/7/2899 )

Αφήστε μια απάντηση