ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ ;

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

11401053_10205574532756245_5019776206314080629_nΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ;

Γράφει ο Vasilis Theodoropoulos

ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ , ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΡΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ « ΙΛΙΟΝ», ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ.

ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΪΩΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.!!!! «Και ο ἔρωτας (αρχ. ἔρως, ἔρωτος) που παράγεται από το πολύχρηστο στην αρχαία ρήμα ἔραμαι «ερωτεύομαι, αγαπώ με πάθος» (που έδωσε και τα ἐραστής, ἐράσμιος, ἀνέραστος, Ἐρατώ) μάς είναι ετυμολογικά επίσης άγνωστος. Τόσο που ο ετυμολόγος Beekes διερωτάται μήπως το ἔραμαι είναι προελληνική λέξη !»ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ .!!!!

ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ……… ΔΥΟ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΘΥΜΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΞΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ BEEKES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.!!!!!! ΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο ΘΕΙΟΣ ΗΣΙΟΔΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΩΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΟ ΔΥΝΑΜΗ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ, Η ΓΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΈΡΕΒΟΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΔΛΔ. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ , ΤΑ ΟΡΗ , Ο ΠΟΝΤΟΣ ΔΗΛ. ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, « Η ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΝΗ» Η ΥΛΗ.

Ο ΈΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΡΑ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η ΛΕΞΙΣ ΕΡΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡ ΤΗΣ ΕΡΩΗΣ. ΕΡΩΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ , ΡΟΗ.

Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΡΟΗ ΕΝΩΝΕΙ, ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΡΑΤΥΛΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΣΡΟΗ ΕΞΩΘΕΝ, ΟΧΙ ΟΙΚΕΙΑ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ. «…ΕΡΩΣ ΔΕ, ΟΤΙ ΕΣΡΕΙ (=ΕΙΣΡΕΕΙ) ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΟΙΚΕΙΑ ΕΣΤΙΝ Η ΡΟΗ ΑΥΤΗ ΤΩ ΕΧΟΝΤΙ, ΑΛΛ’ ΕΠΕΙΣΑΚΤΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΣΡΕΙΝ, «ΕΣΡΟΣ” ΤΟ ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΚΑΛΕΙΤΟ, ΝΥΝ ΔΕ ΕΡΩΣ ΚΕΚΛΗΤΑΙ…».

Ό ΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΣ»: Ο ΠΡΟΚΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ: «ΔΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΡΜΟΣΤΑΙ ΑΛΛΗΛΟΙΣ, ΩΣ ΕΝ ΕΡΩΤΙ ΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΟΝΤΑ». ΔΗΛΑΔΗ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΜΟΣΘΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝ ΕΡΩΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ…

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: «ΟΣΤΙΣ ΔΕ ΤΟΝ ΈΡΩΤΑ ΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΘΕΟΝ ΜΕΓΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ, ΣΚΑΙΟΣ ΕΣΤΙ Η ΑΠΕΙΡΟΣ, ΜΗΠΟΤΕ ΓΝΩΣ “ΘΕΩΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ”». (ΕΥΡΙΠ. ΆΠΟΣΠ. ΤΡΑΓ. «ΑΥΓΗ») ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: «ΌΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΘΕΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΜΕΣ’ Σ’ ΟΛΑ ΚΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΑΡΡΕΙ, ΕΙΤ’ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤ΄ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΔΩΡΟ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΔΟΘΗ.

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ: ΈΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ, ΈΡΩΣ, ΟΣ ΕΝ ΚΤΗΜΑΣΙ ΠΙΠΤΕΙΣ, ΟΣ ΕΝ ΜΑΛΑΚΑΙΣ ΠΑΡΕΙΑΙΣ ΝΕΑΝΙΔΟΣ ΕΝΝΥΧΕΥΕΙΣ, ΦΟΙΤΑΣ Δ” ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟΣ ΕΝ Τ” ΑΓΡΟΝΟΜΟΙΣ ΑΥΛΑΙΣ· ΚΑΙ Σ” ΟΥΤ” ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΦΥΞΙΜΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΟΥΘ” ΑΜΕΡΙΩΝ ΣΕ Γ” ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ο Δ” ΕΧΩΝ ΜΕΜΗΝΕΝ. ΑΠΟΔΟΣΗ ΈΡΩΤΑ, ΑΝΙΚΗΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΈΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ, ΠΟΥ ΣΤ’ ΑΠΑΛΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΝΥΧΤΕΡΕΥΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΑΣ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΩΜΑΧΩΝ ΤΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΟΥ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΜΗΔΕ ΘΝΗΤΟΣ ΜΗΔΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΦΩΛΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΖΕΙΣ.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΟΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ. Ο ΘΕΪΚΟΣ ΓΟΝΟΣ ( ΑΝΤΙΓΟΝΗ ) ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΑΙΜΟΝΑΣ) ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΛΟΓΩ ΕΡΩΤΑ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΟΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΦΥΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΟΔΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΩΣ Η ΕΛΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΟΠΟΥ Η ΣΑΡΚΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ. Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΙΜΟΝΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ( ΕΙΧΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ) Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΑΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΕΤΟΥΣ ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΡΑΣΤΕΣ. Ο ΟΡΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΑΠΕΔΙΔΕΤΟ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΓΙΑ ΣΑΡΚΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΒΔΟΜΗΣ ΤΕΧΝΗΣ».

Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ “ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” \ II, 13: «Ο ΔΕ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΓΝΟΥΣ, ΕΙ ΜΕΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΣ ΩΝ ΟΙΟΝ ΔΕΙ ΑΓΑΣΘΕΙΣ ΨΥΧΗΝ ΠΑΙΔΟΣ ΠΕΙΡΩΤΟ ΑΜΕΜΠΤΟΝ ΦΙΛΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΣΘΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΝΑΙ. ΕΠΗΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΤΑΥΤΗΝ Ε-ΝΟΜΙΖΕΝ. ΕΙ ΔΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΡΕΓΟΜΕΝΟΣ ΦΑ-ΝΕΙΗ, ΑΙΣΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΤΟ ΘΕΙΣ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΕΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙ ΜΗΔΕΝ ΗΤΤΟΝ ΕΡΑΣΤΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΧΕΣΘΑΙ Η ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΩΝ Η ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΑΠΕΧΟΝΤΑΙ».

ΔΗΛΑΔΗ: «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΜΕΜΠΤΟ ΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟ, ΘΕΣΠΙΣΕ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ «ΕΡΑΣΤΕΣ» (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ».

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΠΟΝΗ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΈΣ….. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ: «ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ»

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΥΜΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ:

«ΚΙΚΛΗΣΚΩ ΜΕΓΑΝ, ΑΓΝΟΝ, ΕΡΑΣΜΙΟΝ, ΗΔΥΝ ΕΡΩΤΑ, ΤΟΞΑΛΚΗ, ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, ΠΥΡΙΔΡΟΜΟΝ, ΕΥΔΡΟΜΟΝ ΟΡΜΗΙ, ΣΥΜΠΑΙΖΟΝΤΑ ΘΕΟΙΣ ΗΔΕ ΘΝΗΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ, ΕΥΠΑΛΑΜΟΝ, ΔΙΦΥΗ, ΠΑΝΤΩΝ ΚΛΗΙΔΑΣ ΕΧΟΝΤΑ, ΑἰΘΕΡΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ, ΠΟΝΤΟΥ, ΧΘΟΝΟΣ, ΗΔ᾽ ΟΣΑ ΘΝΗΤΟῖΣ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΓΕΝΕΘΛΑ ΘΕΑ ΒΟΣΚΕΙ ΧΛΟΟΚΑΡΠΟΣ, ΗΔ᾽ ΟΣΑ ΤΑΡΤΑΡΟΣ ΕΥΡΥΣ ἔΧΕΙ ΠΟΝΤΟΣ• Θ ΑΛΙΔΟΥΠΟΣ• ΜΟΥΝΟΣ ΓΑΡ ΤΟΥΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΙΗΚΑ ΚΡΑΤΥΝΕΙΣ. ΑΛΛΑ, ΜΑΚΑΡ, ΚΑΘΑΡΑΙΣ ΓΝΩΜΑΙΣ ΜΥΣΤΑΙΣΙ ΣΥΝΕΡΧΟΥ, ΦΑΥΛΟΥΣ Δ᾽ ΕΚΤΟΠΙΟΥΣ Θ᾽ ΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΤΩΝΔ᾽ ΑΠΟΠΕΜΠΕ».

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΝ, ΤΟΝ ΑΓΝΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΘΗΤΟΝ, ΤΟΝ ΓΛΥΚΥΝ ΕΡΩΤΑ, ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΝ ΤΟΞΟΤΗΝ ΤΟΝ ΠΤΕΡΩΤΟΝ ΠΟΥ ΦΛΟΓΙΖΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΝ ΤΑΧΥΝ ΚΑΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟΝ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΝ ΜΕ ΤΑΣ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ, ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΡΕΦΕΙ Η ΘΕΑ, ΠΑΡΑΓΟΥΣΑ ΧΛΩΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΥΡΥΣ ΤΑΡΤΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟΝ (ΕΙΣΑΙ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ) ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ω ΜΑΚΑΡΙΕ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΣ ΟΡΜΕΣ.

……………………………………………

Αφήστε μια απάντηση