Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει την Ευρώπη να αλλάξει τους κανόνες για τα φυτοφάρμακα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

pesticide

Υπάρχει μια σημαντική συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει δραματικά το πώς τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται σε 400 εκατομμύρια στρέμματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι οι ενδοκρινικοί διαταράκτες , μια ευρεία κατηγορία των χημικών γνωστά για την ικανότητά τους να παρεμβαίνουν στις φυσικές ορμόνες.

Οι Ενδοκρινικοί διαταράκτες έχουν συνδεθεί με μια σειρά από διαταραχές της υγείας που περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την συμπεριφορά και τα προβλήματα μάθησης, καθώς και σε διαταραχές της αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της στειρότητας.

Αυτές οι χημικές ουσίες βρίσκονται σε πολλά πλαστικά και αμέτρητα καταναλωτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, και τα οικοδομικά υλικά.

Περιλαμβάνουν δισφαινόλη-Α (BPA), ορισμένοι φθαλικοί εστέρες , και πολλά επιβραδυντικά φλόγας. Το δραστικό συστατικό σε μερικά από τα φυτοφάρμακα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σε όλη το αμερικανικό τοπίο αγροκτήματος, όπως ατραζίνη, 2,4-D, και τα οργανοφωσφορικά, είναι επίσης ευρέως πιστεύεται ότι εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

συνέχεια στην πηγή…

Αφήστε μια απάντηση