Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα βοηθήσει άμεσα την Αθήνα,… αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να βοηθήσει με την αγορά ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων…

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΝΕΙΡΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΝΥΚΤΟΣ…russia-greece-putin-tsipras.si

Greece hasn’t applied for economic help from Russia – Putin

Η Αθήνα δεν έχει ζητήσει επισήμως τη Μόσχα οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους της, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την Τετάρτη.

“Η ελληνική πλευρά δεν επικοινώνησε μαζί μας με τυχόν αιτήματα για βοήθεια”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα με το βάρος του χρέους της.

Η Ρωσία δεν θα βοηθήσει άμεσα την Αθήνα για την αποπληρωμή € 316 δισεκατομμυρίων του χρέους της, αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να βοηθήσει με την αγορά ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων στις πωλήσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ή σε άλλα επενδυτικά σχέδια, όπως τουρκική Stream, δήλωσε ο Πούτιν.

ΠΟΥΤΙΝ ΤΣΙΠΡΑΣΥπήρξαν εικασίες ότι ο Τσίπρας, ο οποίος ταξίδεψε στη Μόσχα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την δόση $ 500 εκατομμυρίων προς το ΔΝΤ, θα ζητήσει από τη Ρωσία οικονομική βοήθεια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov ήταν ο πρώτος Ρώσος αξιωματούχος που είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν ζητηθεί. Έκανε το σχόλιο αμέσως μετά τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση της λήξης της λιτότητας και για καλύτερες συνθήκες για το χρέος της ΕΕ. http://rt.com/business/247921-russia-greece-putin-tsipras/

Αφήστε μια απάντηση