Επιστήμονας διαβεβαιώνει πως το ζιζανιοκτόνο της Μονσάντο είναι «να το πιεις στο ποτήρι», αλλά αρνείται να πιει

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑ
O Πάτρικ Μουρ, υποστηρίζει πως το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτ που χρησιμοποιεί η Μοσάντο είναι εντελώς ακίνδυνο, παρότι έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η δεύτερη πιο καρκινογόνα ουσία…

Το βίντεο αυτό του γαλλικού καναλιού canal + κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.

 

 

Ο Γάλλος δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν επιστήμονα, τον Πάτρικ Μουρ, που υποστηρίζει πως το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτ που χρησιμοποιεί η Μοσάντο είναι εντελώς ακίνδυνο, παρότι έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η δεύτερη πιο καρκινογόνα ουσία.
Ο Μουρ υποστηρίζει πως ο ΠΟΕ έχει άδικο και πως ακόμα κι αν πιει κανείς ένα ολόκληρο ποτήρι νερό με γλυφοσάτ, δεν θα πάθει τίποτα. Ο δημοσιογράφος προσφέρεται να του δώσει ένα ποτήρι με γλυφοσάτ, να το πιει και να δείξει σε όλους πόσο ακίνδυνο είναι. Ο διάλογος εξελίσσεται ως εξής:

Μουρ: Δεν πιστεύω ότι το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτ, έχει αυξήσει τους καρκίνους στην Αργεντινή. Μπορείτε να πιείτε ολόκληρο ποτήρι νερό και να μην πάθετε τίποτα.

Δημοσιογράφος: Εσείς θα θέλατε να πιείτε;

Μουρ: Μετά χαράς… Εντάξει όχι, αλλά ξέρω πως δεν θα με πειράξει

Δημοσιογράφος: Αν θέλετε πάντως έχω

Μουρ: Όχι δεν είμαι ηλίθιος. Όμως δεν είναι επικίνδυνο. Προσπαθούν να αυτοκτονήσουν με γλυφοσάτ και δεν τα καταφέρνουν

Δημοσιογράφος: Ας πούμε την αλήθεια

Μουρ: Δεν είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους.

Δημοσιογράφος: Είστε έτοιμος λοιπόν να πιείτε ένα ποτήρι γλυφοσάτ

Μουρ: Ε όχι, δεν είμαι ηλίθιος.

Η συνέντευξη διακόπτεται άδοξα, με τον επιστήμονα Πάτρικ Μουρ να φεύγει νευριασμένος, βρίζοντας τον δημοσιογράφο. Ο Μουρ κατηγορήθηκε ότι πληρώνεται από την Μοσάντο, όμως και ο ίδιος και η εταιρεία το διαψεύδουν.
Πηγή…

Αφήστε μια απάντηση