Υφυπουργός Άμυνας Ρωσίας: «Η Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ» «Απλά τρομάζετε τους εαυτούς σας.»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

7antonovΗ Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, αλλά στην πραγματικότητα ευνοεί την ανάπτυξη της συνεργασίας με τη συμμαχία, είπε ο  Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ σε εκπροσώπους από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

 «Θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους ομολόγους μου από τις χώρες του ΝΑΤΟ και να τους ζητήσω να μεταφέρουν τις εξής λέξεις μου στις πρωτεύουσές τους: εμείς δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση με τη συμμαχία, και ευνοούμε την ανάπτυξη της συνεργασίας», είπε ο Αντόνοφ σε συνέντευξη Τύπου για εκπροσώπους των ξένων υπουργείων Άμυνας συνοψίζοντας τα αποτελέσματα μιας σημαντικής επιθεώρησης ετοιμότητας μάχης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ διεξάγουν ασκήσεις. Τα αεροπλάνα σας πετούν δίπλα στα ρωσικά σύνορα, και τα πλοία σας έχουν έρθει πολύ κοντά σε ακτές της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.

«Εμείς δεν παθαίνουμε υστερία με τις ασκήσεις σας. Δεν σας λέμε ότι θα πάτε σε πόλεμο με εμάς αύριο. Εμείς συμπεριφερόμαστε ήρεμα σε σχέση με τις ασκήσεις σας. Γιατί, λοιπόν, οποιαδήποτε επιθεώρηση και οποιεσδήποτε ασκήσεις που διεξάγονται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να προκαλούν ένα  ξέσπασμα πολέμου πληροφοριών», ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ.

Παράλληλα ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να τρομάζουν τους εαυτούς τους με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και τις ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Απλά τρομάζετε τους εαυτούς σας. Σας λέω με κάθε ευθύνη σήμερα ότι δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν. Εμείς απλά δεν το χρειαζόμαστε», κατέληξε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.

http://gr.rbth.com/news/2015/03/22/i_rosia_den_epidiokei_tin_antiparathesi_me_to_nato_36095.html

Αφήστε μια απάντηση