Η Ρωσία απειλεί τη Δανία με πυρηνικό πόλεμο

ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΟΣ

Με ευθεία απειλή, για θερμό επεισόδιο αντιμετωπίζει η Ρωσία το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Δανία στην αμυντική πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρέσβης στη Δανία Mikhail Vanin μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, είπε πως η Ρωσία θα πλήξει με πυρηνικά όπλα τα δανέζικα πολεμικά πλοία εάν αυτή γίνει μέλος της νατοϊκής αμυντικής ασπίδας

Η Ρωσία είπε θα εκλάβει μία τέτοια κίνηση ως εχθρική απέναντί της και η Δανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες, γιατί όπως φαίνεται δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. “Τα δανέζικα πολεμικά πλοία” τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, “θα γίνουν στόχοι για τους ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους και οι σχέσεις των δύο χωρών θα πληγούν ανεπανόρθωτα”. 

Από την πλευρά της Δανίας, ο υπουργός Εξωτερικών  Martin Lidegaard  απαντώντας στο Ρώσο πρέσβη, ανέφερε ότι αυτή η δήλωση είναι μη αποδεκτή κι ότι η Ρωσία ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η νατοϊκή πυραυλική ασπίδα έχει αμυντικό προσανατολισμό και όχι επιθετικό. “Διαφωνούμε με πάρα πολλά θέματα με τη Ρωσία” είπε, “αλλά είναι πολύ σημαντικό να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει σύνεση και από τις δύο πλευρές”. 

Πηγή…

Αφήστε μια απάντηση