Ιράκ: Isis με βαριοπούλες “γράφουν” την ιστορία των Ασσυρίων στο μουσείο Μοσούλης [VIDEO]

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

TO … UN … TO … UNESCO … CULTURES TO PEOPLE … 

Screenshot-22Iraq: Isis take sledgehammers to priceless Assyrian artefacts at Mosul museum [VIDEO]

Το Ισλαμικό Κράτος (Isis) έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο…

…που δείχνει μαχητές που καταστρέφουν αρχαία αντικείμενα σε μουσείο της Μοσούλης με βαριοπούλα και αξίνες.
ΕΙΝΑΙ μαχητές έχουν δει αποκαλυπτήρια παλιά αγάλματα στο μουσείο Ninawa που χρονολογείται από την ασσυριακή αυτοκρατορία και, στη συνέχεια, σύροντας τα κάτω στο έδαφος, όταν βρίσκονται σε κομμάτια.

Στη συνέχεια, απεικονίζονται χτυπάει 3.000-year-old γλυπτά με σφυριά μέχρι να κλονιστεί συθέμελα. Δεκάδες μαχητές δει χρησιμοποιώντας σκάλες, σφυριά και ασκήσεις για να καταστραφεί κάθε άγαλμα στο μουσείο, συμπεριλαμβανομένου ενός φτερωτό ταύρο-Ασσυρίων προστατευτική θεότητα που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.χ.χ.

Screenshot-12

“Αυτά τα ερείπια που βρίσκονται πίσω από μένα, είναι είδωλα και αγάλματα που οι άνθρωποι στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν για να λατρεύουν αντί του Αλλάχ,” ένας γενειοφόρος ΕΙΝΑΙ μαχητική αφηγείται την κάμερα, με την τεράστια, μερική κατεδάφιση φτερωτός ταύρος στο παρασκήνιο.

«Οι λεγόμενες Ασσυρίων και Akkadians και άλλοι φαινόταν να θεών για τον πόλεμο, τη γεωργία και τη βροχή στους οποίους πρόσφεραν θυσίες», πρόσθεσε, με αναφορά στους αρχαίους πολιτισμούς που έζησαν στη Μεσοποταμία για περισσότερα από 5.000 χρόνια, σε αυτό που είναι τώρα το Ιράκ, ανατολική Συρία και τη νότια Τουρκία.

“Ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβασαν τα είδωλα με τα γυμνά χέρια του, όταν πήγε στην Μέκκα. Είχαμε εντολή να με προφήτης μας να πάρει κάτω από τα είδωλα και να τα καταστρέψει, και οι σύντροφοι του προφήτη έκανε αυτό μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, όταν κατέκτησαν χώρες.”isis-destroys-mosul-artifacts

“Όταν ο Θεός μας διατάζει να αφαιρέσει και να τους καταστρέψουν, γίνεται εύκολο για μας και δεν μας νοιάζει ακόμα κι αν κοστίσει εκατομμύρια δολάρια», συνεχίζει.

Ένας καθηγητής στο Κολέγιο Αρχαιολογία στη Μοσούλη επιβεβαίωσε στο AP ότι οι δύο περιοχές φαίνεται στο βίντεο είναι το μουσείο της πόλης και μια περιοχή που είναι γνωστή ως Nirgal Πύλη, μια από τις πολλές πύλες της αρχαίας πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων Νινευή.

«Είμαι εντελώς σοκαρισμένος,” Αμίρ αλ-Jumaili είπε στο AP. «Είναι μια καταστροφή. Με την καταστροφή των αντικειμένων αυτών, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό της Μοσούλης.”

Το βίντεο, με ημερομηνία Φεβρουάριο 2015 από τη Μοσούλη και δημοσιεύτηκε σε ένα λογαριασμό Twitter χρησιμοποιείται από ΚτΠ, έρχεται μετά Μοσούλης διευθυντής δημόσιας βιβλιοθήκης Ghanim αλ-Ta’an είπε η δημοσιονομική Times η οποία είναι μέλη έκαψαν τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης, που στεγάζεται πάνω από 8.000 σπάνια παλιά βιβλία και χειρόγραφα.

“IS μαχητές βομβάρδισαν τη Μοσούλη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών», είπε.

Ένας καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης είπε AP ότι οι ισλαμιστές άρχισαν να καταστρέφουν τη βιβλιοθήκη νωρίτερα αυτό το μήνα. Μια άλλη έκθεση αναφέρει ότι 2.000 βιβλία παρατηρήθηκαν φορτωθούν σε κομμάτια pickup.Screenshot-11

Μοσούλη βρίσκεται στο κέντρο των 1.791 εγγεγραμμένοι αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων τέσσερις πρωτεύουσες της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων – Νινευή, Kalhu, Sur Sharrukin και Ashur.

Screenshot-33

isis-destroys-mosul-artifacts

………………………………………………….

23 Αυγούστου 2011 Στο Μουσείο Βαγδάτης κατέστρεψαν χιλιάδες ελληνικά χειρόγραφα!

01 Νοεμβρίου 2011 Ο θησαυρός της Βεγγάζης από την εποχή του Μ.Αλεξάνδρου, εξαφανίστηκε!

Ποιοί μπορεί να είναι αυτοί που εισήλθαν στο αρχαιολογικό μουσείο του Καίρου;

Οι Αμερικάνοι καταστρέφουν την Αρχαία Βαβυλώνα! Και όχι μόνο! Γιατί;…

 

Αφήστε μια απάντηση