Βαρουφ άκης: Δεν θα σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χωρίς κατηγορία

Ανδρέας Τουρναβίτης ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΖΑΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΖΑΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΑΒΑΤΩΝ, (ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1981 ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΖΙΒΑΝΓΚΟ), ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΙΩΝ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, (ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΣΑΝ ΚΟΜΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΝΑΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΜΥΤΟΓΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ!), ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ:

1) “ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΧΩΡΑ ΖΗΤΕΙ ΧΩΡΟ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΣ“.
ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ“, ΑΛΛΑ “ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΞΕΤΙΝΑΓΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΣΑ Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ“!

2) “ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΠΑΦΕΣ“!

3) “ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ“, (ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΗΛΑΔΗ).

Η ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ“, ΤΩΝ “ΨΙΘΥΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ“:

ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: “ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ“ (!!!)
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: “ΟΥΑΟΥ“(!!!)

………………………………………………

Βαρουφάκης: Δεν θα σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα

1609153

Τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα» παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι «η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες». Ο ίδιος αναφέρει ότι η 28η Φεβρουαρίου «είναι μία αυθαίρετη προθεσμία, προϊόν πολιτικής συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης με τους εταίρους».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών µε τους εταίρους θα υπάρξει συνάντηση και µε τον Γερµανό οµόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιµπλε.
Επισηµαίνει, παράλληλα, ότι οι ελληνικές προτάσεις για το χρέος έχουν µικρότερο κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούµενους σε σύγκριση µε εκείνες των δανειστών, και δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και θα παραµείνουν ανέπαφες ορισµένες συµφωνίες που έχουν ήδη γίνει µε ιδιώτες επενδυτές.

«∆εν υπάρχει θέµα να σκίσουµε το προηγούµενο Πρόγραµµα, δεν υπάρχει θέµα να κάνουµε αίτηση επέκτασης του προηγούµενου Προγράµµατος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφηµισµούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι μια “γέφυρα” μεταξύ του παλαιού προγράμματος, το οποίο εμείς απορρίπτουμε, και της νέας συμφωνίας η οποία θα προκύψει μετά από τη διαπραγμάτευσή μας».

Αυτό που ουσιαστικά ζητάμε, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, είναι «ένας δημοσιονομικός χώρος», κάποιες ανάσες, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτού του χώρου και του χρόνου να μπορούμε να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να έρθουμε στη νέα συμφωνία, η οποία ουσιαστικά θα τερματίσει το ελληνικό πρόβλημα και θα καταστήσει την ελληνική κοινωνική οικονομία βιώσιμη»

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα πάρουμε τη δόση, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει: «Ούτε θα πάρουμε τη δόση. Διότι αλλιώς αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη συνέχιση του προγράμματος. Επειδή συχνά λέγεται ότι υπάρχει μια προθεσμία, η 28η Φεβρουαρίου, εμείς θεωρούμε ότι αυτή είναι μια αυθαίρετη προθεσμία, είναι προϊόν πολιτικής συμφωνίας της προηγούμενης κυβέρνησης με τους εταίρους. Εκεί που πραγματικά υπάρχει ζήτημα είναι τον Ιούνιο-Ιούλιο, όταν ωριμάζουν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ. Έως τότε και εμείς θέλουμε να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση, η διαβούλευση και να έχει επέλθει η νέα συμφωνία, ώστε μετά από κει να πορευτούμε σωστά».

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει στόχο να παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η εκπόνηση του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (…). Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το κράτος έχει συνέχεια. Ότι οι δεσμεύσεις μας σε επενδυτές, οι οποίοι έχουν επενδύσει στον παραγωγικό ιστό της χώρας, θα παραμείνουν ανέπαφες». http://www.zougla.gr/politiki/article/varoufakis-den-8a-skisoume-to-proigoumeno-programa

Αφήστε μια απάντηση