Αρχ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ: Εάν προσέλθεις στην κάλπη Έλληνα! Θα αντικρύσεις και πάλι τους εξουσιαστές σου, οι οποίοι είναι κάτω και από αυτήν την περιφρόνηση!

ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΥΡΟΣΕπιστολή τρίτη
Η ζωή δεν μετριέται με τον χρόνον, αλλά με το έργον.
Εάν κατά τον βίον δεν προσφέρεις τον εαυτόν σου, δεν έχεις βίον.
Αλέξανδρος Σταματίου

Ας παρατηρήσει καλά ο ψηφοφόρος της έννοιες του Δικαίου, που σφάζεται στα γόνατα με τις αποφυλακίσεις εγκληματιών από το παράθυρο που λέγεται αλλιώς και ”βούλεμα”, και έχει βέβαια λόγους η εκπαραθύρωση αυτή! Και τότε σίγουρα θα βροντοφωνάξει η ανθρώπινη συνείδηση προς τους δυνάστες του, και προς κάθε εκκολαπτόμενον δυνάστη, αυτά τα γνωστά.

”Μια και νομίσατε πως γνώρισε το βόδι τον κύριόν του, και ο γάϊδαρος του αφεντικού του την ποτίστρα, σας απαντάμε πως θα πάψει να υπάρχει το κράτος της αριστοκρατικής σας ράτσας, το κράτος των σκύλων υψηλής ποιότητος”.

Η ταυτότητά σας την οποίαν μερικοί ασυνείδητοι βολεψάκηδες επικροτούν, και την οποίαν είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίζω, είναι η φαυλοκρατία, η πορνοκρατία, εκφράσεις της πολιτικής σας ζωής, υποστηριζόμενες από τα αξιοθρήνητα χρεωκοπημένα κανάλια, Μ.Μ.Ε.
Τηλεοπτικοί σταθμοί, που το προσκήνιο διακατέχεται από τον φόβο του παρασκηνίου της μαντάμ Σατώ και Πομπαντούρ, με υπόμνηση την αποβολήν του ήθους και του ύφους, παρουσιάζουν το επισφράγισμα του παρόντος σκοταδισμού,
και που ταυτίζεται με τη σιγουριά του πλουμιστού καναπέ.
΄Ετσι θα έλθουν πάλι τα τριβόλια ως μυρίπνοα άνθη να σκοτεινιάσουν έναν ουρανό, που κάποτε δεν τολμούσαν να κοιτάξουν.

Εάν προσέλθεις στην κάλπη Έλληνα!
Θα αντικρύσεις και πάλι τους εξουσιαστές σου, οι οποίοι είναι κάτω και από αυτήν την περιφρόνηση!

Θυμίσου ότι είναι αυτοί που σέρνουν στην πλάτη τους τη μουτζαλιά, και τη λίγδα, και σήμερα αλλάζουν επιπλώσεις για να παρουσιάσουν την βακέττα, σαν μοστραδόρικο λουστρίνι.
Κρυφές συναντήσεις και συμφωνίες ”εντίμων κυρίων”, για να γραπώσουν ότι σου απέμεινε! Έτσι λοιπόν ο ένας παρουσιάζεται στην εορτή των Θεοφανείων, ντρεπόμενος και αυτός ακόμη ο διάβολος, ενώ ο άλλος από ιερό χώρο δηλώνει ότι θα μας κάνει τη χάρη, να αφήσει τις εικόνες στις θέσεις τους!

Θα καθαγιάσεις με την ψήφον σου έναν βούρκο, του οποίου οι αναθυμιάσεις είναι απλησίαστες; Εν τούτοις πρέπει να γνωρίζεις ότι στις ακαθαρσίες, στη βρωμιά, δεν μετράει ο αγιασμός!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η βρωμιά θα είναι πάντα βρωμιά, και αργότερα αυτή εσένα θα επικαλεσθεί, εσένα θα παρουσιάσει, ως μάρτυρα υπερασπίσεως, και υπάρξεως αυτής!
Τι θα σκεφθούν τα παιδιά σου αργότερα, όταν πληροφορηθούν ότι έναντι ευτελούς σκοπού είπες ”Ναι” δια της ψήφου σου, στην υποδούλωση της πατρίδος σου στο ξένο διευθυντήριο;
Σκέψου όχι μόνον την διαθήκη προς τα παιδιά σου, αλλά ιδιαιτέρως την προς αυτά παρακαταθήκην. Το πρώτον εκφράζει το απτόν, το υλικόν, το δε δεύτερον είναι η ουσία, η οποία είναι μόνον εννοιολογική, και γι΄αυτό ακατάλυτη!
Και τα δύο εν τούτοις αποτελούν την κληρονομιά.
Το υλικόν μέρος της κληρονομιάς αυξομειώνεται, ή και εκμηδενίζεται, δηλαδή μεταβάλλεται.
Το δεύτερον, αιωνίως τα παιδιά σου θα το παρουσιάζουν προς επίδειξιν υπερηφανείας, ή θα το αποκρύπτουν προς κάλυψιν της ντροπής!

Υ.Γ. Εάν κατά την προσεχή Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στο ποσοστόν της αποχής δεν είναι ικανοποιητικόν, εσύ δεν έχεις φταίξιμο σε τίποτε, αλλά κάποιος άλλος, ως κατά το σύνηθες συμβαίνει.
Εν προκειμένω αυτός που φταίει είμαι εγώ, καθότι μιά ζωή δεν έμαθα τίποτε άλλο, από το να γράφω άσχημα.
αρχ. Αλέξανδρος Σταματίου
Τ.Θ. 2014 Χρούσσα
84100 ΣΥΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση