ΒΟΜΒΑ!!! ΑΠΟ ΤΟ 2001-2011, 42.000.000 ΜΙΖΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ Leopard 2, Α/Α ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!!!

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑ

ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Sόddeutsche Zeitung:

alt
(Foto: Peter Steffen/dpa)

Nikos Samios | Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 10:13 πμ Asrad, Leopard-2- και υποβρύχια..ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Posted by  13/1/2015 at 10:21 ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ;

ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΕΝΑ ΤΑΝΚ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ 70.000.000 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΑΝ 700.000.000 ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ… !!! ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΕΩΣ ΤΟ 2011 ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ Leopard 2, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

42.000.000 ΕΥΡΩ ΠΗΡΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α. ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΔΩΝΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ !!! ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ !!!

…………………..

Γράφει (μεταφράζει) ο Νίκος Σάμιος

Όπως σημειώνεται  στο δημοσίευμα 

Rüstungs-Deals mit Griechenland Prozente von Rheinmetall

: Οι « Süddeutsche Zeitung, NDR και WDRH διαπίστωσαν ότι υπήρξαν δωροδοκίες και στην πώληση των Leopard 2 και εντόπισαν, επιπλέον  ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει ότι όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω ενός και μόνο μεσάζοντα του Παναγιώτη Ευσταθίου,  πρώην αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δρούσε στην Αθήνα ως μεσάζοντας πολλών γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών. 

Κατόπιν ερευνών της Εισαγγελίας της Βρέμης Γερμανοί και Ελληνες εισαγγελείς διαπίστωσαν κατόπιν πολυχρόνιας συνεργασίας ότι υπήρξαν δωροδοκίες και στην πώληση των Leopard 2 και εντόπισαν, επιπλέον  ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών.

 Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι για άρματα μάχης, πυραύλους και υποβρύχια “Made in Germany” δίνονταν επί δεκαετίες μεγάλες μίζες σε στελέχη υπουργείων και στρατιωτικούς στην Αθήνα.

Στο σύστημα αυτό, όπως δείχνουν έρευνες της SZ, του NDR (Βορειογερμανική Ραδιοφωνία) και του WDR (Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία), ήταν όλα οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι  αρθρογράφοι  Klaus Ott und Tasos Telloglu,τονίζουν   ότι, σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, πρόσφατα αποδείχθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 165 πληρωμές σε 14 αξιωματούχους στην Ελλάδα σε ότι αφορά τις συμφωνίες για τα Leopard 2, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Asrad καθώς και  σε μια παραγγελία υποβρυχίων.

 Η SZ σημειώνει ότι ο Π. Ευσταθίου εισέπραξε 42 εκατομμύρια ευρώ από τους γερμανούς συνέταιρούς τους στο διάστημα 2001-2011. 

Ο Ευσταθίου όταν βρισκόταν στο υπουργείο αμύνης άκουγε συχνά την πρόταση: και εμείς τι θα βγάλουμε;

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall ομολόγησε τις ευθύνες της στο σκάνδαλο δωροδοκιών κατά την πώληση του συστήματος Asrad, για το οποίο της επιβλήθηκε πρόστιμο 40 εκατ ευρώ.

«Αντιθέτως, οι ερευνητικές αρχές δεν επιβάλλουν κυρώσεις στη συμφωνία των Leopard 2, επειδή η υπόθεση του Asrad ήταν αισθητά μεγαλύτερη και η Rheinmetall συνέβαλε στη διαλεύκανση». 

Η εφημερίδα τονίζει επίσης ότι o Ευσταθίου ήταν αυτός που έλαβε από το 2001 μέχρι το 2011 συνολικά 42.172.062,35 ευρώ από τα οποία λαθώθηκαν υπουργεία και στρατιωτικοί, για την ακρίβεια 18,19% έπαιρνε αξιωματούχος στρατιωτικός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα τανκς στο υπουργείο αμύνης.

Αυτός ο αξιωματούχος που παρακολουθήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantic στο Αμβούργο στις 24 Ιουνίου το 2014  έλαβε όπως αναφέρει ο φάκελος της υπόθεσης για την αγορά Leopard 2 ποσό των 686.000 ευρώ και δεν ήταν ο μόνος που λαδώθηκε.

Στην υπόθεση είναι μπλεγμένες και οι εταιρείες Rheinmetall Defence Eletronics (RDE) θυγατρική της Rheinmetall AG, η Atlas (υπεύθυνη για τη  τεχνολογία των υποβρυχίων).

Η Atlas ανήκε στην  Rheinmetall και στην βρεττανική εταιρεία εξοπλισμού BAE η οποία σήμερα ανήκει στην Thyssen-Krupp και Airbus.

…………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ…Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, Α.Ο.Ζ., ΚΥΠΡΟΣ.

Αμερικάνικη εταιρεία προς την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών: «Τρεις άνθρωποί σας μας ζήτησαν μίζα»! ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ… ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ! ΜΠΟΧΑ…ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ…

ΒΟΜΒΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΑ! ΕΜΠΛΕΚΕΙ “ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ” ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ…

 

Αφήστε μια απάντηση