ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Putin congratulates Russian Jews Hanukkah
Φρικτές ανθελληνικές δηλώσεις του μεγάλου Ραβίνου της Ρωσίας
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΑΒΙΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΚΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε τις ευχές του στη ρωσική εβραϊκή κοινότητα επ’ ευκαιρία της ιουδαικής εορτής της Χανούκα . Συναντήθηκε στο Κρεμλίνο στις 17/12/14 με τον αρχιραβίνο της χώρας Berel Lazar και τον επικεφαλή της Ομοσπονδίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ρωσίας, Αλέξανδρο Beard. (kremlin.ru)

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Πρόεδρος Πούτιν: Αγαπητοί φίλοι, πρώτα απ ‘όλα, θέλω να συγχαρώ εσάς και ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα στη Ρωσία και να σας ευχηθώ καλές γιορτές για την Χανουκά. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε και για τα τρέχοντα ζητήματα. Έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω.

Λαζάρ: Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σας συναντάμε την περίοδο που εορτάζουμε τη Χανουκά. Η γιορτή αυτή συμβολίζει τη νίκη της πίστης επί του αθεϊσμού, του φωτός επί του σκότους. Το Ελληνιστικό βασίλειο ήθελε να καταστρέψει ό, τι είναι σημαντικό για εμάς: όχι μόνο τη θρησκεία, αλλά τις αξίες και το ήθος. Και τότε υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν. Ο Θεός αποκάλυψε ένα θαύμα, που αποδεικνύει ότι η πίστη και το πνεύμα είναι ισχυρότερα από οποιοδήποτε στρατό: Σήμερα, ανάψαμε το καντήλι με λάδι το οποίο θα καίει για 8 ημέρες εις ανάμνησιν του θαύματος.

Δυστυχώς, σε διάφορες χώρες, βλέπουμε πως οι άνθρωποι προσπαθούν ξανά να καταστρέψουν τα πάντα που για εμάς είναι ιερά: τις οικογενειακές και θρησκευτικές αξίες. Και είμαστε πολύ ευγνώμονες σε εσάς προσωπικά, για ό,τι κάνετε για τη θρησκεία, τον σεβασμό σας για τις εορτές, για τα πιο σημαντικά θέματα της θρησκείας μας.

Νομίζω ότι οι μέρες της Χανουκά – για μας είναι μια ιστορική στιγμή, μπορούμε να γιορτάσουμε ανοιχτά αυτό που είναι τόσο σημαντικό για εμάς . Το γεγονός ότι η Μενόρα της Xανούκα ανάβει στις κεντρικές πλατείες της Ρωσίας – αυτό είναι πραγματικό θαύμα.
Περισσότερα…

Αφήστε μια απάντηση